Macabre og Usipian

Musikhuset Posten, Odense C

Hold kæft, det er efterhånden mange år siden jeg sidst har været på Rytmeposten, faktisk helt tilbage i 1997. Stedet ligner sig selv, men i dette tilfælde gør det intet – Rytmeposten er nemlig uden tvivl ét af landets bedste og mest charmerende spillesteder. Meget af charmen skyldes nok mere folkene bag, end selve spillestedet, for det blev hurtigt tydeligt, at Odense har et imponerende stærkt metal netværk af frivillige ressourcer. Meget af netværket er samlet i foreningen Metal Mekka, som også var ansvarlige for denne koncert. Som support til det makabre morder metal, var de danske dødsmetallere i Usipian sat på, og det var ikke dårligt valgt. Jeg havde kun hørt om bandet men aldrig selv stiftet bekendtskab med dem. God smadder med udmærket riffs og brøl derfra – det kunne ingen klage over. Dog havde det været sjovere at se på, hvis bandet (og især frontmand Toke) havde været lidt mere bevægelige på scenen. Alt i alt synes jeg sgu de gjorde en god figur.

Ingen tvivl om, at de gale Chicago red necks fra Macabre gennem tiden har opnået høj kultstatus for deres musikalsk sindssyge kloning af death, folk, jazz, punk m.v. Ja, det er sgu noget af en makaber cocktail – men ikke desto mindre ganske underholdende. Nuvel, så har bandets musik aldrig sagt mig det helt store på skive, men et smut på de skrå brædder skal man da ikke gå glip af. Nu har jeg ikke selv føling med hvor store Macabre er, men udsolgt var der næppe. Jeg skyder på et fremmøde på 350, og det virkede som om arrangørerne var godt tilfredse – det samme gjorde publikum. Det var tydeligt at bandet var ventet med længsel, og den gode stemning blandt publikum var bestemt ikke til at tage fejl af. Smil overalt, og en ganske fornuftig omgang moshpit er ikke ligefrem den typiske søndagsdagsorden. Men det var tilfældet her, og selvom jeg selv var mere end godt brugt ved ankomst, fik jeg dog liv i kludene – hjulpet godt på vej af en reparationsbajer her og der. Men var det ikke mere reglen end undtagelsen, for stort det fleste der var mødt frem denne aften!?.
Trioen som tæller Corporate Death (guitar og vokal), Nefarious (bas og sang) og Dennis the Menace (trommer), fik sgu sat en god fest i gang med deres veloplagte og hæderligt spillede murder metal, og jeg kan næppe forstille mig nogen gik skuffet fra Rytmeposten da det hele var overstået. Såvidt jeg kunne forstå var også både band og arrangørerne godt tilfredse med dagens gig, så måske vi ikke skal vente 10 år til på endnu et Macabre show. Vi får se...

Kommentarer (1)

MGS

MGS

Indlæg: 180

Jeg gad sgu' godt have været

Jeg gad sgu' godt have været der...