Interview med CABAL

CABAL

"Mark of Rot" høster forrygende anmeldelser, og blev sågar tildelt intet mindre end 10 kranier her hos Heavymetal.dk. Vi fangede bandet til en snak om det nye album, CJ McMahon, cencur og meget mere. Læs med her.

Hvordan har arbejdsprocessen været på Mark of Rot?
Vi har stået for produktionen selv. Chris har et studie og lever af at indspille og producere musik, så det har været rigtig hyggeligt og nede på jorden. Vi har kunnet tage os rigtig god tid til at gå i dybden med det hele.

CJ fra Thy Art Is Murder har en gæstevokal på det nye album. Hvordan kom den aftale i hus, og hvordan foregik det?
Andreas skrev til CJ på Instagram og spurgte ind til at lave en feature. Han svarede rimelig hurtigt, at det var han frisk på. Meningen var, at vi skulle have indspillet vokalen med ham, da TAIM var i København d. 20 oktober, men han var desværre blevet syg, og hans stemme var for smadret (som man kunne høre under showet). Han tilbød at lave vokal, lige så snart han kom hjem til Australien.

Hvordan kan I mærke, I har udviklet jer som band siden Purge?
Sangskrivningen er blevet en del mere varieret, men stadig med samme stemning som på EP’en. Live er vi også blevet en del mere sammenspillede, og vi har taget flere visuelle virkemidler i brug.

Hvordan vil I beskrive Mark of Rot?
Mørkt, tungt, ulækkert, depressivt.

Hvad er historien/temaet på albummet? Har det hele taget skridtet videre i forhold til jeres EP?
Temaet på albummet er en videreførelse af temaet på EP’en. Det hele omhandler stadig en dødskult med verdens ende som det ultimative mål, hvilket er beskrevet fra flere forskellige vinkler med forskellige underliggende budskaber.

Hvad kan man forvente af jeres liveshows anno 2018?
Mørke, et tight show, masser af røg og strob.

I har signet med Long Branch Records. Hvordan kom den aftale i hus, og hvor meget betyder det for jer som band?
Vores management, Prime Collective, afholdt en julefrokost i 2016, hvor en af gutterne fra LB var inviteret. Han så os spille til showet og var fuldstændig solgt. Det betyder enormt meget for os, at vi har en stærk samarbejdspartner, der kan hjælpe os med at udvide projektet gennem finansiel støtte og et veletableret netværk.

Jeres nye singler er blevet præsenteret gennem store udenlandske metalmedier som fx Metal Injection. Hvordan er interessen fra udlandet p.t.?
Vi møder rigtig stor interesse fra udlandet, specielt i USA får vi en masse opmærksomhed. Vi er begyndt at fokusere lidt mere på det marked her med det nye materiale.

Hvad er det mest udfordrende for et band som jer?
Det må nok være, at vi spiller en nichegenre inden for en nichegenre, så det er svært at nå et bredere publikum.
Vi er desuden lige løbet ind i en problemstilling, vi ikke havde forudset. Vi har ikke kunnet markedsføre vores sidste single, ”Blackened Soil”, på Facebook og YouTube på grund af videoens grafiske indhold – noget, vi slet ikke har overvejet, kunne være en hindring for os.

Hvordan ser planerne ud for CABAL lige nu?
Vi er i gang med at planlægge en masse tours rundt omkring, både i Danmark og udland. Vi går også stille og roligt i gang med at skrive nye sange til næste plade.

Skal vi ikke bare aftale, at vi ser jer på Copenhell til sommer – sammen med CJ McMahon?
Det er en aftale! Uanset hvad der sker, så er vi alle at spotte til Copenhell, så kom og sig hej!