Avenged Sevenfold 2017
Avenged Sevenfold 2017

Avenged Sevenfold og Disturbed

Royal Arena, København S

Da Avenged Sevenfold og Disturbed blev annonceret, var jeg glad som et lille barn op til jul. Jeg har været stor fan af Disturbed, siden jeg så dem i Lille Vega i år 2000 sammen med de andre 40 mennesker, der var mødt op. Avenged Sevenfold så jeg første gang, da de sammen med Five Finger Death Punch fyldte Falconer Salen for nogle år siden, og dengang var jeg ikke imponeret over, hvad de bød ind med. Denne aften gjorde Avenged Sevenfold ikke meget for at slette min lidt halvlunkne opfattelse af dem live, for de leverede et jammerligt show med manglende tænding. Disturbed derimod forstod at levere varen live med alt, hvad dertil hører.

Chevelle (support)

Aftenens første band på scenen var amerikanske Chevelle. Bandet, der blev dannet tilbage i 1995 i Chicago, spiller en form for alternativ metal. Da gruppen kun består af tre personer, fyldte de ikke meget på den store scene i Royal Arena denne aften, men de forsøgte helhjertet af få gang i publikum. Især forsanger Pete Loeffler gjorde, hvad han kunne, men om det var grundet bandets lidt ensformige musik, eller om folk bare skulle have lidt øl først, skal være usagt, men gruppen havde svært ved at tænde op under det fremmødte publikum. De forlod scenen efter godt 30 minutter uden at virke overbevisende.

5/10

DIsturbed

Disturbed 2017

Så var scenen sat til aftenens første hovednavn, nemlig amerikanske Disturbed. Bandet, der sidst gæstede Danmark i 2008, var endelig tilbage. Bandet diskede op med en super fed sætliste, som var blandet helt perfekt. Der var numre for enhver smag, og også deres store covernummer “The Sound of Silence” blev der plads til. Desværre ville mikrofonlyden ikke rigtig danse med denne aften, og især i de høje toner kammede den helt over flere gange. Heldigvis blev dette rettet, så den sidste halvdel af koncerten forløb uden lydproblemer.

Der var også gjort lidt ud af sceneshowet, hvor store flammekanoner var stillet op på scenen og gav os et sandt inferno af ildsøjler under flere af numrene. Bandet virkede tændte og leverede god underholdning til publikum fra start til slut. Det er tydeligt, at Disturbed er nogle erfarne herrer, for de havde et godt greb i publikum under hele koncerten, og under nummeret ”The Light” fik David Draiman publikum til at lyse salen op med deres mobiltelefoner under omkvædet – noget, som så super fedt ud i den nye arena.

Bandet sluttede af med deres monsterhit “Down With The Sickness”, som medførte en masse moshpits rundt omkring i salen. Disturbeds performance var i den grad godkendt, og de spillede i en times tid, hvor publikum var rigtig godt underholdt undervejs.

Sætliste:

·  The Eye of the Storm
·  Immortalized
·  The Game
·  The Vengeful One
·  Prayer  
·  Liberate  
·  The Animal
·  Stupify
·  The Sound of Silence
·  Inside the Fire
·  The Light
·  Stricken
·  Indestructible
·  Ten Thousand Fists
·  Down With the Sickness

8/10

Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold 2017 by Claus Ljørring

Så blev det tid til aftenens absolutte hovednavn, Avenged Sevenfold. Bandet, som ved flere lejligheder har været hovednavn på forskellige festivaler rundt omkring i verden, og som af mange er spået til at blive et af de helt store navne på den internationale metalscene i fremtiden.

Denne påstand gjorde Avenged Sevenfold så alt for at skyde ned under aftenens koncert, hvor de leverede en helt igennem ugidelig optræden. Eneste person i bandet, der kunne være sin optræden værd, var forsanger M. Shadows, der var ganske livlig på scenen og forsøgte at interagere med publikum, som koncerten skred frem. Resten af bandet virkede, som om de virkelig syntes, at jobbet som rockstjerne var det værste, man kunne byde dem, og kunne man se deres tomme blik igennem solbrillerne, så ville det have været et bevis på, at de virkelig ikke gad være på scenen denne aften. De leverede lige netop det, de skulle, og intet mere.

Musikalsk er der ingen tvivl om, at bandet har noget at byde ind med, men hvis sjælen ikke er til stede, kan man være nok så dygtig, uden at det kommer over scenekanten, og det var præcist, hvad der skete denne lørdag aften.

Scenen var ellers sat op til den helt store fest med masser af scenelir, hvor især en stor, bevægelig firkant med skærme, som hang over scenen, og en kæmpe astronaut, der hang over trommesættet, gjorde det til en fed sceneopsætning. Lysshowet var også ganske imponerende. Men lige meget hjalp det, når helhedsindtrykket faldt til jorden med et brag, grundet den manglende entusiasme på scenen.

Bandet havde blandet deres sætliste ganske fornuftigt, og især to numre skilte sig ud, nemlig ”Hail to the King” og ”A Little Piece of Heaven”, hvor især førstnævnte var aftenens bedste nummer fra Avenged Sevenfold.

Musikalsk spillede Avenged Sevenfold en ganske fornuftig koncert denne aften, men som skrevet før så manglede sjælen. Bandet bør og kan vise mere, end de leverede, for det var sgu ikke værdigt, når så mange mennesker har valgt at ofre penge og deres lørdag aften på at komme at se bandet spille.

 

Sætliste:

·  The Stage
·  Afterlife
·  Hail to the King
·  Paradigm
·  Buried Alive
·  Angels
·  Nightmare
·  God Damn
·  Almost Easy
·  Warmness on the Soul
·  Planets
·  Acid Rain
·  Bat Country
·  A Little Piece of Heaven
·  Unholy Confessions

6/10

Kommentarer (7)

Rasmus Nielsen

Koncerten

Da Avenged gik fra scenen inden encore, hørte jeg folk råbe, ikke "encore! Encore!" men "Disturbed! Disturbed!" .. ikke mærkeligt, da Disturbed var tilstede, mens Avenged virkede til at være langt væk, har aldrig set et par musikere virke så ligegyldige overfor deres publikum, var ikke fan før og er det bestemt heller ikke efter koncerten.

Thomas Hansen

Avenged sevenfold

Problemet som jeg så det var, at de nye sange ikke fangede folk...de gamle sang og i høj grad Hail to the King satte virkelig gang i folk...

Magnus Laursen

Hamborg

Jeg var til samme koncert i Hamborg. Der synes jeg der var okay gang i Avenged sevenfold, men der var der bestemt også mere gang i Disturbed der leverede en fantastisk koncert.

Carsten Thorsen

A7X - alle pengene værd

Bliver nødt til at knytte en kommentar til de negative anmeldelser A7X hovedsagligt har fået - for selvom det langt hen ad vejen var endnu en dag på kontoret for dem, så leverede de en solid og god omgang rock/metal - og jeg stod ikke bagefter og følte mig snydt! Disturbed var den gode forret, men de kom ikke i nærheden af A7X og selvom det nye album i mine øjne er svagt, så er bagkataloget så vildt at jeg flere gange stod med det helt store smil skruet på. Iøvrigt meget sjovt at se "Hail to the King" omtalt som et gammelt nummer i en af anmeldelsens kommentarer - alt er relativt, men mit højdepunkt var da "Unholy Confessions" lukkede koncerten - OLDgammelt nummer... Måske de mange mishagsytringer skyldes et "forkert" publikum - jeg undrede mig over hvor mange der var kommet til globryllup i det område jeg oplevede koncerten fra - svært at motivtolke, men hvis "Buried Alive" ikke tænder et eller andet i dig, er du enten lavet af sten eller gået forkert. Næste gang A7X dukker op, kommer jeg også - og ser gerne det bliver i det mørke Jylland

Dennis P

A7x

Hej Carsten
Jeg er ganske enig! Samtlige negative anmeldelser jeg har hørt/læst har båret meget præg af at komme fra folk som i forvejen udelukkende var kommet for at se Disturbed - og det er også helt i orden - men så er det jo klart at man ikke bliver blæst ned af et andet band der kommer på efter det man er der for at se!
Personligt er jeg kæmpe fan af a7x og kom udelukkende for dem, og jeg vil påstå at enhver der er fan og kender deres stil og udstråling gik derfra med samme meget positive følelse som vi gjorde

Carsten AP

Disturbed - all the way

Jeg er helt og aldeles enig i de antagelser som du Christian aka Heavymetal.dk kommer med. Jeg havde her fornøjelsen af at opleve de 3 bands for første gang. Havde kort forinden været i Royal Arena til Metallica koncert så jeg vidste lyden ville være god i arenaen, så mødte ind til koncernten her med ro i sindet og klar på en fed oplevelse.
Chevelle var ganske ok men for anonyme for mig men gjorde det fint som opvarmning. Disturbed var helt klar det band jeg var kommet efter, og jeg synes at de i den grad leverede og levede op til forventningen om et fedt show og de var på og havde absolut tænkt sig at spille op til fest iblandet deres pyrotechnic show. Og en fest blev det!

Til slut var det så Avenged som jeg havde hørt en del op til koncerten og var meget optimistisk og synes egentlig at de er et fedt band på baggrund af de forudgående oplevelser, men at være til koncerten var et anti-klimaks og som andre har observeret synes jeg heller ikke de var "tilstede" og nærmest apatiske i forhold til at publikum var på og de var hovednavnet. Forsangeren var ikke til at høre da hans sang druknede i musikken som fra min plads i arenaen ikke var afstemt til hinanden.
Generelt var det for mig en skuffende oplevelse med A7fold.

Men på trods af alt var det nogle gode timer tilbragt i arenaen med noget god musik og til tider fantastisk oplevelse.

Lauge

Åndssvag anmeldelse

Det her er da en lorte anmeldelse.. Avenged sevenfold leverede da det de skulle og det er musik. Hvis du ville glo på smil så gå til tandlægen.
En af grundene til at de måske ikke virkede så forfærdlig glade er nok også Pga. det lamme publikum. Jeg er sikker på at langt de fleste kom derind for at se Disturbed og det tror jeg også A7X kunne mærke.

Så alt i alt burde du måske tænke på musikken istedet for deres ansigtsudtryk..