Illdisposed

Illdisposed

I forbindelse med MTV Headbangers Ball touren fik DSW sig en sludder med Batten om det seneste Illdisposed udspil "To Those Who Walk Behind Us".

Med sidste års succesplade "The Prestige" havde Illdisposed netop skiftet label til AMF Records og alt så umiddelbart ud til at være fryd og gammen. Men allerede her året efter har Illdisposed pga diverse problemer med AMF, igen skiftet label til Massacre Records, som netop har smidt den 11. Illdisposed udgivelse "To Those Who Walk Behind Us". Jacob Batten uddyber hvorfor det blev nødvendigt at bryde med AMF: "De kvajede sig generelt bare alt for meget! De gjorde simpelhen kun en ting rigtigt og det var at udgive pladen. Alt andet var bare noget lort fra ende til anden, som vi blev ret frustreret over og det gik os så meget på at vi simpelhen ikke gad mere. De havde brudt kontrakten op til flere gange ved ikke at lave de PR ting vi havde aftalt i følge kontrakten, så det var hverken noget problem at skride fra dem og finde et nyt label. Vi forhandlede jo bl.a med Massacre Records, da vi skrev kontrakten med AMF. Så det var slet ikke noget problem at snakke med dem og få en ny deal i hus. Vi kommer jo nok også til at udgive flere plader på Massacre, for det ser sgu godt ud og vi er godt tilfredse med den nye kontrakt. Det er sgu heller ikke særligt sjovt at skifte label hele tiden, for på mange områder skal man til at starte helt forfra med mange ting. Vi gider sgu bare ikke finde os i alt for mange problemer. Når vi bruger al vores fritid på Illdisposed skal tingene sgu bare være i orden og fungere, ellers gider vi sgu ikke mere".

"The Prestige" blev jo en kæmpe succes og gik ind på en 44. plads på den officielle danske hitliste. Den placering blev allerede blevet slået med det massivt fede udspil "To Those Who Walk Behind Us" her året efter med en 32.plads, der til dato er den højeste placering nogensinde for et dansk deathmetal band. Når man tænker på hvor meget arbejde der ligger i at skifte label, tours og sangskrivning, kan det selvfølgelig kun undre hvordan man kan holde fokus og stadig lave en gennemført fed plade. - "Tingene hænger jo sådan sammen, at jeg jo skriver det hele og numrene er bare væltet ud af hovedet på mig", siger Batten og fortsætter. "Nogle numre er endda skrevet på 5 minutter hvor ideen bare dukker op, mens andre selvfølgelig har taget lidt længere tid at få færdiggjort. Jeg sidder jo heller ikke hele tiden og skriver musik. Det kommer mere til mig via de ting jeg beskæftiger mig med til dagligt og det er jo ikke som sådan selve nummeret der tager tid. Det er jo mere bagefter når det skal gennemarbejdes og alle detaljer lige skal på plads osv. Jeg sender så numrene til Bo som så lytter det igennem og kommer med hans mening og hvis vi nu ikke lige er enige eller han bare syntes det hele er noget lort, lader jeg nogle gange som ingenting og håber at han glemmer det. Jeg tror vi nåede op på en 15-16 numre, som vi så fik sorteret lidt ud i og endte på de 11 numre, der er på pladen".

Jacob Batten har selv produceret "To Those Who Walk Behind Us", som blev optaget i April og Maj måned - "Vi har næsten ikke været i studiet på samme tid nogen af os overhovedet, så der er ikke blevet holdt fest eller noget. Jeg har jo selvfølgelig som producer været med gennem hele processen og havde kun de andre med en ad gangen. Det hele er så blevet mixet af Frederik Nordström i Sverige og turen til Sverige var jo en helt anden historie. Der blev sgu godt nok indtaget noget vodka", siger batten med en grin. "Jeg tror vi kom derop om tirsdagen og væltede i byen hele natten og blev vækket onsdag morgen. Frederik spurgte om vi ikke skulle til at bruge nogle af vores penge på at få mixet pladen, istedet for at han skulle rende og tørre vodka op fra gulvet i studiet. Vi kender ham jo og har ikke så meget at sige til hans arbejde, for han laver jo bare pisse god lyd, der var lige lidt effekter vi skulle have lavet og ellers sad vi sgu bare for det meste i baggrunden og drak os fulde og gik i byen".

Titlen "To Those Who Walk Behind Us" er unægteligt en ret fed og lidt speciel titel. Derfor er det jo selvfølgelig nærliggende at spørge om hvem det er der går bag Illdisposed. - "faktisk startede det med at Bo havde en titel der hed "To Those Who Walk Behind Me", hvilket vi syntes var en ret fed titel. Vi ændrede det jo så bare til Us isedet for, for at få det til at lyde mere som en pladetitel fremfor et eller andt solomusik. Og det passer jo også sådan sammen, at vi jo har en masse gode venner og fans, som har fulgt os i rigtigt mange år og vi har så dedikeret titlen til dem. Så det er venner og fans der går bag os! Der er ikke rigtig noget overordnet koncept eller som sådan noget link mellem teksterne og titlen. Tekstskrivningen tager Bo sig jo af, han har jo sit helt eget skiriveunivers. Det handler jo bare om de ting han går og laver til dagligt og de tanker han har om forskellige ting. Det meste handler om depression og had. Han har fire børn og en kone derhjemme, hvilket jo godt kan blive lidt hårdt ind i mellem og Bo får så afløb for tingene gennem sine tekster. Han går selvfølgelig ikke og har det dårligt og er depressiv hele tiden, men som alle andre kan man jo godt have brug for at komme af med nogle tanker eller afløb for andre ting i tilværelsen og det kommer så til udtryk i hans tekster. Faktisk havde Bo den idé at lave hele pladen på dansk, men vi andre var sgu lidt skeptiske. En dag sad han så og skrev nogle tekster på dansk og fik det sat sammen med musikken. Han syntes så at det hele kom til at lyde lidt for meget hen ad Troels Trier, så derfor droppede han heldigvis den idé igen ret hurtigt. Vi beholdte så det ene nummer sidst på pladen der hedder "Nu Gik De Lige Så Godt" og det er i bund og grund bare sjov og ballade, ude nogen videre dybere mening. Nu har vi jo haft lavet noget på tysk, så det var også lidt for ikke bare at gentage os selv. "Ich Bin Verloren In Berlin" fra "The Prestige" blev jo modtaget rigtig godt i Tyskand og en eller anden DJ fra Østrig lavede fakisk et re-mix af det, hvor der er en tysk rapper, der hed Sido, der rapper henover det og det er sgu gået hen og blevet ret fedt".

Til enhver plade udgivelse skal der jo også være et solidt releaseparty og det er jo langtfra nogen hemmelighed at Illdisposed er et band, der virkelig kan feste igennem. Batten griner lidt ved spørsmålet om hvor vildt deres releaseparty blev og uddyber. - "Tjah, jeg kan sgu ikke rigtigt huske så meget. Der var sgu tryk på og der var en masse mennesker, bl.a den danske rapper Jøden rendte rundt derinde og underholdte. Det er jo en af vores gamle hjemmedrenge fra Århus. Det var sgu fedt. Vi fik da hammeret en masse Fernet Branca ned i baren osv, så det blev sgu sent. Det var jo også derfor vi ikke gad spille til det releaseparty. Vi ville meget hellere fest og drikke os fulde".

På tourfronten er der indtil videre ikke offentliggjort eller bekræftet nogen form for tour, bortset fra denne MTV Headbangers Ball Tour. - "Tjah, vores touragent har lige fået tvillinger, det er derfor at der ikke lige er sket noget i den retning endnu, men der arbejdes på det nu og vi har allerede en masse tilbud fra bl.a Tyskland og Italien, men resten af året spiller vi kun weekend shows og så er planen at vi meget gerne skulle afsted på en europatour, så man skal nok ikke lige forvente at vi udgiver en ny skive igen til næste år. Det ville nok være lidt for presset, men vi ser da frem til at komme afsted igen på tour i 2010 og så må vi jo se om vi ikke får skrevet en masse nyt materiale. Jeg er jo allerede så småt begyndt at komme med nye numre jeg lige skal arbejde lidt mere med, men vi gider ikke alt det pres. Illdisposed handler ikke om store ambitioner eller noget. Det drejer sig kun om venskab, om at have det sjovt og bare feste igennem når vi er afsted. Derfor har vi heller ikke de store nedture over at vi lige venter lidt med at komme afsted her og nu. Vi tager det hele som det kommer og gider sådan set ikke bekymre os ret meget. Men ingen tvivl om at det da er sjovt at være afsted og der er da også mange fede oplevelser forbundet med det. F.eks i 2006 fik vi en uges ferie i New Zealand for at spille på en festival dernede. Det var sgu vildt! Vi drak sindsygt meget absinth dernede. Bo fik væltet et eller andet med ild i, så hele baren pludselig stod i flammer. Hotel manageren dernede var et kæmpe brød på 2,10m, som fortalte mig at han havde fundet mig på den forkerte gang på den forkerte etage, ligge og sove op ad en dør, og havde båret mig op og i seng på værlset. Jeg husker ikke en skid overhovedet, men det var sgu vildt sjovt dernede. Igår spillede vi jo så i Køge, hvor der var måske 100 mennesker, som både virkede døde og ret trætte. Idag er det jo så Slagelse og jeg husker da at der var godt med gang i den sidst vi spillede her, så det håber vi da på gentager sig.

Herefter blev det bare til lidt smalltalk og nogle sidste ord om at folk skal købe sig et eksemplar af "To Those Walk Behind Us", hvilket jeg så absolut kun kan anbefale. Batten fik også lige nævnt at de gamle skiver bliver genudgivet på et hollandsk selskab på et eller andet tidspunkt, så hvis man har huller i sin Illdisposed samling, er der jo her en god mulighed for at få den opdateret. Batten takkede for interessen og jeg gik igen hjem for at gøre klar og lade op til endnu en fed metalaften i Slagelse.

Tilføj kommentar