Destination Copenhell...

Af Claus Westh Ljørring

Persecutor, Plaguemace og Nakkeknækker, som er en del af vores nye "Highway to Hell" mini-reportageserie, rammer i denne uge Copenhell. Det bliver kulminationen på ufatteligt mange timers forberedelser, og et show som vil stå som en milepæl i de tre bands karrierer. Læs vores sammendrag af de tre videointerviews med Hell-debutanterne, hvor vi fremhæver nogle af de meget interessante ting, som blev sagt i de tre interviews.

Så er det denne uge, det sker. Portene til helvedet slår atter op på Refshaleøen, og for mange danske metalfans er det ækvivalenten til køer, som kommer på græs efter at have været indespærret i stalden i flere måneder. Det er årets absolutte højdepunkt for mange blandt det metalhungrende publikum.

Men et helt særligt højdepunkt er det for de danske bands, som for første gang i deres karriere skal spille på festivalen. Der er ingen tvivl om, at det er det største spot, man kan få i Danmark, når man er et dansk metalband. Copenhell har heldigvis altid være gode til at give nye danske artister chancen og give dem gode forhold. Vi så faktisk gerne endnu flere danske bands få deres debut på Hell, for de gør det som regel uhyrligt godt, og et spot på Hell er unægtelig meget vigtigt for væksten i den danske scene. I år kan man blandt andet opleve Vansind, 802, Vulvatorious, John Cxnnor, St. Digue, Persecutor, Plaguemace og Nakkeknaekker få deres debut på Copenhell. Vi har valgt at kaste et lys på denne helt særlige oplevelse med vores nye mini-reportage serie ”Highway to Hell”, hvor vi følger Persecutor, Plaguemace og Nakkeknaekkers debut på festivalen helt tæt.
 

Vi har snakket med alle tre bands før årets udgave af Copenhell, hvor vi stillede dem næsten de samme spørgsmål i et videointerview. Vi kom blandt andet omkring, hvordan man egentligt lander sådan en booking til Copenhell. Nakkeknaekker forklarede, at de nok havde taget, hvad de døbte ”Copenhell-stigen”, da de har spillet til Copenhells armbåndspåsætning, Copenhell Metalcruise og When Copenhell Freezes Over, før de blev booket til Copenhell. Plaguemace og Persecutor referer også til When Copenhell Freezes Over, som begge også har spillet på. Dog fremstår det mere afgørende for deres booking at have spillet til Jailbreaks pre-party event, hvor Copenhell-bookerne også har været til stede.

Der er også fælles konsensus ved de tre bands om, hvad de gode råd er, hvis du skal lande en Copenhell booking. Ud og spille en masse live, også selvom du er nødt til at gøre det gratis i en periode. På den måde kan man opbygge hype, publikum lærer en at kende, og man lærer sig selv og hinanden i bandet bedre at kende, plus man får en bedre idé om, hvad der fungerer live. Derudover opfordrer Plaguemace også til, at man skal netværke alt det, man kan og være imødekommende.

 

Da alle bands blev spurgt til, om Copenhell var den største booking for dem nogensinde, var der ikke ret meget tøven. Det blev et klart ja. Det er dog forskelligt, hvordan de ser bookingen som værende den største. Nakkeknaekker forklarer, at det nok er den største scene, de nogensinde har stået på, og formentligt bliver det show med flest mennesker til stede. For Persecutor er det klart en mere følelsemæssig stor booking. De er rørte over endelig at få chancen på Hell, hvor trommerslager Christoffer også referer til, at han været afsted på festivalen siden 2012, hvor han så Anthrax som 16-årig, og det derfor nu er ret vildt, selv at skulle spille og endda åbne festivalen.

I de tre interviews kommer vi også omkring, om de tre bands har haft nogen indflydelse på spilletid eller scene, hvortil der hurtigt bliver svaret nej. Dog er der ingen utilfredse miner. Plaguemace får nævnt, at alle scener jo er fede og særligt Gehenna, som de skal spille på, er en scene, de er glade for og har oplevet mange gode koncerter ved. Nakkeknaekker nævner, at de synes, det ville have været svært at skulle være de første og trække den helt op fra bunden, så derfor er de nok ret godt tilfredse med deres tid kl.17:30 på Pandæmonium.
 

Se eller gense vores tre interviews for at få svarene på de resterende spørgsmål, og få uddybet nogle af de svar, vi allerede har berørt her i sammendraget. Derudover vil vi selvfølgelig råde jer til at opleve de tre bands’ debut på Copenhell, som fælles for alle tre bliver det show de har lagt mest tid og forberedelse i nogensinde. Så de giver jer 100% af alt, hvad de har. Vi glæder os i hvert fald til at anmelde koncerterne som en del af vores serie med store flotte billedserier, som skal fange stemningen fra dagen. Vi glæder os endnu mere til at snakke med de tre bands efter Copenhell, når støvet har lagt sig igen, og høre hvordan hele oplevelsen var for dem.

Persecutor kan opleves kl.13:00 på Pandæmonium den 19. juni, som dem der åbner festivalen.

Plaguemace kan opleves kl.19:45 på Gehenna den 19. juni

Nakkeknaekker kan opleves kl.17:30 på Pandæmonum den 20. juni.

Vi ses i helvedet!