Morgoth

Morgoth

Morgoth var et af de største europæiske death metal bands i starten af 90’erne. Nu har de besluttet, at de vil markere deres afgang med en best-of CD, da de aldrig officielt er blevet opløst.

heavymetal.dk (HM):
Jeg ligger ud med at spørge Sebastian (bas) om hvorfor de efter så lang tid har besluttet sig for at udgive noget igen.

Sebastian Swart (SS):
Det er ikke nogen ny idé, da det er noget vi har snakket om allerede for tre år siden, men nu skulle det være. Da vi aldrig officielt er blevet opløst, er det på sin plads nu at komme med en sidste afskedsgave til vores fans.

HM:
Hvad var grunden til, at I stoppede dengang sidst i 90’erne?

SS:
Der i 1997 kunne man vel godt sige, at luften var ved at være ude af ballonen. Vi havde alle sammen fået andre interesser og jobs. Der var heller ikke meget feedback på det sidste album, vores tour med The Krupps dengang gik sådan set OK, men det hele var simpelthen ikke hvad det engang var.

HM:
I alle de 10 år, har I altid haft det samme line up?

SS:
Til og med 1990 var knægtene jo kun fire mand. Dengang spillede Mark (vokal) jo bas endnu, så jeg trådte til i 1990. Min første koncert var i Sverige med Atheist og Candlemass.

HM:
Kan du fortælle om jeres historie?

SS:
Morgoth blev dannet 1987. Samme år kom det første demo, "Pits Of Utomo", derefter maxien – siden hen har vor albums ændret sig en del; Marks stemme blev mere death metal agtig på de første par albums. Da vi startede var musikken mere over i Thrash metal genren. I starten af 90’erne var vi på tour med nogle af genrens største bands. I 1991 kom "Cursed", så en US tour med Biohazard – puha så begynder det at knibe med hvad jeg alt kan huske. Men der kom i hvert fald enormt mange turneer. Jeg kan slet ikke huske hvor mange tours vi har været på. I 1993 kom så "Odium", der var mere industrial agtig. Så var vi igen meget på tour og så havde vi en pause. I ’97 kom "Feel Sorry…", igen en tour med Die Krupps også sagde vi farvel.

HM:
Hvilke input har i haft i tidens morgen, da i startede med at spille musik, var det ikke mere Florida death metal I var inspireret af?

SS:
Ingen tvivl om det. Vi fandt vore kilder i Florida; Death, Massacre og Obituary og selvfølgelig bands som man startede med at høre som ung, som f.eks. Black Sabbath eller for den sags skyld Carnivore og Possessed.

HM:
Jeg har altid syntes i mindede meget om Death, især på de to først mini LP’er.

SS:
Ja, vores sangskrivning gik mere i retning af de klassiske death metal bands, der var mange der mente at Mark lød som Chuck Schuldiner. Det syntes jeg så ikke, da jeg syntes han har/havde sin egen karakteristiske stemme.

HM:
Hvad kan det egentlig være at I i starten udgav to mini LP’er og ikke fuldlængder?

SS:
Det var mere et teknisk spørgsmål. Det var Century Media, der hurtigst muligt ville have nyt ud med os.

HM:
Kunne i egentlig leve af musikken dengang?

SS:
Jo, det kunne vi, på det normale niveau vil jeg mene - ikke noget med at leve som rock stars, men vi var jo også meget på tour, og der bruger man jo ingen penge, der er jo altid gratis mad og drikke.

HM:
Jeg slutter interviewet af med høre lidt til hvad de forskellige medlemmer laver den dag i dag, og finder så ud at de alle sammen har almindelige borgerlige jobs. Mark og Stefan har gang i et lille projekt band ved navn Action Jackson, så dem kommer vi nok til at høre mere til.

Tilføj kommentar