Interview med Novelists

Novelists Novelists

Franske Novelists har netop smidt deres andet album på gaden, og i næste måned kigger de forbi Aalborg Metal Festival. Dét og meget andet talte vi med frontmand Matt og bassist Nick om. Læs med her.

Lad os starte med begyndelsen. Hvordan opstod Novelists?
Det hele startede med, at Amael (trommeslager) og Flo (guitarist) besluttede sig for at lave et band. I første omgang ledte de efter en sanger, der kunne stå i front for bandet, og de fandt frem til Matt (vokalist). Efter nogle mails frem og tilbage var han med på idéen, og han fik også Nick (bassist) med ind i bandet. Nu manglede vi bare endnu en guitarist, før vi var i mål. Heldigvis kendte Nick Charly (guitarist), og han blev hurtigt indlemmet i bandet. Novelists var født.

Det er jo ganske få år siden, at Novelists blev en realitet, men I har allerede høstet ret stor succes og spillet koncerter i hele Europa. Hvad tænker I om det?
Det er bare fantastisk! Vi er helt klart et ungt band, men vi kan se, at vores fanbase vokser. Folk tager pænt imod det, vi laver. Det er vildt, ha, ha!

Hvordan vil I selv sige, at Novelists har udviklet sig siden demoudgivelsen fra 2014?
Vi er blevet meget mere fokuserede. Novelists har givet os muligheden for at turnere med mange fede bands, rejse rundt i verden og møde fantastiske mennesker. Ting som disse motiverer os til at blive bedre og fokusere endnu mere på musikken. Vores sange skal deles med andre, og det er egentligt også den tankegang, der fik os til at starte Novelists Community på Facebook.

Jeres andet album, Noir, udkom for en måned siden. I har tidligere sagt, at den plade ikke nødvendigvis er, hvad man forventer. Kan I uddybe det?
Ja, altså Noir er inddelt i fire selvstændige kapitler, der alle er meget forskellige fra hinanden. Der er skiftende atmosfærer og forskellige stilarter på spil. Kernen af sangene er selvfølgelig den samme gennem hele pladen, men de enkelte kapitler giver helt forskellige vibes og kan fortolkes på mange måder. Ofte leder folk efter én bestemt lyd eller genre, men det får de ikke her. Derfor er Noir måske ikke, hvad folk forventer.

Jeres debutskive, Souvenirs, er et konceptalbum om hukommelse og minder. Hvad er konceptet på Noir?
Man kan vel sige, at kapitelinddelingen er en form for koncept. Derudover er temaerne i samtlige sange ret mørke, og pladen har en dunkel stemning. Det var også derfor, titlen Noir poppede op, ha, ha!

I august slap I singlen ”Under Different Welkins”, som har et fantastisk guitarriff! Hvordan ser en typisk sangskrivningsproces ud for Novelists?
Tja, vi har to hovedkomponister, Amael og Flo, og så skriver Matt al lyrikken. Når de tre gutter har skruet noget sammen, der lyder fornuftigt, præsenterer de materialet for resten af bandet. Derefter summer vi lidt over det, tilføjer, fjerner og ændrer, indtil vi alle er enige og toptilfredse.

Begge jeres plader og en håndfuld af jeres sange har franske titler. Er Frankrig en stor del af bandets identitet?
Ja, bestemt. Vi er stolte af, hvor vi kommer fra, og viser det gerne frem. På Souvenirs var vi allerede begyndt at lege med idéen om de franske titler, og på Noir synes vi bare, det kunne være fedt at fortsætte – og faktisk udbrede idéen endnu mere.

I tager snart hul på jeres europaturné, og i november lægger I vejen forbi Aalborg Metal Festival. Hvad kan vi forvente af det show?
Åh, vi kommer til at spille en masse nye sange, og det bliver bare hylende sjovt!

Vi glæder os! Mange tak for jeres svar.
Selv tak!