Interview med Anders Bøtter

Anders Bøtter

Efter varslingen af den kommende lukning af DRs radiokanal P6 Beat, hvor rock og heavy-programmet Sort Søndag har hjemme, fik vi os en snak med Radiovært Anders Bøtter om hans egen og Sort Søndags fremtid.

 

Hej Anders, tak fordi du havde tid til snakken. Hvad tænker du om alt det, som er ved at ske med DR og ikke mindst P6 Beat?

Anders: Altså kort opsummeret, så syntes jeg egentligt, at det er et tab for dansk musik. Jeg er praktisk talt lidt ligeglad med hensyn til min egen stilling. Mine egne programmer er en dråbe i havet i forhold til det, som står til at stoppe. Her taler jeg ikke bare om heavy metal, men hvor skal bands som, ja – lad os bare tage nogle rocknavne: Velvet Volume, Baby In Vain, Communions – hvor skal de være henne i DR i den kommende tid? Jeg ser ikke, at det er noget, som bliver samlet op af de andre store kanaler, selvom det er blevet sagt, at noget af det som var på P6 Beat, ville blive lagt over.

Rent rock- og metalmæssigt, hvad vil du tro, der kommer til at ske der, for det ligner jo ikke umiddelbart, at P3 samler metallen op, så hvad skal bands gøre nu?

Anders: Altså, det er jo vigtigt at understrege, at vi ikke ved, hvad der sker med f.eks. Sort Søndag endnu. P6 Beat skal lukke 1. januar 2020, og Sort søndag er en P6 Beat podcast! Men jeg vil selvfølgelig kæmpe for, at Sort Søndag kan overleve som en DR podcast UDENFOR P6 Beat. Men problemet er jo bare, at det er P6 Beat der, så at sige, betaler for Sort Søndag,  så hvis P6 lukker, og der skal spares penge der, er der så råd til at lave Sort Søndag et andet sted? Det ved jeg ikke endnu, men det er da noget af det, jeg vil prøve at undersøge, når vi engang når frem til januar 2020.

Du har små 2 år til at få det her gjort. Hvad så, hvis det ikke lykkes, hvad er dine planer så?

Anders: Så må jeg finde et andet sted at lave metalformidling! Jeg er fortsat sulten på at lave metal-podcasts, men jeg er også i en situation, hvor jeg snart har gjort det i 10 år, og jeg ved hvor svært det er at lave noget, som er økonomisk givtigt. Det ved I jo også inde på Heavymetal.dk, hvor I er frivillige, og sådan er det jo på alle de danske metalmedier mere eller mindre, men så får man lidt frynsegoder osv. osv. Og jeg ved ikke lige, om jeg har overskud, kræfter eller tid til at fortsætte med at lave en podcast, for du kan ikke lave en musik-podcast, uden at det koster noget. Der er Koda-regninger, der skal betales osv., så jeg ved det ikke. Men jeg vil i hvert fald kæmpe for at lave noget metalmedieri, som IKKE er på skrift, for det er dels ikke min stærke side, og dels syntes jeg, der er så mange kompetente kræfter derude, som gør det bedre lige pt. Men der kommer til at mangle en stor samlende podcast, synes jeg!

Hvad synes du om den umiddelbare reaktion fra rock- og metalmiljøet, som har lavet underskriftindsamlinger for at bevare P6 Beat?

Anders: Jamen, det er sindssygt rørende, og det gør, at jeg får lyst til at kæmpe og måske producere det bedste radio, jeg nogensinde har lavet frem til 2020. For jeg er meget sådan en, der tænker, at hvis skibet synker, så skal jeg satme nok spille op til dans og lave en fest, indtil vi alle sammen er døde! Så det er sådan noget som bare er megafedt! Og jeg håber, at dem som laver initiativet, og som råber højt nu, at de husker det om to måneder, for der er det altså OGSÅ vigtigt. Sådanne ting har det med at komme frem, og så er der lige en buzz, og det er jeg taknemmelig for, at der er. Men det er igennem det næste halvandet års tid, at prøven virkelig skal stå. For hvis man mener det og vil have, at det består, så er det fandeme vigtigt, at man lytter til det – især nu! Beslutningen er jo taget, så lad os da for helvede gå ud med et brag!

Hvis nu der var andre radiokanaler, som ville samle Sort Søndag op – i fald, at det ikke måtte fortsætte – hvilke kunne du så se det ske hos?

Anders: Altså jeg er da interesseret i at høre fra alle. Det er svært at sige. Jeg har altid været stolt af, at Sort Søndag var et public service-program, noget som var betalt af de mange, for de få! Det er det, som jeg synes public service skal kunne. Og jeg er meget stolt af, at det er et produkt, som man har lavet for danskerne. Så det ville være noget af en overvejelse at skulle gå ind i en kommerciel sammenhæng, men det er klart, at jeg er interesseret i at høre fra folk, som er interesseret i programmet. Men det skal være fordi, at hjertet er på det rigtige sted, og ikke fordi man tænker, at man kan få en finansiel bonus ud af det. Det skal være med hjertet for rock og metal! Det kan godt være, der ikke er mange på DR, som har det, men man skal ikke være i tvivl om, at Sort Søndag IKKE havde overlevet, hvis ikke der sad nogen oppe på chefredaktionen og mente, det var en god ide!

Hvis nu podcasten ikke må fortsætte, ville Sort Søndag så kunne overleve i andre formater, enten på skrift, eller som TV eller noget helt tredje?

Anders: Ja, det tror jeg godt. Det kunne da være meget sjovt at lave noget TV, men selve brandet Sort Søndag er ejet af DR, så det kan jeg ikke tage med herfra og lave noget. Det er klart, at hvis programmet lukker, så kan DR ikke forhindre mig i at gå et hvilket som helst andet sted hen og lave en to timers podcast - den må bare ikke hedde Sort Søndag! Så det må jeg jo se, om det kan lade sig gøre

Så laver du bare Sortere Søndag!

Anders: Ja, Sortere Søndag, det er et hit!

Men det lyder som om, at uanset hvad, så er vi ikke færdige med at høre fra Anders Bøtter?

Anders: det kan I eddermaneme bande på, I ikke er. I får ikke fred, ikke før I slukker i hvert fald!

Tilføj kommentar