Interview med Deadnate

Deadnate Deadnate

Undergrunden ryster! I dag udkommer Deadnates første ep, og derfor fik vi selvfølgelig en snak med bandet. Læs med her, hvor drengene fortæller om store oplevelser, fremtidsdrømme og meget mere.

Lad os skrue tiden lidt tilbage. Hvordan opstod Deadnate?
Vi (Kenneth og Ole) øvede til den samme musical på musikskolen i Fredericia. Vi var de to eneste i den sammenhæng, der kunne lide Metallica, så det gav sig selv, at vi fandt hinanden. Sammen jammede vi klassikere som ”Seek & Destroy”, ”Enter Sandman” og ”Creeping Death”. Derefter blev vi ved med at spille sammen, og siden har vi fundet Simon og Frederik.

Jeres første ep, Concrete Flood, udkommer i dag, den 23. november. Hvordan har arbejdsprocessen været?
For et år siden startede vi med at indspille alle grundspor live sammen som band i studiet. Vi har gjort meget for ikke at ”polere” vores spor bagefter digitalt og dermed fokusere på at spille godt. Efterfølgende brugte vi meget lang tid på at indspille sang, da vi aldrig har arbejdet med Simon og Kenneths vokaler på den måde før. Vokalen er både vores største udfordring og vores største force, da den kan være med til at give vores band et specielt udtryk. Vi har altså produceret det hele selv og lært virkeligt meget af det. 

Nogle af de samme emner synes at gå igen på Concrete Flood. Kan I sætte et par ord på pladens tema?
Concrete Flood har ikke noget koncept som sådan, men selvfølgelig er der en rød tråd, som binder sangene sammen. Vi stiller spørgsmål til den måde, hvorpå vi behandler os selv, hinanden og verden omkring os. For os skaber titelsangen et billede af en kæmpe flodbølge, der består af alt det dårlige, vi mennesker har bygget, sagt og gjort. 

Som vi nævner i vores anmeldelse, er I tydeligvis inspireret af Gojira. Hvad gør I for at undgå at lyde for meget som dem?
Vi gør ikke noget for ikke at lyde som nogen. Vi spiller ærlig talt den musik, vi synes er den fedeste at spille. Men selvfølgelig prøver vi med hver sang, vi skriver, at komme et skridt nærmere vores egen lyd, hvor alle lag er skåret væk, og kun kernen er tilbage. 

Hvilke bands er I ellers inspireret af?
Der er alt for mange bands, der inspirerer os, men lige nu er vi meget inspireret af The Minds of 99. Deres sange er virkeligt godt skrevet. Specielt live får dynamikken publikum til at indleve sig og gå amok. På vokalfronten betyder bands som The Beatles, Gojira og Muse på hver deres måde meget. De synger på vidt forskellige måder, og de er ikke bange for at eksperimentere med deres stemmer og deres sange. Hver gang vi skriver tekster, vender vi altid tilbage til James Hetfield. Hans niveau er bare højere end det, de fleste andre metalbands formår at skrive på. 

Hvad synes I selv, der er højdepunktet på Concrete Flood?
Det er svært at sige, men overordnet er vi meget stolte over vokalens variation i løbet af ep’en, og at der ikke er to sange, som minder om hinanden. De har alle hver deres identitet.

Hvad har været jeres største oplevelse med Deadnate indtil videre?
Enten at spille på BETA til Dirty Days of Summer eller Uhørt. Begge steder fik vi meget god respons, og efterfølgende er der kommet nogle gode relationer ud af det. Måske er det ikke en oplevelse, men det betyder meget, hver gang vi skriver musik. Det er kernen af bandet, og vi tror på, at det er sangene, der gør indtryk og skaber ægte fans.

Det lader til, at I er i gang med at lave en musikvideo. Kan I løfte sløret en smule for, hvad vi kan forvente?
Ja, den hører til en af sangene fra ep’en. Den bliver holdt ægte og nede på jorden uden en sidehistorie.

Hvad er de nære fremtidsplaner for Deadnate?
Vi vil meget gerne spille en masse koncerter i Danmark og blive bedre sangskrivere og livemusikere.

Hvor er Deadnate om fem år? 
Forhåbentlig på tour i Europa med et album i ryggen. Det ville være det vildeste!

Vi krydser fingre! Mange tak for jeres tid og svar.