Essence

Essence

Fredag den 18. oktober fik heavymetal.dk´s udsendte fornøjelsen af, at mødes med Essence efter en koncerten i Lille Vega. I et støjfyldt lokale blev det til en snak om inspirationskilder, den store glæden ved musik, og hvilken prædikater bandet selv vil hæfte på sig selv.

Essence har udgivet to albums, opvarmet for Megadeth og har netop gennemført en succesfuld tourne i Europa og Danmark. Hvordan vil I selv beskrive jer som et band?

Vi er unge - i forhold til andre bands - og det hører vi tit. Vi spiller den den nye bølge af thrash metal, men vi har en ny tilgang til traditionel thrash. Vi er en smule mere melodiske i forhold til de typiske bands fra firserne. Her er vores stil mere melodisk og catchy i forhold til de traditionelle thrash bands.

Inspirationen kommer fra mange forskellige kilder. Vi hører meget forskellige musik internt i bandet. Vi forsøger derfor at bygge på noget melodi og en blanding af mange stilartet. Derfor har vi også et bredt publikum. Vi oplever at der både er unge og gamle til vores koncerter. Unge som kan lide det ekstreme, metalcore og deathcore. Men vi har også koncertgængere, på den anden side af 40 år. Folk som genoplever thrash metallen fra firserne. I øjeblikket er der en revival bølge i gang, og vi er heldige med at kunne forene de forskellige stilarter.

Hvilke bands fra dengang i firserne hører i selv?

Metallica. Metallica er et kæmpe band fra dengang. Der er de gode sange, og samtidig det voldsomme og ikke mindst de fede riffs. Vi ser også, at de unge fans i dag starter med Metallica, Det er et band som er tidsløse. Deres pladerne fra firserne stadig fantastiske. Naturligvis har de udviklet sig og ændret stil, men vi kan stadig bedst lide det gamle. Men der er også andre bands. Kreator er både ekstrem hårde, men på de nye plader også meget melodiske. Deres nye plade Dying Alive er fuldstændig fantastisk. De er et band som leverer hvergang man ser dem live. De spiller koncerter hele tiden, og de skuffer aldrig. Et andet band er f. eks Meshuggah, som også vokser når man har set dem live. Deres numre bliver bedre når man hører det live.

Hvad får man som fans af Essence som et liveband?

Vi vil gerne give en stor oplevelse til alle som hører vores musik. Det er vigtigt at give en god oplevelse, og det er også dér vi møder vores fans - og de får mulighed for at mødes med os. Når vi mødes med fans får de mulighed for, at se os i et andet lys.
Vi kender det alle, når man selv oplever et ynglingsband live. Her får man dét ekstra og får mulighed for, at se hvordan de spiller numrene. Når man møder idolerne, kan man med det samme mærke om, de spiller halvhjertet, og en positiv oplevelse kan hurtigt ændres til en dårlig oplevelse. Det er vi meget opmærksomme på. Vi havde f. eks dårlig oplevelse i Serbien, hvor arrangementet ikke kørte som planlagt. Vi havde rejst langt, vi var trætte og der var kun få fremmødte. Men alligevel gjorde vi os umage. Vi håber, at vi på hver enkelt koncert kan vinde blot een enkelt fan mere. I virkeligheden ville det bedste være hvis vi kunne være på tourne året rundt - det ville være en kæmpe luksus.

Er der økonomi i at spille live for et bands som Essence?

Både ja og nej. Vi får aldrig løn, men i stedet sparer vi op til de ting vi gerne vil. De penge vi tjener går til promotion og gode ting for bandet. Så vi er privilegeret i forhold til andre bands.

Hvordan fungerer i som et band - og som en social gruppe?

Det er vigtigt at vi alle har det godt. Hvis der bare er én i bandet som ikke har det godt, kan det påvirke resten af bandet. Men vi er heldigvis gode sammen som en gruppe, og det er vigtigt at bandet er et samlet hold.