Raunchy, Supercharger og Levitation

Gimle, Roskilde

På en herlig sommerdag, var jeg taget til Roskilde for at høre Raunchys 3. gig på Sjælland, og deres næstsidste på Weekend Warriors turen. Inden koncerten gik i gang, sad de fleste folk udenfor på bænkene og nød solen og øllet, og der var derfor ikke ret mange mennesker da det lokale band Levitation gik på. De kom dog strømmende til da tonerne fra opvarmningsbandet nåede ud på pladsen foran. De unge drenge i bandet (mellem 20 og 23 år) leverede en fed energi og det var tydeligt at se at de var glade for at spille. Et kompetent band, hvor især trommeslageren fremstod som rigtig god. Deres blanding af thrash og metal gik klokkerent ind hos mig og jeg spår at Levitation er et band vi kommer til at høre mere til.

Derefter var det blevet tid til at høre Supercharger. Efter aftenens koncert skulle de ind og spille endnu en koncert på The Rock, men der blev ikke sparet på krudtet af den grund. Som nævnt tidligere, spiller de en gang møgbeskidt rock 'n roll, og det var noget der bekom metalpublikummet godt, denne aften i Roskilde. De sluttede deres show af med deres måske største hit, "Hell Motel" som der også blev råbt efter flere gange, nede i crowden. En supergod koncert.

Da Raunchy gik på var salen efterhånden godt fuld, ligesom størstedelen af publikum, og der var straks god kemi mellem bandet og publikum. Om det skyldtes at bandet også var fulde, vil jeg lade andre gætte på, men det var ihvertfald ikke til at se eller høre på dem. Raunchy leverede en magtdemonstration, og cementerede sin position i toppen af dansk metal.
Setlisten var ligesom de andre koncerter en blanding af sange fra Confusion Bay, Death Pop Romance og den fænomenale Wasteland Discotheque. Hvordan dette album IKKE vandt årets album på Danish Metal Awards 2008, i Amager Bio, er mig en kæmpe gåde. Det gik jo som bekendt til det ret ordinære Volbeat album "Guitar Gangsters..." der overhovedet ikke tåler sammenligning med Wasteland. Raunchy vandt heller ikke årets liveband. Det gik i stedet til The Burning, men hvis titlen ikke går til Raunchy i år er der ingen retfærdighed til efter denne usandsynlig gode koncert. Jeg har ikke en eneste ting at udsætte på denne koncert og jeg er sikker på at Andy vil give mig ret. Andy er en gut fra USA der havde brugt 2000 dollars på at flyve over for at se Raunchy i Roskilde og dagen efter i Kolding. Da jeg kaldte ham crazy, sagde han at det var sjette gang han var fløjet til Danmark, kun for at se Raunchy, og at han snart gerne ville have at de kom til USA i stedet for. Som Raunchy spiller, kan det ikke vare længe før de bliver opdaget i USA også, og jeg leverer med glæde 10 kranier, for denne urimelig gode præstation. Tak til Raunchy, Danmarks bedste band.

Setliste:

Intro
Remembrance
I Get What I See
The Bash
The Curse Of Bravey
Summer Of Overload
Watch Out
Somebody’s Watching Me
Intro II
Wasteland Discotheque
Warriors
Join The Scene
A Heavy Burden
Nine To Five
Phantoms
Confusion Bay