Eventyrbandet fortæller om, hvad der sker uden for eventyret

Twilight Force

En fortælling om sangskriv og rollespil

Eventyrbandet fortæller om, hvad der sker uden for eventyret

 

Conqour and unite!

Jeg fik mig en snak med Keyboard spilleren fra Twillight Force. Efter at have lyttet til deres nye skive, var der nogle spørgsmål, som jeg bare måtte have svar på!

Carsten: Først og fremmest, fedt album I har udsendt! Har du et yndlingsnummer på den?

Blackwald: Mange tak! Øhm, det er svært, men for mig, personligt, er det nok titelnummeret, ”Heroes Of Mighty Magic”, mest fordi vi brugte så lang tid på at lave det, og der er så mange små krøller og spændende ting i det nummer. Det kan godt være, at det for nogen tager lidt tid at vende sig til, men det er virkelig et fedt nummer!

Carsten: I er jo inspireret af de her middelalderlige eventyr og hele fantasy-universet, men er I selv nede med rollespil? Spiller I?

Blackwald: Ja, selvfølgelig, det ville være fjollet ikke at anerkende den kæmpe betydning som hele det univers har haft på os. Vi voksede op med ”Dungeuns & Dragons”, ”Ringenes Herre”-bøgerne, ”Warhammer” og alt det der, så det var et helt naturligt skridt for os at gå i den retning og finde inspiration disse steder.

Carsten: Hvordan starter en Twilight Force-sang? Hvad er første spadestik?

Blackwald: Det starter for det meste med en melodi eller orkesterlyden, og så får vi hele det instrumentale univers på plads, og når det så er overstået, så begynder vi at se på teksterne. Hvordan lyder melodien? Hvilke følelser giver det? Alt sammen bliver så skrevet om til selve sangen, hvad end det handler om at ride på drager eller vandre igennem skoven. Det er Lynd og jeg, der laver alle sangene, og det er vel egentlig keyboardet, der fylder mest der. Guitar virker så begrænsende at skrive på; på keyboard kan man jo bruge alle ti fingre i stedet! Hahaha.

Carsten: Hvilke bands synes du minder om jer selv?

Blackwald: Årh puha, det er et godt spørgsmål. Og egentlig også et svært et, for vi startede jo med at ville bringe den hårde ”In your face”-agtige stil tilbage til power metal, ligesom i dens guldalder. Men nu er vi blødt lidt op og er blevet mere fokuserede på lyd og indtryk. Jeg sidder ikke og siger ”Derp, vi kan ikke sammenlignes Derp”, men det tætteste, der kommer på os er vel egentlig Gloryhammer. Det er egentlig bare dejligt at se der er liv i den her niche-genre endnu!

Carsten: Hvis du kunne vælge imellem Roskilde Festival eller Copenhell, Hvilken ville du så vælge?

Blackwald: Jeg kender ikke så meget til Copenhell, men det lyder som en metal festival så det er vel egentlig der vi hører hjemme! Haha. Roskilde ville selvfølgelig være stort også, men vi skal vel også passe ind i sættet, bare en lille smule!

Carsten: Okay så. Tre bands, døde eller levende, frit valg på alle hylder. Hvilke tre ville I tage med på tour?

Blackwald: Loreena Mckennit! Tjek det ud, hvis du ikke kender det. X-Japan. Og den sidste.. Hmm jo.. Det originale lineup med Guns n' Roses. Det giver ikke en skid mening på lineuppet, men jeg vil gerne møde Axl i de dage, hvor han var mest arrogant og spøjs. Det lyder sjovt!

Carsten: Hvilken af disse to ville du vælge: At have ællingedun på dine arme eller en bæverhale?

Blackwald: HAH! Øh, jeg vil nok sige ællingedun, for så kan du altid bilde folk ind, at du er ved at blive til et eller andet mytisk dyr. En bæverhale virker bare virkelig meget i vejen og ubelejlig!

Carsten: Et shoutout til de danske fans?

Blackwald: Vi håber virkelig, I nyder det nye album, vi ses ude til koncerterne, så kom og løft jeres sværd! Sammen skal vi besejre og overvinde alt!

Tilføj kommentar