Katatonia

Katatonia

Sveriges depri-rockere Katatonia er igen på banen med et nyt barberblad til de bløde håndled.

heavymetal.dk (HM):
Jonas, da jeg kun har fået en tre track promo, kunne du så ikke give mig en gennemgang?

Jonas Renske (JR):Ghost Of The Sun:
Pladens første sang, jeg synes det er en god sang at starte med. Den er hårdtslående, intens og ret interessant, da den ikke er en typisk Katatonia sang.

Sleeper:
Dette er mit yndlingsnummer på skiven, den starter med et loop og noget percussion som vi har brugt over dele af pladen. Sangen blev oprindeligt kaldt Voodoo, og har lidt af et Led Zeppelin feel over sig.

Criminal:
En af favoritterne blandt de folk som har hørt skiven. Temmelig catchy og ligefrem, den minder meget om sangene fra det sidste album og har potentiale til et rigtigt live hit.

Premonition:
Et nummer til at få vejret imellem de mere tunge sange. En simpel sang med et gentagende riff og er ment til at bygge en stemning op.

Will I Arrive:
Et af de hårdere nummer som jeg meget godt kan lide. Typisk Katatonia med et tungt omkvæd og meget indviklede verslinier.

Burned To Remembrance:
Også klassisk Katatonia med vores normale opbygning, og jeg er helt vild med afslutningen.

Wealth:
Dette er den mest ualmindelige sang på pladen, den er ret eksperimental og også den hårdeste på pladen.

One Year From Now:
Igen en lidt anderledes sang, en lille ballade men dog ikke sukkersød og banal. Den skaber lidt kontrast til de andre, er inspiret af filmmusik og er skrevet af Anders.

Walking By Wire:
Up beat nummer med et sejt omkvæd, desuden har den nogle ret fede keyboard dele.

Complicity:
Dette er også et af mine favorit numre, den er lidt Tool inspireret men man kan stadigvæk høre det er Katatonia. Den er meget mørk og har et rigtig weird vibe.

Evidence:
Også en af folks favoritter og igen en fed livesang.

Omertha:
Igen en lidt anderledes sang og lidt mere i folk retningen, men stadig i dem mørke ende.

Inside The Sitting Glass:
Pladens sidste nummer og eneste instrumental. Den er lidt i slægt med det gamle Katatonia, da den er ret doomy.

HM:
Hvordan synes du pladen skiller sig ud fra Jeres forrige?

JR:
Der er nogle ting jeg synes der skiller sig ud, ikke kun fra sangene men også i lyden, da vi ikke har indspillet i Sunlight (Entombed, Grave) som vi ellers plejer. Lyden er blevet mere skarp og moderne. Musikalsk er vi blevet mere aggressive, selv om vi ikke er et aggressivt metal band, som så mange andre på metal scenen. Men for en Katatonia plade er det mere aggressivt og mere dystert og vi ville have at pladen skulle få en til at føle sig ubekvem og have en trykkende atmosfære.

HM:
Med hensyn til pladens titel, "Viva Emptiness", fortolkede jeg det som den følelse man har når man bare vil være helt alene og lukke sig af for omverdenen. Er det rigtigt fortolket?

JR:
Ja lidt, du er i hvert fald på rette vej. Titlen hentyder til den moderne livsstil, som jeg føler er meget tomt og afmensket. Jeg synes at det er fedt, da jeg er interesseret i kolde maskinelle ting, men den er også skræmmende da man ikke ved hvad det vil lede til. Men det hele er lidt ironisk ment.

HM:
I har også fået nogle nye medlemmer med i bandet.

JR:
Ikke helt, de var også medvirkende på den forrige turne. Det var ikke meningen at de skulle være med i bandet, men vi kom så godt ud af det med hinanden at vi besluttede os for at gøre dem til fuldbyrdige medlemmer.

HM:
Har dette haft indflydelse på bandet?

JR:
Ja, til dels, det at have turneret med dem har svejset os sammen så vi kender hinandens grænser og hvor langt vi kan gå musikalsk.

HM:
I tager også snart på en headliner turne med to andre bands.

JR:
Vi ved ikke helt hvem det bliver, så det er lidt usikkert men vi vil tunere så snart pladen er ude.

HM:
Hvordan har I det så med at skulle headline denne gang?

JR:
Det er med lidt blandede følelser, vi er jo vant til at spille som support. Man har en del mere ansvar som headliner, med f.eks. ting som publikums antal. Men det betyder også at vi kan spille længere hver aften så det opvejer risikoen.

HM:
Jeg har tænkt på om bandet er forbandet, da der for et par år siden fandtes et band der hed Catatonia, og et af medlemmerne i Katatonia har desuden medvirket i Bewitched som også havde problemer med et andet band der også hed det samme. Har det skabt problemer for Jer?

JR:
Nej, de er vist brudt op for et stykke tid siden. Vi spillede engang i det andet bands hjemmeby hvilket var lidt syret da der ikke dukkede mange folk op.

HM:
Både du og Anders spiller med i Bloodbath, er det for at have to kontraster musisk, med den aggressive Bloodbath side og den mere stille Katatonia side.

JR:
Ja, selv om jeg ikke har meget af Bloodbath siden i mig. Det er ikke fordi jeg skal lave en aggressiv sang hver gang jeg har skrevet en sang til Katatonia. Bloodbath kommer op i mig når jeg har hørt en af de gamle Death Metal skiver.

HM:
Tusind tak for interviewet og held og lykke med pladen!

JR:
Selv Tak!

Tilføj kommentar