Entombed

Entombed

Lars Göran Petrov snakker her om bandets nye skive ”Serpents Saints”, dovne webmasters og hvorfor mindre nogen gange er mere.

heavymetal.dk:
Jeres nye skive er noget mere old school end hvad man har været vant til fra jer i lang tid.

LG:
Ja, og det har meget at gøre med at vi er meget mere enige om hvad vi vil spille, end hvad vi har været før i tiden, hvor vi tit har skulle gå mere på kompromis med hinanden, men nu arbejder vi mere som en enhed hvilket gør det meget nemmere for os at komponere nye numre. Men det var nu heller ikke sådan at vi satte os ned og planlagde at vi skulle gå mere back to the roots. Sangene kom bare til live mens vi jammede løs i øvelokalet på nogle ideer vi havde. Derefter filtrerede vi bare det bedste ud og byggede sangene rundt om dem.

heavymetal.dk:
Det vil sige, at jeres nye plade "Serpent Saints" er mere spontan end jeres forrige?

LG:
Ja, især under optagelserne, der har været de mest spontane og afslappede jeg nogensinde har været med til. Desuden gjorde vi det at vi optog når vi havde lyst til det, i stedet for at være bundet til en deadline, så man kunne optage når man lige var i den rigtige stemning. Pladen blev optaget hele fire forskellige steder, selv i vores øvelokale og på pladeselskabets (Threeman) kontor har vi optaget. Sidstnævnte sted blev de fleste af vokalerne optaget da jeg var i mit es den dag.

heavymetal.dk:
Ud fra teksterne til "Masters of Death" og "The Dead, The Dying and The Dying To Be Dead" ser det skam heller ikke ud til at i kedede jer mens i lavede den nye skive.

LG:
He he nej vel, især "Masters of Death" som jo er en hyldest til alle de gamle Thrash og Death Metal bands fra dengang vi startede i slutningen af firserne. Sjovt nok er der folk der brokker sig over det nummer og siger at det lyder af Slayer.

heavymetal.dk:
Doh! I har jo altid haft noget af Slayer i jeres musik, selv på "Left Hand Path" (debut fra 1990) står de endda listet som værende en af jeres indflydelser.

LG:
Ja, men der vil vel altid være nogen der brokker sig bare for at være på tværs, he he.

heavymetal.dk:
Hvad skyldtes det at pladen blev så forsinket? - Den originale udgivelsesdato var jo sat til den 6. juni sidste år?

LG:
Tja, det var der flere grunde til; for det første havde vi ikke sangene klar i tide og så havde vi booket en masse shows lige i det tidsrum. Derudover havde vi en masse at skulle have forhandlet med Candlelight vedrørende distributionen af pladen. Men vi ville heller ikke forhaste os, men i stedet koncentrere os om at skrive de bedst mulige sange vi kunne.

heavymetal.dk:
Og så har i også skiftet coveret et par gange.

LG:
Ja, det kom sig af at Candlelight syntes at vi skulle bruge et cover der passede sig til musikken vi spillede på "Serpent Saints" i stedet for det gamle med de fem djævle på.

heavymetal.dk:
Du mener de der fem tissemænd der render i ring?

LG:
Ha ha, ja det cover havde vi fundet sidste år, men så fandt han det andet med dæmonerne på kirkegården i stedet.

heavymetal.dk:
Angående det cover, så er det da mægtigt pænt af jer at hylde Leif "Leffe" Cuzner på selve coveret i stedet for at gemme det bagerst i bookletten hvor man ikke ser det, som alle andre gør

LG:
Ja, vi syntes at vi skyldte ham det, vi har virkelig meget at takke Leffe for. (Ed; Leif Cuzner bliver af mange anset som ophavsmanden til den tidlige svenske lyd, da han fandt på den karakteristiske guitarlyd som blev brugt af Sunlight bands som Dismember, Grave, Desultory etc.)

heavymetal.dk:
En ting jeg bed mærke i på "Serpent Saints" og forrige års EP "When In Sodom", var at din vokal er blevet meget mere rå og aggressiv end hvad den har været i meget lang tid.

LG:
Tak for det, jeg tror det kommer sig af at jeg altid gerne ville synge i den stil, men på plader som "Same Diffference" eller "Uprising" ville denne slags sang slet ikke passe ind. På "Serpent Saints" og EP’en kunne jeg derimod bringe denne vokal tilbage til min egen store glæde.

heavymetal.dk:
Hvornår kan vi egentlig regne med en ordentlig DVD fra jer af, for den Earache udgav, var da ikke meget ved.

LG:
Nej, den DVD er ikke for heldig og vi har som band heller ikke haft noget med den at gøre og ser den mere som en slags bootleg. Men vi er skam i gang med planer for en DVD, vi vil f.eks. tage noget udstyr med på turne denne gang for at optage nogle shows og lidt bag scenerne materiale. Desuden er der planer om at udgive det show vi lavede med den Royale Svenske Ballet, som jo har været ude på Unreal Estate CD’en.

heavymetal.dk:
Eftersom Uffe Cederlund jo forlod jer for et par år siden hvordan har det så ændret jeres arbejdsmetoder?

LG:
Det har faktisk gjort det en del lettere for os, da vi ikke skal diskutere så meget om sangene. Uffe ville meget hellere spille den mere alternative stil vi havde på plader som "Uprising", hvorimod resten af bandet hellere ville gå endnu mere tilbage til den gamle stil vi havde på "Clandestine" og "Wolverine Blues".

heavymetal.dk:
Men da de gamle sange jo er udlagt til to guitarer hvad gør i så, når i vil spille dem live?

LG:
Der vælger vi de sange der bedst lader sig spille med en guitar, enkelte som dem fra "Clandestine" omarrangerer vi så det kan lade sig gøre at spille dem på denne måde. Men i bund og grund ændrer det ikke så meget for os, da vi synes at det går helt fint med dette firemands line up indtil videre.

heavymetal.dk:
Hvornår skal vi regne med et nyt Entombed album, vel ikke fire år igen?

LG:
He he nej, det håber jeg skam ikke, vi har faktisk allerede et par nye ideer flydende rundt, så måske at vi allerede kan gå i studiet næste år.

heavymetal.dk:
Sidste år var i på Masters Of Death turneen sammen med Grave, Dismember og Unleashed, hvordan gik det for jer?

LG:
Det var stort set som en stor klasseudflugt, vi kender jo hinanden fra tilbage i de sene firsere så du kan tro at der festet en del efter showene. Det var også vildt fedt at de fire bands skiftede mellem at headline, faktisk vil jeg mene at dette nok er den bedste turne vi nogensinde har været på.

heavymetal.dk:
Det vil da ikke sige så lidt, eftersom I både har supportet både Iron Maiden og Slayer i fortiden.

LG:
Ja, og Motörhead har vi jo også varmet op for engang, så vi kan vist ikke gøre det meget bedre. Men jeg ville hjertens gerne lave en ny Masters Of Death turne igen hvis vi kunne.

heavymetal.dk:
I år har i jo 20 års jubilæum hvis man tæller Nihilist med, har i noget specielt planlagt til det?

LG:
Hold kæft hvor er vi gamle hvad? He he, men faktisk har vi ikke rigtigt planlagt noget i den retning, det ender sgu nok med at vi bare ender op nede på pubben og drikker os stive i anledningen.

heavymetal.dk:
Til sidst vil jeg lige brokke mig over jeres…..

LG:
Vores hjemmeside? Ha ha, hvad for en hjemmeside? Nej, der sker sgu ikke en skid på den, men vi har snakket om at få en udestående til at lave den, da det ikke går når det er en fra bandet der laver den. Vi vil hellere bruge tiden på at øve og turnere i stedet.

heavymetal.dk:
Ja, men så vil sige tak og held og lykke til jeres skive og forhåbentlig ses vi vel snart hvis i gæster Danmark igen.

LG:
Ja tak i lige måde, vi håber da på at komme forbi inden længe.