Vinylbanner

Impaled Nazarene

Impaled Nazarene

Mika Lutinen er nok en af Finlands ældste og sjoveste metal legender, og en af de få tilbageblivende fra starten af den tidlige Black Metal scene. Mika sludrede om deres nye album "All That You Fear", døde venner og bar røv i strømpebukser.

heavymetal.dk (HM):
Den nye plade er mere aggressiv og hurtigere end jeres forrige "Absence Of War..."

Mika Lutinen (ML):
Ja, definitivt, men det var meget spontant, for da vi startede med at skrive de nye sange tænkte jeg at den ville blive langsommere end den forrige. Men da jeg endelig hørte sangene i studiet tænkte jeg fuck det er jo meget hurtigere, så det er fedt når det går sådan, hehe. Det har også en del at gøre med at vores trommeslager har øvet sig intenst, som du sikkert kan høre.

HM:
Ja klart, det er i mine ører den mest velspillede Impaled plade til dato.

ML:
Ja, og vi er jo et gammelt band, så det er efterhånden på tide at lave en tight plade, heheh.

HM:
Ikke at jeg vil kalde de gamle for utight, men det er den tighteste, desuden minder den mig en smule om "Latex Cult" pladen. Især nummeret "Armageddon Death Squad" som minder mig en smule om "Karmageddon Warriors" fra "Latex Cult".

ML:
På en måde ja og på en måde nej, "Latex Cult" er vores Punk plade som havde en masse Punk og Crossover indflydelse, hvorimod på den nye er mere Old School Thrash domineret.

HM:
Grunden til at jeg siger det er, at sangene nogle gange minder om Motörhead anno "Iron Fist" fasen.

ML:
Jeg vil mene at vores forrige var mere Motörhead end "All That You Fear", den nye er mere Metal alt lige fra gammel Thrash til endda "The Endless War" som lyder som Iron Maiden. Den sang var skrevet af vores bassist, som er en kæmpe Iron Maiden fan, så det er jo ikke så mærkeligt.

HM:
"All That You Fear" er også den plade hvor alle har været med til at skrive sange til, så det er mere en band plade end nogen før.

ML:
Ja, endda vores nye guitarist som skrev "Halo Of Flies", som er den mest Black Metalagtige sang på pladen. Det weirde er at han ikke selv hører Black Metal, så da vi sagde at den mindede os om gammelt Darkthrone, spurgte han hvem det var!

HM:
"Tribulation Hell" er også en speciel sang, i omkvædet minder den mig temmelig meget om Helloween’s "Ride The Sky".

ML:
Hahaha, og du har fuldstændig ret i, det er vores lille tribut til gamle Helloween. Vi voksede ikke kun op med det gamle Thrash og Black Metal, men også gammelt Power Metal. Bassisten og jeg har begge hørt "Walls Of Jericho" til døde. Da vores bassist dukkede op med sangen i øvelokalet, sagde jeg til ham at det var "Ride The Sky", han spurgte så om han skulle ændre den, men det sagde jeg nej til - vi ville se hvor mange der lagde mærke til det. Du er den tredje person ud af 25 der har lagt mærke til det, så der er ikke så mange der har lagt mærke til det. Men en ting jeg lavede om var, at jeg tog original teksterne til sangen, som er meget positive, og lavede dem komplet negative og ødelagde dem, hehehe.

HM:
Apropos gammelt Helloween, så kan jeg huske at jeg engang så en af dine playlists i et blad, og der stod at du hørte til Gamma Ray's karaoke album. Jeg synes det var fedt at tænke på at du står derhjemme og brøler løs til Gamma Ray.

ML:
Ha ha, jeg kan godt lide Gamma Ray, det er et skide godt band, især fordi jeg er en stor fan af Kai Hansen. For selvom han ikke er verdens bedste sanger, så har han en fed stemme, det er en de ting ved ham når man hører ham, så ved man det er Gamma Ray. Alle mine idoler har en stemme der er helt unik ligesom Lemmy, Tom Araya, Tom Angelripper eller Mille, det er de sangere der har min højeste respekt.

HM:
Produktionen er også nok den bedste I har lavet.

ML:
Ja, det er det uden tvivl, det kunne lade sig gøre fordi "Absence Of War" solgte meget bedre end "Nihil", så da vi skulle til at producere den nye skive sagde vi til Osmose at vi skulle have flere penge til at indspille for. Hvis man vil have en god plade koster det tid og penge og det var noget Osmose forstod.

HM:
Der er sikkert nogen der vil mene at man ødelægger atmosfæren på en plade hvis man får en god lyd.

ML:
Ja, nemlig for det er stadig en pisse hård og aggressiv lyd vi har.

HM:
Sidste år døde jeres gamle guitarist Teemu, har det nogen indflydelse på pladen?

ML:
Lad mig sige det sådan: jeg savner ham ikke som bandmedlem, da han aldrig skrev sange eller dukkede op til øvere, men som ven savner jeg ham meget, da han var en sjov person at være sammen og jeg delte altid hotelværelse med ham. Men det var ikke nogen ulykke som det bliver fortalt alle steder, men et selvmord. Og jeg er pissetræt af at lyve om det, fordi hans forældre ikke ville have at det kom ud, men jeg lever ikke for hans forældre og det er imod mine principper at lyve, så nu vil jeg fortælle det som det er. Hans død har ikke haft indflydelse på musikken, men teksten til "Suffer In Silence" handler om hans selvmord. Det er en meget brutal tekst og hvis hans forældre læser den, vil de sikkert synes at jeg er et røvhul. Det er selvfølgelig synd at de har mistet deres søn, men ellers har jeg ikke nogen følelser for dem. I den sidste ende har det kun gjort bandet bedre, da vores nye guitarist er meget bedre som musiker end Teemu var.

HM:
Er der nogen planer om at udgive en DVD i fremtiden?

ML:
Ikke lige foreløbig, først vil vi optage en live CD i Finland og om 2-3 år vil vi så lave en DVD. Personligt hader jeg når bands udgiver en DVD fra det samme show som de har en live CD fra. Men om en plade eller to senere vil vi lave en DVD med live shows og en masse ekstra materiale på. Vi har filmet en masse sygt lort gennem årene, så folk har noget at se frem til.

HM:
Til sidst er der to ting jeg altid ville have bekræftet af dig. Det første er, at jeg engang læste at du drak en flaske vodka hver gang du skulle indspille vokaler i studiet, er det rigtigt?

ML:
Ja, men det var kun på de første to plader jeg gjorde det, hvis jeg gjorde det nu til dags ville jeg sikkert bare falde i søvn, hehe.

HM:
Det sidste spørgsmål gælder et gammelt billede jeg så, hvor sangeren står iført gennemsigtige strømpebukser, corpsepaint og cowboy støvler og det kunne kun være dig der kunne finde på det?!

ML:
Ha ha, ja det stammer fra vores fjerde show nogensinde, det har sikkert været med til at give os et image som værende fuldstændig sindssyge, men hjulpet har det sikkert.

HM:
He he, ja det er jo godt at man altid kan stole på at det ikke bliver kedeligt med jer. Mange tak for sludderen og held og lykke med "All That You Fear"!

ML:
Tak i lige måde, tak for støtten!

Tilføj kommentar