Interview med møl

møl møl

Den store Prime is Coming-turné er lige om hjørnet, og vi varmer op med et par interviews. Læs med her, hvor møl fortæller om deres kommende debutalbum, og hvad vi kan forvente af dem på scenen.

Metalgenren har for nyligt fået langt mere spalteplads i mainstreammedierne, og jeres Prime Collective-kollegaer Aphyxion har endda fået lov at spille massevis af koncerter på de danske folkeskoler. Mærker I noget til den øgede opmærksomhed på dansk metal?
Ja, vi er lige blevet tilbudt en tour rundt i de danske børnehaver takket være et interview med os i Ude og Hjemme. Vi takker nok nej til den. Vi skal nemlig indgå i et kommunalt støttet projekt, hvor vi skal lære døve hjemløse mænd mellem 34 og 44 om projektledelse indenfor shoegaze-genren.

Øh… Jeres debutalbum, JORD, rammer gaden midt i april. Kan I løfte sløret lidt for, hvad vi kan forvente?
Vi er enormt stolte over den her plade. Den er resultatet af to års hårdt arbejde, som skal være med til at definere os som band både i Danmark, men også i udlandet. Lydmæssigt trækker vi på inspirationer fra 90’ernes shoegaze og blander den med forvrængede og intense stykker, som man kender det fra metallen. Det er melodisk, stort og intenst.

Pladen udkommer desuden via det uafhængige britiske pladeselskab Holy Roar Records den 13. april 2018. Vi er oprigtigt glade for at have fået en udenlandsk pladekontrakt og specielt med et label som Holy Roar Records, der virkelig tror på de bands, som de tager om bord.

I næste måned starter Prime is Coming-turnéen. Får vi lov at høre nogle spritnye numre der?
Ja, vi spiller et par numre fra den nye plade samt lidt fra vores EP, så I kan godt glæde jer!

Prime is Coming er en slags talentturné. Hvad håber I som band at få ud af projektet?
Vi var også med på Prime is Coming sidste år, og det var fedt at komme rundt i Danmark og mærke den energi og passion, som den danske metalscene besidder. I år er projektet endnu mere omfattende, og vi kommer til at spille i nogle byer, som vi ikke har været i før. Det ser vi rigtig meget frem til. Vi tror ikke, vi kunne ønske os en bedre mulighed for at promovere JORD før release.

I får kun omkring 20 minutter på scenen til at vise, hvad I dur til. Har I lagt nogen strategi for jeres show?
Vi har god erfaring med korte og intense sæt. I 2016 var vi på tour med vores gode venner fra Église, som desværre ikke spiller mere, rundt om i Europa. Når man står i en fugtig kælder under en parisisk bar og skal overbevise 40 skeptiske franske hardcore fans om, at ens musik er det fedeste, ja, så er der ikke andet at gøre end at spille røven ud af bukserne. Vi har sammensat et sæt, som spænder bredt og viser flere sider af, hvem møl er, så der burde være noget for både skeptiske hardcore fans og folk, som allerede har hørt os før.

På turnéen er der mange forskellige genrer repræsenteret – lige fra deathcore og dødsmetal til pop punk og prog rock. Hvad betyder det for jer som artister, at holdet er så blandet?
Det er fedt, at holdet er så blandet i år! Dansk metal har så meget at byde på, og det er kun fedt, at vi kan komme ud som kollektiv og vise det til hele Danmark. Prime har pulsen på dansk metal, og dét giver mulighed for, at bands, som prøver kræfter med lidt skæve genrevalg, også har en chance.

Hvad er planen for resten af 2018 – når Prime is Coming er overstået?
Efter touren udgiver vi JORD i april. I forlængelse af det kommer der selvfølgelig release-shows. Derudover er der en international tour såvel som en danmarksturné i støbeskeen.

Tak for jeres tid og svar! Er der noget, I gerne vil tilføje her på falderebet?
Husk, at I kan forudbestille JORD via Holy Roar Records’ hjemmeside.

Tilføj kommentar