Morgenfrisk Bobby “Blitz” Ellsworth: Vi er ikke et band i identitetskrise

Bobby “Blitz” Ellsworth in action Bobby “Blitz” Ellsworth in action

Fra et skrantende VHS bånd i firserne til en elendig Skype forbindelse i 2017. Bobby “Blitz” Ellsworth og Overkill har været med hele vejen, og er netop nu både album- og koncertaktuelle.

Jeg mødte Overkill første gang i midtfirserne på et skrantende VHS-bånd, som jeg havde lånt af en klassekammerat. Igen og igen blev optagelserne fra Headbanger's Ball afspillet, og videoen “In Union We Stand” var soundtracket til mine eftermiddage, før mine forældre kom hjem fra arbejde. 

På en elendig Skype-forbindelse over Atlanten fangede jeg forsanger Bobby “Blitz” Ellsworth midt i morgenmaden, men i sit sædvanlig fremragende og smittende humør. 

Jeg bad Bobby Blitz om at fortælle om, hvordan han oplevede tiden dengang i firserne, hvor thrash-metallen for alvor fik fat i et større publikum.
- Det var en sjov tid og samtidig en tid, hvor alt var nyt. Headbanger's Ball havde jo en kæmpe indflydelse på os alle. De tre timer, hvor programmet blev sendt, var en af de få muligheder, vi havde for at få nye musikalske indspark, og der var altid øl på bordet, og alle vennerne kom forbi. Det var en kæmpe fest hver gang. Det har selvfølgelig ændret sig meget i takt med, at teknologien er blevet bedre. 

Savner du de gamle dage?
- Nej, egentlig ikke. Jeg er mere optaget af selve rejsen, og det er måske grunden til, at vi bliver ved. Vi hænger os ikke i fortiden, men er mest optaget af, hvad der sker her og nu. Jeg elsker minderne, men lever for det, som sker i dag.  

Men for at lade os blive en smule i historien. Normalt er thrash-scenen forbundet med Bay Area. Kan du fortælle om New York-scenen, som ikke har fået den samme opmærksomhed?
- Af en eller anden grund havde Bay Area-scenen sin egen lyd med tydelig inspiration fra NWOBHM, og vi havde vores lyd, som var mere mere inspireret af punk - fx med inspiration fra The Ramones, og bassen fyldte bare mere hos bands som os, Nuclear Assault og Anthrax. Det var, som sagt, en sjov tid.

Nyt album på vej, og I er også på Copenhell til sommer. Er der behov for en guidet tur i Københavns byliv?
- Ha-ha… Det skal nok gå. Husk også på, at vi har haft Sid Falck (dansk trommeslager) i bandet, som før har vist os København og de små listige steder. Med hensyn til det nye album: Vi er jo ikke et band i identitetskrise. Vi ved lige præcis, hvad vi kan, og hvad vores fans vil have. Love us or hate us. We don't give a shit. Men jeg kan love dig for, at det blive et Overkill-album med masser af energi og speed.  

Til sidst… Hvordan går det med helbreddet? Jeg ved at du har haft lidt problemer. 
- Ja, men også stærkt overdrevet. Der var blandt andet et rygte om, at jeg var faldet død om på scenen under en koncert i Tyskland og blev genoplevet takket være hurtig indgriben fra vagterne. Sandheden er, at jeg fik et apopleksi-anfald på scenen. Det er heldigvis den eneste gang, at jeg har oplevet det. Men historien er bare løbet løbsk på internettet. Det sker ikke på Copenhell. Men forvent en masse energi og masser af Overkill.

Læs også anmeldelsen af The Grinding Wheel. Et album vi anmeldte til topkarakter

Tilføj kommentar