Vinylbanner

Heavymetal.dk Awards 2017 - 2. pladsen

2. pladsen

Året 2017...

Som tidligere nævnt, har der været utroligt mange udgivelser i år. Mere end 330 anmeldelser er det blevet til fra Heavymetal.dk’s side, og ud af dem har vi valgt seks til at være årets bedste. Der har været kamp om pladsen, og uden at afsløre for meget har det kostet både kompromiser og trukket stregerne op blandt vores dedikerede anmeldere. Disse to album er blandt de bedste, vi har hørt i år, og løbet har altså været tæt. 2017 har budt på mange fantastiske album, og uden yderligere dikkedarer bringer vi her andenpladsen:

INTERNATIONAL

Enslaved - E
Enslaved væltede vores anmelder bagover med sin knivskarpe kombination af underhåndsserveret black metal, kombineret med masser af progressive og subtile elektroniske elementer. Deres unikke lyd står som et lysende eksempel på, at fornyelse ikke er et fremmedord i den mere ekstreme afdeling af metal, samt at man som kunstner kan bevare essensen af, hvem man ønsker at være, uden at gå på kompromis med sit ønske om at skubbe til grænserne fra plade til plade.

Bandet går deres egne uransalige veje og har på dette album udvist en særlig evne til at tage det bedste fra flere verdener og sammensætte et utopia, der udgør endnu et skud på stammen af et træ, der tilsyneladende vokser ind i himmelen. Medlemmernes individuelle styrker går op i en højere enhed, der fanger og fastholder lytterens interesse gang på gang. Fængende hooks, drømmende 70’er orgel og et veritabelt overflødighedshorn af lækre musikalske pletskud udløser en solid andenplads i kampen om årets plade og cementerer Enslaveds status som de ubestridte konger af eksperimenterende metal. Jeg er sikker på, at deres koncert på årets Copenhell uden tvivl bliver sløjfen på den røde tråd, der binder alle facetterne af E sammen.

FIND ANMELDELSEN HER

 

DANSK

Anubis Gate – Covered In Black
På årets andenplads finder vi ingen ringere end prog-mestrene Anubis Gate. Bandet går stille med dørene og er ikke ligefrem et band, der spiller 200 koncerter om året, men når der i ny og næ kommer en ny plade fra dem, skal jeg love for, de kan bide fra sig.

Covered In Black bevæger den dygtige kvartet sig hen imod noget af det mørkeste og mest dystre, de til dato har leveret. Dårligt mentalt helbred hos et af medlemmerne var drivkraften i en sangskrivningsproces, der mundede ud i en formidabelt velspillet, dragende og smuk omgang progressiv metal. De mørkeste afkroge af sindet udforskes gennem ti flot komponerede og lækkert varierede numre, som tilsammen danner et smukt sammenhængende værk. Med de dundrende riffs, den tonstunge dobbeltpedal, den stille sitar og den smukke cello sendes lytteren ud på en flot rejse, hvor man oplever progressiv metal af den fineste slags. Man skal dog ikke læne sig for langt tilbage i sædet, for Covered In Black kræver hengivenhed og indlevelse af sin lytter. Men der betales tilbage i tifold ved rejsens slutning.

Endnu en fantastisk plade fra Anubis Gate høster i år en flot og velfortjent andenplads.

FIND ANMELDELSEN HER

 

Tilføj kommentar