Interview med Xenoblight

Xenoblight

Vi har taget os en snak med fremadstormende Xenoblight omkring deres rødder, ophav og det at spille selv de små steder!

1: Når man ser på, hvordan det er gået jer, siden I startede i 2017, så er det jo kun fået fremad og i raketfart. Hvad, mener I selv, er årsagen til jeres fremdrift?

Xenoblight: Det er rigtig svært at sige, når man selv står midt i det. Vi håber, at det er fordi, folk ser og hører noget interessant ved vores musik og liveshows. Vi har selvfølgelig altid haft tiltro til, at vi har lavet noget, som vi selv finder spændende, men responsen har været ret så overvældende, så lige nu rider vi meget taknemmeligt bare på bølgen. Vi har også allieret os med en dygtig booker, som tror på os. Det har meget at sige med hensyn til at blive set de rigtige steder.

2: Procreation har jo fået rigtig meget ros. Er den ”svære toer” på vej, eller skal debuten lige spinnes lidt mere på landevejene?

Xenoblight: Vi er i gang med at skrive den næste skive, hvor vi har en stak sange klar allerede nu, så der en masse i støbeskeen, som vi arbejder på at færdiggøre, så vi kan ramme studiet indenfor en ikke så fjern fremtid. Vi glæder os sindssygt meget til at udgive noget nyt!

3: Hvad hører I selv, og afspejler det sig i jeres musik?

Xenoblight: Vi hører alle sammen en del forskelligt, men nogle bands, som vi kan blive enige om, ville være Psycroptic, Death, Sludge, Gorod og Obscura bare lige for at nævne en håndfuld. Om man kan høre nogle inspirationer fra denne type bands i vores musik, er svært at sige selv, men vi er ret pjattede med tekniske og varierende numre med aggressive vokaler.

4: Hvad fik jer til at finde sammen og lave et band?

Xenoblight: Fire af os spillede tidligere sammen i et andet band, som vi ikke længere havde den rette gnist til at fortsætte med. Til gengæld var vi meget inspirerede til at lave noget nyt sammen, men vi manglede en guitarist, så Rasmus foreslog, at vi skulle invitere hans ven Mikkel til at komme og jamme med os, da de to har spillet sammen i mange år. Det gav sådan ca. rigtig god mening lige fra start af, og så blev bandet fuldent.

5: Hvor finder I inspiration til jeres musik?

Xenoblight: Jeg tror, at vi finder inspiration i alt, som vi lytter til aktivt, og det varierer imellem hvert bandmedlem og forskellige genrer. Vi vil rigtig gerne kreere noget, som ikke virker for skemalagt, så vi finder både inspiration i det mere old shcool metal såvel som nyere, og stræber efter ikke at begrænse os til en specifik genre. Så man kan vel sige, at vi finder inspiration lidt ud over det hele. Lyrisk skrives der om alt, der indebærer den absurde tilstand at være menneske, så der bliver både lyrisk og musikalsk fundet inspiration i alt omkring os.

6: Hvad ville I selv mene kendetegner Xenoblight?

Xenoblight: Som nævnt ovenfor, så tror jeg, at det er vores uvillighed til at definere os i en alt for snæver boks, så vi er vel en slags underlig pærevælling af melodi, kaos, groove og et spark i skridtet.

7: Silkeborg er jo ikke en lille by, så hvordan er metalmiljøet der?

Xenoblight: Der er i hvert fald en god håndfuld metalbands, som øver i samme øvelokaleforening som os såsom Dawn of Demise og Fordærv. Det er ikke så længe siden, at en 13-årig udgav en single fra sit one man project Hajn, som han indspillede i Lydpotten, hvor vi øver. Koncertmiljøet havde været ret dødt i nogle år, men er også begyndt at blomstre op igen med nye tiltag såsom Metal på Silkeborg søerne og CC Hegn.

8: Selvom I jo er et relativt nyt band, så har I jo allerede oplevet en masse. Men hvad er det vildeste, I har oplevet indtil videre?

Xenoblight: Vi havde det ret vildt over at være inviteret til at spille til Arctic Sounds Festival. Det var en kæmpe oplevelse at opleve Grønland samt at spille koncert der. Hvis man snakker sådan koncertmæssigt, så kommer vi ikke udenom Roskilde Festival sidste år. Det kan slet ikke beskrives, hvor stort det var for os.

9: Hvor er Xenoblight om 5 år?

Xenoblight: Det er svært at sige, men nok et sted mellem her på jorden og Uranus, gerne med en større håndfuld tours og udgivelser i ryggen.

10: Om ikke så længe, så skal I jo spille til vores arrangement Pest over Provinsen II. Hvad tænker I om arrangementer i provinsområderne og væk fra storbyerne?

Xenoblight: Arrangementer væk fra storbyerne kan være ligeså fede som alt muligt andet (og nogle gange vildere!), så vi glæder os i hvert fald rigtig meget til en pissefed aften.