Boomer Bloggen – Absolute Hair Metal 2

Boomer Bloggen Absolute Hair Metal Spotify.com

Historien om en shitstorm

Her på Boomer Bloggen, hvor Heavymetal.dk’s ældste, og nogle gange sureste, skribent funderer over tidens og især musikbranchens dårskab, var det ikke uden en vis undren, at man fulgte med i debatten om kulturminister Joy Mogensens og hendes favoritplade, Absolute Music 2. For jovist var det da en smule fattigt, at hende, der skal stå i spidsen for kulturlivet i kongeriget, ikke kunne komme på noget bedre end et opsamlingsalbum af pop fra 90’erne (selvom det var en befrielse at se en socialdemokrat fravælge det forudsigelige og for en gangs skyld nævne noget andet end den obligatoriske Bruce Springsteen). Men med respektable sange fra blandt andre R.E.M., Lenny Kravitz og Jeff Healey, indeholder det album ved nærmere eftersyn ikke udelukkende kaloriefattigt pop. Altså langt fra det man som elitær musiklytter ellers havde forventet, måske endda håbet. Desuden var det jo tydeligt – hvis man ellers orkede rent faktisk at læse hele artiklen fra Gaffa, der startede al balladen – at kulturministeren rent faktisk kommer fra et hjem med klaver, og således har langt mere at byde ind med end hjernedød 90’er-pop. Men at sætte sig ordentligt ind i sagen, er jo ikke noget, der plager den gennemsnitlige deltager i en shitstorm – åbenbart heller ikke kulturparnassets fremmeste krigere.

Selvbestaltede metal-purister og SoMe-krigere

Et par dage efter Gaffa-historien lavede vi her på hm.dk et opslag om balladen, og spurgte vores læsere, hvilke albums, de mente, fortjener titlen som det bedste. Det førte til mange vittige forslag som Absolute Music 3 og meget andet, men da vi havde talt op, var resultatet klart: Master of Puppets var urørlig som nummer 1. Så selvom det selvfølgelig var en smule forudsigeligt, kunne vi konstatere at vores læsere tydeligvis har både humor og god smag. Men alt var alligevel ikke fryd og gammen i hm.dk-land, for bare få dage senere sprang endnu en bombe, da vores nyhedsteam delte den noget opsigtsvækkende nyhed, at Metal Hammers læsere havde kåret Babymetal som et af de 10 bedste heavy metalbands i verden! Så kom der ellers gang i endnu en shitstorm, og det viste sig hurtigt, at det elitære og snobbede også trives i bedste velgående i vores egen andedam. Det vidste vi jo egentlig godt i forvejen, for hvem kender ikke til alle de negative og ligefrem nedladende kommentarer fra selvbestaltede metal-purister og SoMe-krigere: Volbeat er lort, Metallica har været lort siden …Justice, 5FDP er lort (ja, OK – lige det er jo sandt nok), nu metal er lort, hair metal er lort, og ikke mindst Babymetal er noget lort. Der er angiveligt ikke noget at diskutere… Men det er der jo.

It ain’t nothing but a good time

Indrømmet, snobberne har en pointe, for der er selvfølgelig langt flere musikalske vitaminer i Enslaved, Zeal & Ardor og Orm, end der er i Babymetal, 5FDP og Warrant. Men bare fordi man er til Celtic Frost og The Hu, behøver man jo ikke at udelukke sig selv for den fest, det er at skråle med på ’I wanna rock and roll all night and party every day’ til en Kisskoncert. Eller at mestre den kunst at nyde at stå i en jysk håndboldhal, mens ”For Evigt” drøner ud af de svært overbelastede højtalere i alle pauserne i håndboldlandskampen. Personligt glemmer denne blogger aldrig, hvor festligt det var at være med til Poison- og Cinderella-koncerter i ’86-’87 i San Francisco, heller ikke selvom jeg da klart foretrak at se Exodus og de andre Bay Area-thrashere, der stormede frem på det tidspunkt. Så for at hylde både Joy Mogensen og det festlige, folkelige og anti-elitære, har Boomer Bloggen denne gang kreeret en playliste bestående af uforfalsket hair metal, som en tiltrængt vaccine mod al snobberiet. God fornøjelse og husk lige at ‘It ain’t nothing but a good time…’

https://open.spotify.com/playlist/0hw4i7Taw7u7r2XXNLvjAq?si=hYZmwdX1SraP...

 

Kommentarer (2)

Anonym

Hej Søren,

Hej Søren,
Der er ikke noget, som en god omgang hårbands til at starte festen - kalorielet, ja, men en BigMac smager også godt en gang i mellem :)

Er det muligt, at I også kan lægge spillelisterne på Apple Music? Det ville være fedt!

Thanx
Bo

Søren Højer Larsen

Søren Højer Larsen

Anmelder

Indlæg: 12

Big Macs og Apple Music

Personligt foretrækker jeg en Whopper men jeg ved hvad du mener!

Vedr. Apple Music så må jeg desværre sige nej. Stort set alle her på redaktionen er glade Spotify-brugere, så vi har ikke rigtigt nogen mulighed for at bruge andet. Beklager.