Against the Hollow

Against the Hollow

Her på Heavymetal.dk har vi tidligere anmeldt viborgensiske Against the Hollows EP, Through Tragedy. Som det fremgår af anmeldelsen, arbejder Against the Hollow på en full-length, og bandet forbereder sig på at gå i studiet til sommer. Heavymetal.dk har haft lejlighed til tale lidt med Alexander (guitar/clean vokal) fra Against the Hollow.

Against the Hollow

Udført af Ougaard

Heavymetal.dk:
Det ser ud til, at tingene er i bevægelse for Against the Hollow, og jeg kan se, at Jacob Hansen skal være producer på jeres kommende album! Det kunne jo have været værre, om jeg så må sige…

Alexander
Ja, vi har været så heldige, at han har sagt ja til det, så der kan jo kun komme noget godt ud af det næsten…

Det er lige før, at jeg tvivler på, om det kunne blive bedre!

Heavymetal.dk:
Hvornår kan vi så forvente at sidde med en udgivelse fra Against the Hollow?

Alexander
Altså, vi indspiller pladen i de første to uger i juli, og den bliver så først mixet engang i september. Så et skud vil være hen på efteråret, måske sidst i oktober.

Heavymetal.dk:
Det var længe at skulle vente...

Men så lad os høre lidt om, hvad det er, vi venter på. Det er ikke nogen hemmelig, at jeg synes, at Against the Hollow er et rigtig spændende skud på den danske metalscene. Men hvordan vil du selv beskrive Against the Hollow?

Alexander

Det er jeg glad for, at du syntes, for det er også noget, som Danmark ikke ser så meget til. Altså melodød generelt. Sverige ligger jo på toppen med bands som In Flames og Soilwork, og Finland har Insomnium og Ghost Brigade.

Jeg ser ATH som Danmarks fremtidige svar på melodød (hvis vi bliver modtaget godt, selvfølgelig).

Jeg vil nok beskrive os som et band, der prøver at forbinde forskellige aspekter af metallens verden. Altså både elementer fra den klassiske død og så bestemt også det melodiske og melankolske, som vi ser som byggestenene i vores udtryk.

Det nye materiale, vi har, bærer meget mere præg af det, da vores Ep indeholder de 4 første numre, vi nogensinde skrev.

Heavymetal.dk:
Netop det melodiske vil jeg lige dvæle ved et øjeblik. For når jeg lytter til jeres EP, Through Tragedy, kommer jeg nogle steder næsten til at tænke på Volbeat. Er det noget, I kan genkende?

Alexander
Den har vi fået tit (specielt mig, da det er mig der synger rent for det meste).
Altså jo, jeg kan godt se, hvad folk mener, fordi lige netop de numre har en lidt mere rocket lyd end så meget andet melodød. Og så at min vokal også er lidt som Poulsens [Heavymetal.dk: Michael Poulsen, Volbeat].

Det er så blevet noget mere anderledes nu på nogle punkter, da jeg føler, at vi alle er blevet meget teknisk bedre og har fundet en mere solid lyd.

Det er måske nemmere at høre på vokalen, at jeg finder mere inspiration fra andre kunstnere end lige Poulsen nu, fordi jeg kan komme højere op og begynde at bevæge mig mere over i klassisk melodød ren vokal.

Heavymetal.dk:
Jeg glæder mig allerede til at høre mere! Melo-death er jo en ret bred genre, og der er også steder, hvor Against the Hollow bevæger sig i andre mere ekstrem-metalliske retninger, f.eks. med death-growl og skrig. Det må være en udfordring at balancere tingene. Er det noget I arbejder meget med, eller former musikken nærmest sig selv?

Alexander
Det er det blevet, ja!

Den gode Zakk Wylde [Heavymetal.dk: Guitarist og sanger, Black Label Society og Ozzy Osbourne] siger i sin bog, at man skal spille, hvad man elsker, og hvad der rører en, og det er helt sikkert det, vi fokuserer på.

Vi elsker alle død som Illdisposed, black agtig metal som Cradle of Filth og så specielt alt det melodiske metal.

Jeg tror, at musikken former sig ud fra det, vi brænder for.

Når jeg høre meget melodisk metal, så tænker jeg tit, at det tunge godt kunne være tungere, og at skrigene godt kunne high pitches mere (som Dani [Heavymetal.dk: Dani Filth, Cradle of Filth]), og der kommer vores musik så ind i billedet.

Men vi er blevet meget bedre til balancen, og det kommer man klart også til at kunne høre på vores kommende plade, Absence of Light.

Heavymetal.dk:
Så der er allerede en titel!

Alexander
Det er der ja, og vi mangler kun at skrive et par numre mere.

Vi har endda også et cover klar til pladen, som godt nok ikke er blevet offentliggjort endnu, men jeg kan sige så meget, at det er en brasiliansk kunstner ved navn Alan Silva, der laver det.

Heavymetal.dk:
Jeg forstår, at Against the Hollow arbejder med det musikalske udtryk, og at Absence of Light kommer til at være melo-death med inspirationer fra anden ekstrem-metal i højere grad end Through Tragedy, eller er det ønsketænkning?

Alexander
Der kommer til at være tydelig inspiration fra bands som:

Soilwork
Illdisposed
Darkest Hour
Dreamshade
Killswitch Engage

… og mange flere.

Lasse, vores forsanger, har udviklet sig meget, så hans growl er blevet virkelig ondt, og han kan endda ramme en Dani Filth agtig high pitch med sit scream. Kan sige, at der kommer meget scream på.

Heavymetal.dk:
Kan man tale om tema for det kommende album?

Når jeg spørger sådan, så er det fordi, jeg ofte synes, at der i melo-death er lidt mere fokus på tekster og sammenhæng mellem tekst og musik. Hvad handler Against the Hollows musik om?

Alexander
Vi prøver at arbejde ud fra en rød tråd, ja, og tekster er noget vi også går rigtig meget op >i.Absence of Light, som jo betyder i lysets fravær, handler om at leve i skyggen af noget, man ikke kan nå, men i stedet for at grave sig ned og leve, ja i skyggen af det, så kæmper man for at nå det.

Vi har meget kærlighed i fokus i vores lyrik. Ulykkelig, så vel som lykkelig. Det at kæmpe for at kunne leve og at kunne elske er essentielt i vores musik.

Melankoli i en nøddeskal.

Heavymetal.dk:
Det gode gamle meta-fysiske spørgsmål om mørke er en selvstændig tilstand eller ’blot’ fraværet af lys...

Alexander
Lige præcis, eller som Einstein sagde: ‘in the absence of light, darkness prevails’. Det er jo så det, vi prøver at modsige, at det gør.

Heavymetal.dk:
Spændende skal det blive at høre mere. Og når vi taler om at høre mere, så arbejder Against the Hollow på at komme på Roskilde Festival. Hvordan går det med det?

Alexander
Ja, det vil tiden jo vise. Det er konkurrence, der bunder i anbefalinger og likes, så alt kan ske, før det bliver afgjort søndag.

Heavymetal.dk:
Det har været umådelig pænt af dig så tålmodigt at besvare spørgsmål fra Heavymetal.dk. Vi vil ønske dig og Against the Hollow held og lykke på søndag og med pladen!

Alexander
Det har været mig en ære, tak for muligheden.

I vil helt sikkert komme til at høre meget mere til os.

… Og det vil vi så glæde os til! Man kan sige, at ambitionsniveauet ikke fejler noget hos Against the Hollow, så det vil vores forventninger heller ikke gøre. Heavymetal.dk vil gøre, hvad vi kan, for at bringe flere oplysninger om Against the Hollow og Abscense of Light efterhånden, som vi kan få fat i dem.