Forud for dette show i Amager Bio, havde jeg fornøjelsen af at opleve King Diamond i både Esbjerg og Aarhus, så forventninger var derfor store, idet at både Tobakken og Train koncerterne dagene forinden, havde overrasket mig yderst positivt. King Diamond har nu altid været garant for nogle ganske habile liveshows, men at han i dén grad var tilbage i topform, havde jeg kun turde håbe på, men ej forventet. Det var tydeligt for enhver, at King og band havde set frem til at komme tilbage til Europa, for deres energi var ikke til at tage fejl af. Det samme var publikums reaktion, da introen fra "Abigail" satte i gang. Salen var proppet med diamond bangers, og som den eneste af de tre DK shows, kunne Amager Bio melde udsolgt, til aftenens kulsorte horror messe. Det var sgu en "Welcome Home" der ville noget, og King Diamond kvitterede med et solidt show, som setliste mæssigt lå ganske tæt op af det forbløffende vellykket live album, "Deadly Lullabies". Således var knapt halvdelen af numrene, hentet fra de to konceptuelle "Abigail" skiver, som blev fremført teatralsk med bl.a. Abigails kiste og et dystert kirkegårds hegn mellem band og publikum. Uden tvivl en stemningsfuld effekt under disse akter, men da det blev pillet ned igen, kom der for alvor hul igennem til publikum. Højdepunkterne var bestemt mange, og især bliver jeg aldrig træt af fuldblodsperler som "Sleepless Night", "Eye Of The Witch", "Halloween" og i særdeleshed "The Invisible Guests" – ja, jeg havde sgu næsten glemt hvor sønderrivende fedt det nummer egentlig er. Virkelig fedt trommespil fra Matt Thompson der, men generelt er det jo bare et super band, King har fået sig igen. Bedste lineup, siden de gode Roadrunner dage, ingen tvivl om det. Andy La Rocque behøver ingen præsentation, han ligger stadig i den absolutte topklasse blandt de allerbedste heavy guitarister. King sang forrygende (hvilket han gjorde alle tre aftener), og det var virkelig en fryd for ører og øjne, at sande den energi og dedikation han fortsat besidder. Han er sgu en eminent showmand, som holder publikum godt underholdt, og det skinnede også tydeligt igennem, hvor meget han havde glædet sig til at komme til Danmark igen. I det store hele var lyden upåklagelig (der var lige et par svipsere her og der), men det nåede dog ikke op på det fænomenale lydbillede som tilfældet var på Train, to dage forinden. Det er småtings afdelingen, hvilket det også er at jeg måske ville have valgt at justere lidt i setlisten. Mere vil som bekendt ha’ mere, men efter at være blevet godt underholdt med tre King Diamond shows på fem dage, kan jeg sgu ikke rigtig tillade mig at klage. Håber du selv fik fanget mesteren, på mindst en af datoerne.

Dette blev spillet i Amager Bio:

Funeral
Arrival
A Mansion in Darkness
The Family Ghost
Black Horsemen
Mansion in Sorrow
Sorry Dear
Come to The Sabbath
Eye of the Witch
Blood to Walk
So Sad
Sleeples Nights
Welcome Home
The Invisible Guests
Halloween
Evil

Kommentarer (5)

Håkon

Indlæg: 9

Jeg så showet . Jeg så min

Jeg så showet . Jeg så min første metal koncert med slipknot i kb. MEN HOLD KÆFT HVOR VAR KONCERTEN PÅ TRAIN BARE KULT. Arrival. hvor mange lækre drømme har jeg ikke lige haft om at være vidne til den live. OG DET VAR JEG. I en alder af sølle 13 år nåede jeg at se kongen vende hjem.
Jeg fik andys plektar, kongens vink og thumps up og en signeret plakat og minsandten et patch med mig(patch til jakken for 20 kr????? Tænk at det var så billigt.) arme jer der ikke var vidne til denne mørke sabbath. LÆNGE LEVE KONGEN

Mads Jeppsen

Anmelder

Indlæg: 49

Hva blev der af anmeldelsen

Hva blev der af anmeldelsen af opvarmningen??? Loch Vostok ejede den aften... og jeg er endda King Diamond fanboy! Er dog enig i at Kongen leverede et fedt show, selvom jeg savnede spirits! I'M ON FIRE... FIIIIIIIIIIIRE!!!

john-son

Indlæg: 6

God anmeldelse!

God anmeldelse!
Jeg ville gerne ha' set de shows før Kbh.
KONGE var det alligevel i Amar'bio.
Sorry det ikke er blevet til noget med at ses privat ...det kommer 100 % efter Sweden Rock hvor vi må ses dig , mig og hr.Bach
Er jeres pix fra Amar ??
Evil..................
john-son

Fyrsten

Tidligere anmelder

Indlæg: 181

Til BurZen,

Til BurZen,

Grunden til jeg ikke anmeldte supporten i Amager Bio, er fordi jeg først ankom efter de havde spillet. Tilgengæld så jeg dem i både Esbjerg og Aarhus, og du har ret - Loch Vostok spiller sgu fedt, en sjov og varieret blanding metal de fyrer af. Deres album virker også godt, men fik kun hørt en smule af det mens jeg var i Jylland.

Til Johnson,

Glæder mig til vi ses på Sweden Rock til et par kopper øl, noget fed hegn og forhåbentligt solrigt vejr. Kig efter det store danske flag. Vi finder bare ud af noget, når der er kommet ro på herhjemme. Billederne er taget på Tobakken af Satoren, jeg havde ikke kamera med til Amager.

Vi ses snart :-)

/F

Satoren

Tidligere anmelder

Indlæg: 33

#3 billederne er fra det fede

#3 billederne er fra det fede show i Esbjerg

Tilføj kommentar