Vinylbanner
Defecto Release
Defecto Release · Se flere billeder i galleriet

Defecto

High Voltage, København

Officiel vurdering: 9/10

Mesterlig performance

Defecto kom, så og sejrede. En sand aflevering af en stor musikalsk oplevelse er jeg nok ikke den eneste, der siger, efter gårsdagens release af Defectos nye skive ”Excluded”.

Festen foregik på High Voltage i København, og det var her, at Defecto skulle bevise overfor os alle, at det længe ventede debutalbum er et mesterværk af dimensioner, og det skal her tilføjes, at det gjorde de så ganske afgjort også.

Det startede med en fremvisning af 2 musikvideoer, ”Sovereign”. Herefter havde vi alle fornøjelsen af at se videoen til nummeret ”Excluded”, som er den nyeste video.

Koncerten startede netop med nummeret ”Excluded”. Bandet spillede derefter de enkelte numre i næsten samme række, som de optræder på albummet, på nær 3 numre der skilte sig lidt ud. Numre som ”Endlessly Falling” plus ”Gravity” er 2 nye, som kommer på deres næste album. ”Show me the way”, som var et fantastisk fedt nummer, fremhævede dem med deres talent, Nicklas og Frederik battlede lidt guitarsolo, og Lars lavede en overdrevet fed trommesolo.

Jeg havde den udsøgte fornøjelse at lave et kort interview ud på natten med Nicklas, hvor jeg bl.a. spurgte til bandets drømme og fremtiden, og her kunne han så fortælle, at de allerede er i gang med deres andet album, som efter planen skulle være færdigmixet og klar til november i år. Herefter vil de finde et godt label at udgive pladen på – formentlig i starten af 2017.

De har derudover en turné til Østeuropa på programmet i efteråret, hvor de vil være headlinere, men meget er endnu ikke halt fastlagt.

Vi kom lidt ind på emnet drømmegig- og pladeselskab, og her var der ingen tvivl om, at et ønske om at få lov til at spille på enten Wacken eller Download stod højt på ønskelisten. Jeg spurgte ham, hvilket pladeselskab bandet ville foretrække. Nuclear Blast lød svaret, da et af hans store favoritnavne, som han selv er meget inspireret af, Symphony X, nemlig har til huse hos det pladeselskab, så det ville være en ”dream come true” og komme i stald hos dem.

Alt i alt var det en herlig aften i rock og rullens tegn. Hvis man er til hård rock, går man ikke galt i byen med Defecto.

Det var aldeles herligt at se, at mange af deres venner og familier var mødt talstærkt op for at bakke op omkring deres release. Jeg gik hjemad med følelsen af at have været med til noget, der virkelig var godt, og det er bestemt ikke er sidste gang, Defecto skal opleves live

Setliste

(Excluded intro)
Excluded
When Daylight Dies
Endlessly Falling
You Had It Coming
Drifting Into Blackness
Desperate Addict
Show Me The Way
Rage
Into Oblivion
Sovereign
The Sands Of Time
Gravity

Tilføj kommentar