Against the Hollow

Against the Hollow

Interview med Alexander fra viborgensiske melo-death band Against the Hollow om planerne for indspilningerne af bandets første full-length, Absense Of Light.

Som det måske er nogle læsere af dette site bekendt, var det planen, at det viborgensiske melo-death band Against the Hollow skulle været gået i studiet i starten af juli og indspille bandets første full-length, Absense Of Light. Det så vi her på heavymetal.dk frem til. Men noget gik galt. Heavymetal.dk tog en snak med Alexander fra Against the Hollow om det forsinkede projekt. En snak som også kom til at handle om at komme op på hesten igen, og om at se det positive, når det ikke går, som man planlægger.

Heavymetal.dk: Against the Hollow skulle have indspillet sin første full length, Absense of Light, hos Jacob Hansen, men det kom ikke til at ske. Hvad i alverden gik galt?

Alexander: Vi havde fundet en sponsor, der kunne gøre pladeindspilningen hos Hansen mulig, som desværre valgte at bakke ud i sidste øjeblik, p.g.a. en "dårlig mave fornemmelse". Det var vi selvfølgelig super pissed over, men også enormt skuffede, da lige præcis den indspilning havde været en drøm for os i nogen tid. Men well, har da erfaret, at man nok skal have ting på papir, før at man skal kunne stole på det, da det med at stole blindt på folk i den her branche simpelthen ikke er nok. Min største frygt pt. er dog, at denne person har været skyld i, at vi måske har brændt nogle broer hos Hansen og bestemt også er kommet til at virke utroværdige. Det prøver vi selvfølgelig med al vores kraft at rette op på.

Heavymetal.dk: Det lyder som ikke så lidt af en kold afvaskning! Det er jo heller ikke nogen hemmelighed, at Against the Hollow ikke kom på Roskilde. Det lyder som om, jeres sommerferie kunne have fået en bedre start. Med risiko for at lyde som en sportsjournalist: Hvilke tanker løber gennem hovedet på et band i den situation?

Alexander: AlexanderANej det kunne have været en så meget bedre start! Må sige, at vi en overgang, efter at have fået sådan et rap over nallerne, mistede en lille bitte smule fokus på det hele. Altså, det var pludselig meget uklart, hvordan fremtiden vil se ud for Against the Hollow. Men efter en lille sommerferie på en god måneds tid er vi alle kommet tilbage med fornyet energi, og jeg vil faktisk sige, at engagementet i bandet er blevet meget højere igen. Vi er begyndt at skrive nyt materiale, og jeg kan kun sige, at det lyder virkelig, virkelig godt! Der er kommet nogle elementer ind i vores stil, som vi ikke havde tænkt over overhovedet. Men ja, vores tanker pt. er at skrive flere numre, så den plade, vi forhåbentligt indspiller i starten af 2014, bliver helt perfekt. Vores gå-på-mod er i hvert fald kommet 1000 % tilbage!

Heavymetal.dk: I den sammenhæng passer forløbet jo ind i temaet for Absense of Light, hvis jeg husker rigtigt. Så, hvad har I så gjort for at forsøge at få pladen på gaden alligevel?

Alexander: Altså, det, at vi har noget ekstra tid til at arbejde på Absence of Light, gør bare, at den bliver det bedre, og at der kommer flere og nyere numre på. Så det er jo bare positivt. Vi har snakket med en del forskellige producere og har mange muligheder. Jeg vil ikke nævne nogen navne, da der ikke er noget, der er sikkert endnu overhovedet, men kan sige så meget, at vi har forhandlet med folk fra Danmark, såvel som fra Tyskland. Så indtil da skal vi bare skrive en masse nyt materiale og spille nogle flere shows.

Heavymetal.dk: Så vi kan stadig håbe på en egentlig udgivelse fra Against the Hollow? Det er da altid noget... Kan du sige noget om, hvad vi kan vente os?

Alexander: Det kan du helt bestemt tro! Absence kommer ud, den er bare blevet forsinket.
Efter vores lille "ferie" kom vi alle tilbage med en masse nye idéer, riffs og lyrik. Så vi gik bare direkte til den og begyndte at skrive nyt. Vi baserer primært vores sangskrivnings proces på at starte med et fedt riff, som er catchy - og for tiden også meget tungt. Vi har fået udarbejdet en rød tråd, som man både musikalsk og lyrisk kommer til at lægge meget mærke til på pladen. In flames, Killswitch Engage og Illdisposed har givet meget inspiration til de nyere numre, så man kommer klart til at kunne høre elementer fra de forskellige bands på vores plade. Et eksempel er det nummer, vi har gang i pt. Det bærer meget præg af In Flames pladen "Clayman", blandet med Killswitch’s "The End Of Heartache".

Heavymetal.dk: Heavymetal.dkDet ender med, at vi som lyttere kommer til at sætte pris på forsinkelsen. Jeg synes også, at jeg har kunnet se på nettet, at Against the Hollow har fået spillet nogle koncerter. Hvordan er det gået med det? Har I spillet noget nyt materiale, og hvordan har reaktionerne på det været?

Alexander: Håber også, at modtagelsen bliver god. Ja, vi har haft tryk på, hvad angår koncerter, og det har vi været vildt glade for! Altså, vi har spillet mange forskellige jobs med mange forskellige bands på mange forskellige steder, så reaktionerne har selvfølgelig også været lidt forskellige, men hovedsageligt meget positive. Vi har faktisk spillet det meste af det nye materiale, vi har lavet, og folk har givet tegn på at være rigtig glad for det. Specielt lokale folk har modtaget det rigtig godt. Vi spillede et job sammen med Artillery og fik meget positiv respons fra dem, så det gav også et stort boost, for de er nogle erfarne drenge! Men jo, helt klart gode reaktioner, og det er jo bare lækkert, især fordi der har været en stilændring fra de første numre til de helt nye.

Heavymetal.dk: Og I er spillet i amerikansk net-radio, tror jeg... Så alt i alt har Against the Hollow alligevel fået lavet en ordentlig sommer for sig selv...

Alexander: Ja, det er rigtigt, det blev faktisk broadcastet over hele verden, så det er vi jo yderst tilfredse med. Altså som situationen ser ud lige pt., så er ting ved at køre på skinner igen, og vi kan ikke vente med at komme ud med pladen og spille en masse flere koncerter!

Heavymetal.dk siger endnu en gang tak til Alexander for at tage sig tid til at fortælle os lidt om, hvad der sker i Viborg. Herfra er vi kede af at skulle vente længere på at høre nyt fra Against the Hollow. Men hvis bandet kan holde gejsten oppe, så klarer vi det nok også. Vi ønsker Against the Hollow held og lykke med projektet og håber at kunne bringe mere i den nærmere fremtid.