Avenged Sevenfold og Five Finger Death Punch

Falkonersalen, Frederiksberg

Officiel vurdering: 5/10

Mandag den 11. november blev dagen hvor jeg endelig fik lov at opleve det amerikanske band Five Finger Death Punch (5FDP).

Selvom Avenged Sevenfold var hovednavn denne aften i Falkonersalen, så var jeg primært taget dertil for at opleve speciel guest bandet Five finger Death Punch. Jeg havde i 2009 desværre misset Five finger Death Punchs optræden på The Rock og lige siden har jeg måtte lægge øre til at det var noget nær den fedeste koncert ever. Så forventningerne var ganske store til denne dags speciel guest. Selve hovednavnet Avenged Sevenfold kendte jeg kun via en enkelt gennemlytning af deres seneste album, så jeg var ganske open minded da jeg ankom til salen lige som første opvarmningsband gik af scenen.

Five finger Death Punch

Næste band på scenen var det amerikanske 5FDP. Bandet løb på scenen med deres store hit "Under and Over It" og som altid var frontmand Ivan Moody fuld af energi fra start til slut og med sin lidt gadedrenge agtige facon havde han godt styr på salen allerede fra start af. Det var hurtigt tydeligt at mange af de fremmødte publikummer var troppet op for primært at opleve dette band, for rigtig mange kunne synge med og generelt var der en rigtig fed stemning under hele koncerten. Lyden var desværre rigtig elendig stillet under denne koncert, for hvor den var passende når Ivan sang højt/dybt, ja så var den mudret så snart han skulle synge "skønsang". Lidt bedre blev det dog i løbet af koncerten, men det blev aldrig helt godt. Falconer salen skal dog have ros for et fantastisk lysshow som bare var en tand bedre end hvad man normalt ser til diverse metal koncerter i Danmark. 5FDP fik små 45 minutter på scenen og set i lyset af at de var speciel guest så var det nok 45 minutter for lidt. Da bandet forlod scenen stod man tilbage med følelsen af at de lige var gået i gang. Super ærgerligt for bandet spillede ganske tight og som beskrevet tidligere så havde de styr på salen, hvilket vi fik bevist da de lod alt lys slukke i salen og bad folk om at tænde deres mobiler. Ganske imponerende at se hvor meget af salen små mobiler kan lyse op. Bandet spillede nogle ganske fede numre denne aften men jeg manglede lidt mere fra deres to første albums, men igen så var det nok kommet hvis 5FDP havde fået mere tid at spille i. Alt i alt var det en rigtig fed koncert men jeg er af den opfattelse af at bandet ville have været klart bedre på et mere intimt spillested. Det ville passe bedre til deres musik og skabe en bedre stemning. Men set i lyset af at de denne aften var opvarmningsband var deres performance godkendt med pil op. Min anmeldelseskarakter ender på:

8/10

Avenged Sevenfold

Aftenens hovednavn var amerikanske Avenged Sevenfold og om de havde fået stjernenykker eller om der var tekniske problemer vides ikke, men det tog hele 45 min fra 5FDP gik af, til vi så hovednavnet på scenen. Det er bare alt for lang tid at vente, hvilket også medførte at folk begyndte at kede sig og til sidst måtte pause Dj’en skrue højt op for AC/DC’s "Back In Black" for at sparke lidt gang i folk inden bandet endelig gik på scenen. Bandet gik på scenen til stor jubel hos det fremmødte publikum, der fik koncerten til at minde om en Justin Bieber koncert, hvor størstedelen af publikummerne var unge piger eller teenager drenge. Det kunne også høres på de hvin eller skrig der kom fra størstedelen af publikum. Bandet selv kom også på scenen og mindede mig mest om metalverdenens svar på Backstreet Boys eller et af de andre boy bands. De fem mænd så alle ud til at have brug adskillige timer foran spejlet med at sætte hår, stryge tøj eller bare rette solbrillerne så alt sad som det skulle. Bare generelt kedeligt...

Det er nok den bedste beskrivelse af denne koncert for hvor var det dog en langtrukken og halv tam oplevelse publikum blev udsat for. Bandet lagde ud med nummeret "Shepherd of Fire" og fik ganske godt fat i publikum men desværre gik gassen hurtigt af ballonen og med en forsanger som virkede så selvfed at han næsten ikke gad bevæge sig ja så er koncerten dømt til at gå galt. Der er nok en del der vil modsige mig her, men hold da op hvor var der mange der forlod denne koncert før tid og det gjorde det ikke bedre da bandet valgte at lægge et minde nummer ind til ære for den afdøde trommeslager Jimmy "The Rev" Sullivan. Ganske fint at ære de døde, men ikke midtvejs i koncerten, hvilke medførte at folk omkring mig begyndte at stå og småsludre. Jeg havde nok fået et andet indtryk af koncerten, hvis bandet havde været mere energiske på scenen. Men det virkede som om at denne aften bare skulle overstås for sjældent har jeg set et så ugideligt band. Det var vel kun bandets trommeslager der kunne se sig selv i spejlet bagefter for han leverede en ganske fin præstation. Hvis denne aften skulle være blevet til noget mindeværdigt så skulle rollerne være byttet om, så 5FDP var hovednavnet med Avenged Sevenfold som opvarmning.

Min anmeldelseskarakter ender på:

5/10

Tilføj kommentar