Læder, militær bukser, skinger falset vokal, en forsanger med en mimik der får selv den mest tilfredse og selvfede leprechaun til at blegne samt en keyboard spiller på speed… Bland alt det sammen og du får det tyske metal koryfæ Udo Dirkschneider i alt hans herlighed.

Mandage er som regel altid våde og kedelige, men denne første dag i uge 43 bød på ingen ringere end den gamle Accept forsanger og hans band. Pumpehuset i København havde lagt scene til og det var med store forventninger jeg tog turen til hovedstanden. Sidst jeg oplevede U.D.O var på Wacken 2012 hvor han gav et brag af en koncert, så jeg glædede mig som et lille barn.
Jeg ankom til pumpehuset lige inden opvarmningsbandet gik på og selvom jeg ikke før havde stiftet bekendtskab med Pike’s Edge, som bandet hedder, så var jeg noget overrasket over at opleve en stort set tom sal. Hele 40 mennesker var dukket op for at overvære opvarmningen.

Pike’s Edge


Pike’s Edge var som beskrevet et helt uskrevet blad for mig før denne koncert. Det tyske band spiller en blanding af traditionel Heavy Metal og Groove Metal. De blev dannet i 2007 under navnet Wild Scream og skiftede så navn til Pike’s Edge i 2009.
Bandet fik godt 30 min på scenen denne aften og man må sige at de havde svære betingelser at arbejde med. 40 mennesker stod foran dem og hovedparten af dem var nok mere interesseret i at få fyldt øl i glassene end at høre hvad bandet havde at byde på.
Pike’s Edge gjorde alt hvad de kunne for at få gang i folk, men uden det store held. Deres musik fejler som sådan ikke noget, men det er nok en smule for ensformigt og til tider tamt. Her kunne man måske have set sig om efter et opvarmningsband med lidt mere power i. Et band der kunne få gang i nakkemusklerne på publikum, men i stedet for fik vi rocket lidt med foden og drukket lidt øl. Da bandet forlod scenen var der kommet lidt flere mennesker, men vi var stadigvæk et stykke under de 100?

Min anmeldelseskarakter ender på:

6/10 kranier

U.D.O


Det tog næsten 45 minutter at gøre scenen klar efter Pike’s Edge, hvilket er for langt tid når der kun var et opvarmningsband, men det var nok for det bedste for de fleste publikummer ankom sent denne aften og da U.D.O. gik på var salen fyldt med små 250 mennesker. Ikke imponerende når man tænker på hvem der var på besøg denne aften.
Besøget fra den tyske 80’er metal gigant var grundet hans nye album som udkom i maj måned dette år. Derfor var navnet på koncerten ikke overraskende Steelhammer world tour og netop Steelhammer var titlen på aftenens første nummer. Så var vi i gang med en magt demonstration af højeste klasse. Anført af Udo Dirkschneider gav bandet os en hæsblæsende koncert på den gode side af to timer. Det var en sand fornøjelse at overvære hvor velspillede dette band er og selvom Udo er hovedpersonen, så var der masser af plads til musikkerne i bandet. Sjældent har jeg oplevet en mere varieret koncert med masser af soloer, scene lir i form af en keyboard spiller som lignede en Duracell kanin på speed og bare højt humør på scenen.
Bandet spillede en masse fra Udo’s egne skiver, godt blandet sammen med sange fra det nye album og aftenens højdepunkt kom under nummeret "Mean Machine" hvor vi fik den ene solo efter den anden. Især guitaristerne Andrey Smirnov og Kasperi Heikkinen gav os en lektion i hvordan en solo skal spilles.

Som koncerten skred frem var der flere i salen der råbte på diverse Accept sange, men bandet blev i Udo’s egne sangrækker og om det var grunden til at flere valgte at forlade koncerten før tid, eller om de blev overrasket over den lange spilletid skal være usagt. Men ærgerligt er det at se publikum forlade en koncert før tid.

Efter godt to timer forlod bandet scenen for derefter at komme tilbage med 5 ekstra numre hvor de fire var Accept numre. Især nummeret "I’m a Rebel" fik gang i publikum og da bandet sluttede af med "Fast as a Shark" fik vi tilmed en lille mosh pit blandt de forreste.

Man kan have sin mening om Udo Dirkschneider og 80’er metal, men at opleve en mand midt i 60’erne give os sådan en koncert lektion var squ høj klasse og jeg forlod koncerten ganske imponeret over Udo og hans band. Deres optræden var ganske enkelt verdensklasse og hvis U.D.O. kommer forbi Danmark igen så vil min anbefaling være klar! Køb din billet før din nabo….

Min anmeldelseskarakter ender på:

9/10 kranier

Setliste:

SteelhammerKing of MeanFuture LandA Cry of a NationTrip to NowhereThey Want WarNever Cross My Way StrangerStay TrueIn the Darkness AzraelNo LimitsMean MachineMetal MachineDevil's BiteGo Back to HellTimebombHolyMetal Heart Balls to the Wall I’m a RebelFast as a SharkSe flere billeder i galleriet

Kommentarer (1)

Hr. Heavy

U.D.O. i Pumpehuset

God anmeldelse af koncerten, tak for den. Dernæst ja uforskammet, at der ikke var fuldt hus, de plejer at blive reddet af svenskere. At udvandre fra en koncert er direkte mytteri, især da han jo spillede af rette sit eget materiale nu da Accept er genopstået og leveret knivskarpt. Jeg er der igen i Kolding den 14. marts Rock on!

Tilføj kommentar