target

DANZIG, GHOST og flere danske navne end nogensinde før fuldender

DANZIG, GHOST og flere danske navne end nogensinde før fuldender

I de sidste fem årtier har navnet DANZIG runget gennem rock- og metalmiljøet, og mandens stemme har efterladt fans verden over med vellysten gåsehud. Glenn Danzig har været genreskabende i de mørke kunster siden sin start i 70‘erne med kultbandsene Misfits og Samhain, og kan nu fejre 25 års jubilæum for lige så legendariske Danzig.

Allerede med den første plade skrev han metalhistorie med sange som ‘Mother’ og ‘Am I Demon’. Debuten står som et pejlemærke i en fantastisk karriere, der har spændt genremæssigt vidt - og også indeholder sange skrevet for legender som f.eks. Johnny Cash. Glenn Danzigs rå, dynamiske baryton-stemme, der har givet ham kælenavnet ‘Den onde Elvis’, står som fællesnævner i alle de afskygninger af musik han har leget med, og er kendetegnende for den overflod af metalhits, Danzigs karriere har affødt.

Årets koncert på COPENHELL vil bestå af det bedste, Danzig har at byde på samt et Misfits set, da selveste Misfits-guitaristen Doyle von Frankenstein er inviteret med! Han vil sammen med Danzig give en koncert, der vil tage os med gennem 25 års rockhistorie og ryste COPENHELL til sit inderste.

Med den djævletilbedende menighed GHOST er satanismen virkelig blevet din mors værste mareridt. Med letfordøjelig hård rock og svingende omkvæd sniger de sig ind i din øregang og din hjerne, og overbeviser dig stille og roligt om at verdens undergang ikke er så ringe endda. Deres plan om at overtage verden går den rigtige vej, og de er på rekordtid blevet en verdensomspændende epidemi med en fanskare, der blandt andet tæller James Hetfield, Phil Anselmo og Dave Grohl. Deres længe ventede anden opus, ‘Infestissumam’ er nu på gaden, men blev udskudt, da dele af artworket var så blasfemisk, at de amerikanske pladeproducenter nægtede at printe materialet. Det er lige i COPENHELLs ånd, og selvom Papa Emeritus II ikke blev valgt som pave denne gang, skal hans skare af tilbedere nok blive tilfredsstillet ved hans audiens på Refshaleøen.

Nordmændene er måske ikke mest kendte for deres melodiske deathcore, men hold kæft, hvor er PURIFIED IN BLOOD gode til det! Bandet lagde hårdt ud allerede i 2004, hvor de udgav deres første album og turnerede begge sider af Atlanterhavet tyndt. Interne problemer førte dog til at bandet splittedes i 2007, men allerede året efter var de tilbage - stærkere end nogensinde, og klar til at nikke en skalle eller to med deres hardcorebaserede version af metalcore. Nu overtager de så Danmark, og COPENHELL vil med glæde lægge slagmark til deres triumftog.

Fra black metal til sludge, doom til posthardcore - franske CELESTE har en lyd, der spænder vidt og de udvikler konstant deres mørke univers, mens de lægger flere og flere fans under sig. Fællesnævneren er råhed, mørke og den rene ondskab, der syder fra deres fænomenale, næsten symfoniske musik. Celeste tilføjer den skarpe kant til COPENHELLs monumentale line-up og giver noget til alle dem, der vil opleve noget udfordrende.

Metalcore-kvintetten fra London, THE DEFILED, er blevet kåret som britisk metals frelsere af Kerrang, mens de tog titlen som ‘Best New British Band’ ved Metal Hammers Golden Gods Awards. Deres industrielt inspirerede metalcore forener skarpe riffs og groovy rytmer i en ond blanding, der understreges af deres grumme udseende. The Defiled kommer til at starte en fest med deres sprængfarlige musik og liveshow, der kører i femte gear fra start til slut.

Så er det vist også på tide, at dansk dooms tunge drenge, SATURNUS, kommer på plakaten. Som de stærkeste repræsentanter for en alt for lidt udfoldet genre i Danmark har de turneret til verdens afkroge, og spredt deres hjemsøgende smukke toner omkring kloden. Deres nyeste album ‘Saturn in Ascension’ udkom sidste vinter, seks år efter den fænomenale ‘Veronika Decides To Die’, og den har været værd at vente på. Det er deres koncert på COPENHELL også, når Saturnus endelig får lov at indfri doomfanatikernes længselsfulde bønner.

Når der står HATESPHERE plakaten, er der smadder på menuen. Efter 13 år i branchen har Århus-drengene stadig den fandenivoldske og usandsynligt hårdtslående kraft, som fra start satte nye standarder for thrash metal både inden- og udenlands. Allerede med deres første albums fik HateSphere international opmærksomhed, og de slog sig hurtigt fast som et af Danmarks mest hårdtarbejdende og mest turnerende bands. De holder stadig stilen med deres genreskabende moderne thrash, og selv efter en del lineup-ændringer og syv udgivelser holder de fast i old school dogmet: Mere metal, mindre pis!

Danske IMPALERS udgav i marts måned deres debutalbum, ‘Power Behind the Throne’ og har høstet ros og topkarakterer over hele linjen. Bandet spiller den svedigste form for heavy, der kendetegnes ved et ektremt højt tempo, rå energi og øredøvende soli. Impalers har valgt at fortsætte, hvor de gamle 80’er thrash metal bands slap, hvilket har resulteret i en ubarmhjertig stilsikkerhed i bandet, som de ikke har i sinde at ændre på. Vi giver det nye blod i genren en chance, og ved at de vil levere en hamrende fed koncert på COPENHELL!

Se det fulde lineup på http://copenhell.dk/line-up/.

Billetter til COPENHELL 2013 kan købes på www.billetnet.dk.

COPENHELL foregår på Refshaleøen i København den 14. og 15. juni 2013. Her vil en lang række internationale og danske bands fyre metal af på tre scener. Mere info: www.copenhell.dk / www.facebook.com/copenhell.

Tilføj kommentar