Krisiun

Krisiun

Efter ti års smadder og death grind er der stadig ingen tegn på at man har tænkt sig at tage den med ro hos Moyses & Co.

heavymetal.dk (HM):
Eftersom det er ti år siden at I har udgivet Jeres første plade kan man vel roligt sige at i fejrer jubilæum i år.

Moyses Kolesne (MK):
Ja, og efter alle disse år har vi stadig en masse ambitioner og er stolte af at tilhøre den ekstreme death metal scene, vi elsker at spille og det er fedt at se at scenen stadig kan byde på nye ekstreme bands og ikke bare følge med på det der lige er trendy for tiden. Det er hårdt arbejde men vi elsker at gøre det.

HM:
Hvad er det I prøver at opnå med Jeres nye album "Works Of Carnage"?

MK:
Den nye plade er lidt anderledes end de forrige, den er mere straight forward for at vi bedre kan få vores budskab ud. Pladen blev skrevet på to måneder og vi fik Pierre (Kataklysm) til at optage pladen for at få en anden mening ind i sangene, plus at han at var en fed fyr at arbejde sammen med. Og jeg vil sige at vi har nået det vi ville med pladen, da vi har fået meget bedre respons og kritik fra hele verden end vi har fået før.

HM:
Så man kan arkivere det under naturlig udvikling?

MK:
Ja, vi prøver hele tiden at lave noget nyt men stadig at holde det hurtigt, brutalt og aggressivt. Hvis vi ikke gjorde det ville det hele stagnere. Der er så mange death metal bands så man bliver nød til at forbedre sig og lave noget nyt ellers ville det hele ende med at lyde ens. Det skal dog stadig være old school death metal.

HM:
Jeg så at der på den færdige CD er et bonus track hvilket ikke er med på min promo CD, kunne du fortælle lidt om det?

MK:
Nummeret hedder "They Call Me Death" og er et nummer fra 1992 som vi indspillede på et demo (også på mini LP'en "Unmerciful Order" fra 1993). Og for et år siden genindspillede vi den til en amerikansk bonus, så da den ikke var udkommet her ville vi bruge den på den europæiske og brasilianske version.

HM:
I har også fået en ny mand til at tegne coveret for jer denne gang, Jacek Wisniewski (Vader, Marduk, Malevolent Creation, etc.) hvor I før har brugt Joe Petagno (Motörhead).

MK:
Vi elsker Joe, han er i mine øjne den bedste cover tegner, men han havde travlt denne gang så vi fandt ud af at Jacek lavede nogle fede covers så derfor valgte vi ham. Han læste alle vores tekster og var også rimelig inspireret af vore gamle covers med slangerne og pentagrammerne. Men hvis Joe har tid næste gang vælger vi nok ham igen.

HM:
Når du nu nævner slangerne, hvilken symbolik har de for jer?

MK:
Ja, de ser ud til at være primitive væsener, men de er symbolet for det ukendte og mennesket der opdager den okkulte videnskab. Alle de tidligere kulturer som egypterne og aztekerne brugte det, men den katolske kirke brugte slangen som et symbol for det onde, men det står i mine øjne som et symbol for at mennesket er sin egen gud.

HM:
Desuden har i på skiven et Venom cover af deres gamle klassiker "In League With Satan" (fra "Welcome To Hell", 1981) som bibeholder nummerets stemning men alligevel kan man høre at det er er jer der spiller det.

MK:
Ja, vi har været Venom fans lige siden vi var små snotunger, jeg kan huske at jeg startede med at høre dem i '86, og jeg elsker dem stadig ligeså højt. Og de er også en trio ligesom os og vil altid være den største indflydelse for os. De er også den ekstreme scenes fædre, de startede det hele med "Black Metal" pladen.

HM:
Jeg så på jeres side at der er en DVD på vej fra jer, hvad sker der med den?

MK:
Ja vi optog et show i Krakow, Polen og vi har planer om at optage endnu et show her i Sao Paulo og måske et show fra den kommende US turne. Så næste år skulle den komme ud med tre shows og lidt backstage materiale. Så det er vores gave til death metal fansene.

HM:
Desuden har i lavet en video for nummeret "Murderer".

MK:
Ja, vi optog med et virkelig professionelt firma som bruger nogle virkelig dyre kameraer, så vi håber at den får noget airplay i Europa og Japan da vi allerede har den kørende på brasiliansk MTV. Det er den første video vi har lavet, selve videoen foregår i en gammel nedlagt fabrik hvilket giver videoen et meget apokalyptisk look. Det hele er holdt meget simpelt da det kun er bandet, i stedet for at bruge en masse effekter.

HM:
Er der en chance for at i kommer forbi Skandinavien på denne turne?

MK:
Jeg håber det virkelig, det er et af det eneste steder vi ikke har været endnu, men det er jo altid op til promoterne. Men jeg tror virkelig der er en god chance for det denne gang, vi får altid at vide at det er et fedt sted at spille.

HM:
Har du et budskab til læserne?

MK:
Mange tak for al jeres støtte og vi håber at se jer snart på turne.

HM:
Tak for interviewet!

MK:
Selv tak, håber vi ses på turne!

Tilføj kommentar