Interview med Junkyard Drive

Junkyard Drive

Her hvor sommeren er på retur, ser vi frem til et nyt album med Junkyard Drive. I den forbindelse fik vi os en lille snak med drengene.

Black Coffee - Fortæl lidt om, hvad lytterne kan forvente af jeres andet album?

En musikalsk udvikling i forhold til vores debut. ’’Black Coffee’’ har det hele: straight rock’n’roll, ballader, et motorhead inspireret nummer, kor harmonier, 70'er rock og et tekstunivers, der er substans i og som ikke kun handler om sprut og damer.

 Kan I ikke prøve at fortælle lidt om, hvordan I som band har fundet sammen?

Birk startede bandet sammen med Claus, derefter er det en blanding af rødvin, gymnasiet og tilfældigheder, der bragte os sammen. Kris var ikke sanger, før han kom i Junkyard.
Musikalsk har vi fundet mere og mere sammen, i form af at vi hele tiden vil
lave noget nyt og anderledes end den tidligere sang, vi skrev. Vi arbejder meget forskelligt og det er det, der skaber dynamikken. Vi skriver vores sange forholdsvis hurtigt, da vi inspirerer hinanden, grundet vores personlige musiksmag er i øst og vest.

Prøv at fortælle lidt om processen for albummet. Hvem er involveret i hvad?

Vi bookede studiet, hvor vi kun havde en sang, så det var et kæmpe tidspres, vi lagde på os selv. Birk og Ben skriver det meste af musikken, Kris skriver teksterne og det meste af melodierne. Claus, Tim og Kris byder ind med arrangement, det bliver først rigtig Junkyard Drive-musik, når vi alle har lagt vores touch på nummeret.

Tours - Der er jo gang i den for jer. Hell Freezes Over, Raise Your Horns og Sweden Rock Festival som de store trækplastre. Hvad er det næste I går efter?

Orange scene, Copenhell, og Wacken!

Jeg har læst flere steder, at I er for poppede til Copenhell og for rockede til Smukfest? Hvilken dansk festival ser I jer lande på som værende jeres mål?

Vi bliver tit sammenlignet med Rival Sons & Airbourne, og vi er hårdere end Danko Jones og Shinedown. Alle 4 nævnte har spillet på Copenhell. Så Copenhell går vi efter, ikke igennem en eller anden konkurrence men på den old school måde hvor vi arbejder et navn op, og Copenhell står for kvalitet, lige meget om det er hårdt eller blødt, og det håber vi, at vi kan leve op til en dag! Ligesom vi kunne med Sweden Rock.

I skal så ud og lege i Europa med Diamond Head. Prøv at sætte nogle ord på, hvad I forventer af den tour.

Jamen altså, de drenge har jo spillet i så mange år, at vi kommer til at suge al erfaring til os.

Vi er før taget alene afsted til USA, Mexico, Tyskland, Sverige, Letland og Holland, hvor der nogle gange var mange mennesker og andre gange to ludere og en lommetyv.

Med Diamond Head er der et forventet publikum, forhåbentlig fyldte sale og så kan vi få lidt ekstra fat i udlandet.

Der er flere kommentarer rundt omkring om, at Kristian lyder som Steven Tyler, bevæger sig på scenen som Mick Jagger og drikker som Kim Larsen i gamle dage. Hvor meget af det er sandt?

Alt, hvad du har hørt, er sandt.

"Geordie" kan vel reelt set ikke betragtes som en ballade, men her på Black Coffee har I netop en ballade med i ”Way Too Long”. Hvad er historien bag det valg?

Det var et tilfælde, Kris og Birk sad med to akustiske guitarer og pladrede løs, og så tog den ene akkord den anden, den version, de lavede, var en simplere udgave end den på pladen, så sangen sad først i skabet, da de tre andre kom ind over, og vores kære producer Søren Andersen.

I forhold til stil og genre, hvor fandt I jeres inspiration til dette?

Airbourne og Guns n Roses til at starte med, nu bliver vi meget inspireret af Rival Sons, Zeppelin, Greta Van Fleet, Deep Purple og Hendrix.

Hvad synes I, at I bidrager med til den danske rockscene, som ikke allerede er at finde?

Altså Junkyard Drive er ikke noget nyskabende, og det behøver det ikke at være, men vi eksperimenterer meget med en ellers indsnævret genre, f.eks. '' Make up your mind '' fra vores nye skive er original i forhold til vores andre numre.

Og så er der ikke et band i Danmark, der lyder som os.

Hvad kan vi forvente af 2019?

Vi udgiver et cover-nummer i juni 2019, vi har en international booker, som er i gang med at booke en masse shows i udlandet (mest Europa), så 2019 bliver meget i udlandet med enkelte koncerter i Danmark, b.la. på vores hjemmebane d. 26. januar på Gimle i Roskilde.

Her til sidst. Har I noget I vil sige til jeres fans og vores læsere? Har I nogle spændende gaver til os?

I kan da få en røverhistorie her til sidst.

I år spillede vi på Sweden Rock og vi mødte en masse cool mennesker b.la. Corey Taylor, derudover faldt Birk i snak med forsangeren fra det engelske rockband Inglorious, hvor det første forsangeren siger er: ’’Oh my god, you have the most amazing hair, can I smell it?’’ Han duftede til garnet og fortsatte efterfølgende med: ’’I give the best blowjobs in UK.’’ Så var det vist på tide at tage hjem!

Tilføj kommentar