Alice C
Whitesnake - Kulturværftet - 14. november 2015
David Coverdale og Whitesnake · Se flere billeder i galleriet

Whitesnake

Kulturværftet, Helsingør

Officiel vurdering: 8/10

Jeg havde satset rigtigt.... billetten til Whitesnake var indløst laaaaagt tid før Morten Olsens fodboldlandshold havde malet sig op i en (skamme)krog, og var endt i knald-eller-fald kval imod svenskerne. Men valget mellem ydmygelse foran fjernsynet eller stensikker underholdning fra scenekanten gav sig selv. Eneste joker i ligningen var spillestedet Kulturværftet i Helsingør. Det var første gang, at den gamle værftshal blev brugt til rockkoncert.

Hvordan blev den opgave tacklet? Spændende i særdeleshed, da bands som Slayer, Anthrax og Helhorse er på samme scene om små 3 uger.    

Whitesnake

David Coverdale

"Make some fucking noise!" lød opfordringen. 

Burn var første nummer, og Whitesnake er bare ét af den slags band, som tydeligvis har et ekstra gear i forhold til de fleste. Massiv sceneerfaring, et gigantisk bagkatalog og flere verdensklasse hits gemt i ærmet.
Fra første anslag var det klart, at den 64 år gamle charmør var i kampform, også selvom bevægelserne var lidt stive og stemmepragten ikke som for 30 år siden. En legende i levende live akkompagneret af dygtige musikere. Morten Olsens udvalgte i Stockholm lignede tøvende skoledrenge i sammenligning med musikerne foran mig.    

Første del af koncerten var rendyrket opvisning. Efter Burn fulgte Bad Boys og Love Ain't No Stranger… snak om perler på en snor? Ain't No Love In The Heart Of The City blev dedikeret til byernes by, Paris - og nu med en helt ny betydning…. "Make some fucking noise!" lød opfordringen fra David Coverdale, og der blev skrålet med. 

Mistreated af Zlatan

Men så tikkede der en notifikation ind på mobilen. Sverige havde scoret til 1-0, og samtidig med dette mistede Whitesnake fuldstændig styringen og tidsfornemmelsen. Ikke bare een guitarsolo, men hele to af slagsen, og kæberne blev gabt af led på et ellers stærkt øldrikkende, aldrende publikum. Ligegyldigt 80´er lir, som kun er fedt for guitaristerne.  Zlatan udbyggede føringen og Kulturværftet var nu vidne til, at introen i You Fool No One også udviklede sig til en mundharmonika solo. Jeg drev chokeret rundt bagerst i salen. En trommesolo satte nu trumf på. Skamskudt af svenskerne og forrådt af David Coverdales bedste. Dette var ikke dén lørdag aften jeg havde håbet på. Væk var de magiske første 30 minutter. Det startede ellers så godt. Mistreated… 

Reduceringen 

Men herefter kom alt på sporet igen. Soldier of Fortune slog takten an, og hold nu fast for en finale. Is this love, Fool for your loving´, Here I go again, og efter lidt trofast klappen kom vi til ekstranummeret .... Still of The Night, og Danmark reducerede ud af det blå den svenske føring. Således opløftet på alle planer endte det alligevel som en forrygende aften. 

Danmarks nye rockscene 

Og Kulturværftet? Danmark har fået en ny rock- og metalscene. Perfekte omgivelser og et råt udseende skriger på den tunge rock. Lyden var god, priserne rimelige og logistikken god. Bedre skiltning til Slayer, tak. Helst noget med fakler, ild og den slags - hvis det ikke er for meget forlangt. 

8/10

Tilføj kommentar