Machine Head

Store Vega, København V

Med et udsolgt Store Vega, indtog mægtige Machine Head musikkens hus og forlod det i ruiner. En næsten perfekt setliste og en Robb Flynn i sprudlende form

Inden Machine Head gik på scenen, skulle publikum dog først lige varmes op af svenske Sonic Syndicate, som var sprunget til i sidste sekund, da Devil You Know måtte aflyse.

Sonic Syndicate (support)

Sonic Syndicate

Svenske metalcore Sonic Syndicate stod for optagten til Machine Head.

Publikum havde oprindeligt skulle underholdes af Devil You Know, men grundet aflysning i sidste øjeblik, måtte Sonic Syndicate slå til. Sonic Syndicate havde udgivet deres nyeste udspil ”Sonic Syndicate” tilbage i juni måned

Jeg havde ikke de store forventninger til bandets optræden. Ikke fordi jeg ikke godt ved, at Sonic Syndicate kan levere. Det oplevede jeg selv tilbage i 2009 på The Rock, hvor de leverede et ganske acceptabelt show. Læs anmeldelsen af showet HER. Dertil skal det dog siges, at bandets line-up var helt anderledes. Der stod Roland Johansson og Richard Sjunnesson i front. De er idag estattet med forsanger Nathan J. Biggs

Deres to sidste udgivelser har, i min bog, været en værre gang møg, hårdt sagt - popmusik med distortion. Nuvel, det skulle jo ikke stemple bandet og det kunne jo meget vel være, at de kunne levere varen live. Dette var ikke tilfældet.

En setliste bestod hovedsageligt at numre fra deres nyeste to skiver og en performancen der var glemt sekundet efter bandet gik fra scenen var hvad Sonic Syndicate leverede. Kun få blandt publikum rockede sådan rigtigt med, de fleste stod og snakkede og drak øl. Overhørte flere der udtalte sig, at dette godt nok var noget være bras at slæbe med som opvarmning til store mægtige Machine head og jeg kan kun være enig. Skuffende og som opvarmning kan man kun konkludere, at Sonic Syndicate ikke leverede varen til aften.

En ting jeg dog bed mærke i, var at bassist Karin Axelsson ikke var på scenen denne aften. Har efterfølgende heller ikke kunne finde svar på hvad årsagen var til hendes manglende deltagelse - kan være vi får et svar en dag.  

Følg linket HER for at læse vores album anmeldelser af Sonic Syndicate, lige fra deres første album i 2006, frem til deres nyeste i 2014

4/10

Machine Head

Machine Head

Da Machine head tilbage i 1999 døbte et af deres numre, fra albummet ”The Burning Red”, ” the blood the sweat the tears” ja så kunne det uden tvivl have været en beskrivelse af hvordan det var at være med til en af deres koncerter. For det går aldrig stille af sig og denne lørdag aften i Store Vega var heller ingen undtagelse.

Efter den sløje opvarmning gik Machine Head på scenen til en helt tætpakket sal af metalheads der alle var kommet for at give deres højre arm for at opleve det Californiske band og det kunne både ses og mærkes i salen da Machine Head åbnede op med nummeret ”Imperium”. Det føltes som et skud med en shotgun da salen fik amok i en blanding af moshpits og headbanging.

Bandet diskede op med det ene fede nummer efter det andet og selv om vi fik et mindre break midt i koncerten hvor forsanger Robert Flynn på sædvanligvis vis gav en mindre tale omkring Machine Heads begyndelse og deres første store turné som opvarmning for mægtige Slayer. Dernæst fik vi alle lov til at klappe os selv på skulderen for at møde op og opleve en live optræden i stedet for at se verdenen gennem en skærm derhjemme i stuerne.

Machine head forsatte i et ufortrødent tempo koncerten igennem og publikum fulgte med og leverede en fantastisk stemning med blandt andet crowd surfing og taktfast klapsalver tilsat en trampen i gulvet der fik hr. Flynn til at bøje sig for publikums opbakning.

Selvom Machine Head leverede varen så kan man desværre ikke sige det samme om lydmanden denne aften. Om han var total døv eller om han bare snorksov i timen skal jeg ikke kunne sige, men at opleve Machine head spille live og samtidige være i stand til at tale med sidemanden burde være nærmest umuligt, men desværre ikke denne aften. Lyden var alt for lavt stillet og selvom mikrofonen var godt stillet i forhold til de andre instrumenter så manglede der lige det tonstunge tryk der får tøjet til at hoppe og danse på ens krop.

Bandet gav os en omkring to timer lang koncert og sluttede af med deres fantastiske nummer ”Halo” og tilbage stod vi så alle badet i sved og fuldstædig pumpet for kræfter. Machine ”fucking” Head havde gjort det igen, leverede en gennemført koncert og havde det ikke været for den lydbrøler så havde min anmeldelseskarakter og endt helt i top.

 

Setliste:

 • Imperium
 • Beautiful Mourning
 • Now We Die
 • Bite the Bullet
 • Locust
 • The Blood, the Sweat, the Tears
 • Ten Ton Hammer
 • In Comes the Flood
 • Darkness Within
 • Bulldozer
 • Killers & Kings
 • Davidian
 • Aesthetics of Hate
 • Game Over
 • Old
 • Halo

 

9/10

Kommentarer (2)

UMUR

UMUR

Indlæg: 57

Rigtig fed koncert. Jeg har

Rigtig fed koncert. Jeg har ikke set Machine Head siden de opvarmede for Slayer i KB Hallen i 1994, men jeg skal absolut se dem igen ved lejlighed. Virkelig fedt live band, der forstår at få publikum med, og hele tiden sørge for at vise taknemmelighed over, at folk er mødt op for at se dem.

Nicolai

Næsten perfekt setliste

Nu har jeg ser Machine Head mange gange gennem de sidste 15 år, og sidst var på Train i år, hvor der også blev sluttet af med Halo. Synes det var lidt en skam, at de efter en forrygende koncert valgte dette nummer som afslutning. De har det perfekte afslutningsnummer i Block, og mindes stadig hvor vildt det var, da de i Pumpehuset på deres Supercharger turne lukkede ballet med præcist dette mesterværk. Savner generelt at posen bliver rystet lidt med de gamle nummer, så man igen får mulighed for at høre dem spille numre som Take My Scars, Struck A Nerve, I'm Your God Now, Blood For Blood. Men fedt at Bite The Bullet endelig kom med ud at lege i Danmark!

Tilføj kommentar