Interview med Cauterizer

Cauterizer Cauterizer

I sidste uge anmeldte vi Cauterizers første ep, Subconscious – og nu er vi klar med et interview. Læs med her, hvor bandet fortæller om ep’ens tilblivelse, store drømme og meget mere.

Der sidder måske et par stykker derude, som endnu ikke kender Cauterizer. Hvordan vil I præsentere jer selv?
Vi er et metalband på fire mand med base i Næstved, men vi er sådan set spredt geografisk ud over Sjælland. Vi har spillet sammen i seks år nu. I bandets begyndelse spillede vi covernumre for at lære hinandens musikalske færdigheder at kende. Vi blev hurtigt enige om, at vores mål var at finde vores egen lyd, lave originalt materiale og komme ud at spille. Og nu, hvor vi har udgivet vores første ep, føler vi, at vi er ved at være godt på vej.

Vores anmelder kan høre elementer fra både Evocation og Amon Amarth i jeres musik. Hvilke bands er I særligt inspireret af – og hvorfor?
Vi har alle fire forskellig smag, hvad angår genre, så det er svært at sige præcis, hvilke bands vi mest er inspireret af. Hvis vi skal nævne nogle, må det blive Metallica, Lamb of God og i særdeleshed Opeth. Vi tager mest inspiration fra Opeth på grund af deres evne til at skifte mellem hårde guitarstykker og atmosfæriske akustiske stykker. På trommerne er der derimod taget meget inspiration fra Amon Amarth og Lamb of God.

For nylig udkom jeres debut-ep, Subconscious. Er der et særligt tema eller budskab på den plade?
Der er ikke et direkte budskab. Vi kan godt lide at lave teksterne på en sådan måde, at lytteren selv kan danne sig et indtryk af, hvad de betyder. Det er ikke nødvendigvis en ensrettet sti, hvor man guides igennem.

Hvad har været den største udfordring ved at komponere og indspille Subconscious?
Den største udfordring har været at finde vores egen stil. Det er vigtigt for os at skille os ud fra andre bands, samt at vores musik er let genkendelig. Det er vigtigt for os at skrive musik, som vi selv synes er fedt og samtidig har sin egen karakter. Generelt er vi meget selvkritiske over for vores musik, hvilket har gjort processen lang.

I vores anmeldelse af Subconscious stikker I af med hele 8 ud af 10 kranier. Hvad er I mest stolte af på ep’en?
Vi er rigtig glade for og stolte af den flotte anmeldelse! Vi er nok mest stolte over, at vi på trods af vores lange numre kan fastholde lytterens interesse hele vejen igennem, samt at vi har fundet vores egen lyd.

I beskriver jer selv som en blanding af progressiv og melodisk dødsmetal. Vores anmelder har dog svært ved at høre de progressive elementer på Subconscious. Hvordan synes I, at jeres musik er progressiv?
I forhold til ep’en mener vi selv, at vores progressive element er dynamikken i musikken, hvor vi for eksempel kan gå fra hårde elementer helt ned til stille akustiske stykker.

Vi har hørt en lille fugl synge om, at I allerede nu arbejder på jeres første fuldlængdealbum. Hvor langt er I i den proces?
Det er korrekt. Vi har allerede to numre færdige og en god portion materiale, der ligger klart. Lige nu fokuserer vi dog mest på at komme ud at spille og vise, hvem Cauterizer er. Men det er bestemt også en stor prioritet at udgive et fuldlængdealbum inden alt for længe.

Hvad er den største oplevelse, I har haft med Cauterizer indtil videre?
Vi er mest stolte af at åbne Næstved Metalfest 2019, hvor publikum tog rigtig godt imod vores musik. Det var også vores største koncert til dato, og vi fik efterfølgende en masse ros fra publikum. 

I har en enkelt koncert planlagt i oktober. Kan vi forvente flere koncerter i den nære fremtid?
Vi skal spille sammen med Embryo på High Voltage i København den 5. oktober, og det glæder vi os rigtig meget til. Vi er også i fuld gang med at finde bands, som vi kan tage ud at spille med, og vi håber på, at vi kan komme rundt i hele landet. 

Lad os tage drømmebrillerne på her til sidst: Hvilket band vil I allerhelst på koncertturné med? Frit valg på alle hylder.
Vi vil helt klart ønske at komme på turné med Opeth.

Hvor er Cauterizer om fem år?
På turné med Opeth… Nej, om fem år har vi fået cementeret os på den danske metalscene. Vi har udgivet i hvert fald ét fuldlængdealbum, og forhåbentlig har vi spillet på en af de større scener herhjemme som for eksempel Copenhell.

Vi glæder os til at se jer på de store scener! Tak for jeres tid og svar.

Tilføj kommentar