Zodiac - A Hiding Place

A Hiding Place

· Udkom

Type:Album
Genre:Hard rock
Antal numre:9

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 6/10 baseret på 1 stemme.

Retrometal fra Tyskland og… Achtung! - det er voldsomt godt

Zodiac er blot ét af mange bands, som kalder sig dette. Så en kort intro til bandet er på sin plads. Zodiac er fra Tyskland og blander sig i bølgen af retrobands som smukt bygger videre på den arv som Led Zeppelin, Deep Purple og Thin Lizzy efterlod. Musik som henvender sig til fans af nutidens Joe Bonamassa, Graveyard eller Rival Sons. "A Hiding Place er bandets andet udspil, og der er noget at leve op til. Bandets debut fik generelt en god modtagelse.

Med Zodiac snakker vi hele pakken. Hammondorgel og riff baseret rock n roll og de læner sig op ad de store klassikere. Men selvom vi alle har hørt det før. Ja, så er det effektfuldt, veleksekveret og naturligvis kan det kun lade sig gøre fordi det er ærligt, vedkommende og spillet af dygtige musikere.

Forsangeren lyder som en Chris Rea, men han har sin egen klang og er særligt på de stille stykker er han helt i særklasse. Teksterne er til tider klichefyldte og forslidte. Men det virker, og heavyrocken er jo ofte et sammensurium af forstokkede og stivnede musikalske klicheer, så hvorfor ikke også her?

Produktionen er varm og blød. Det lyder både moderne og som taget direkte ud af 70'ernes hitlister. Producenten Martin Meinschäfer har formået at ramme denne særlige lyd, hvor det lyder improviseret uden at være sløset, og samtidig gennemarbejdet uden at være hæmmet. "A Hiding Place slutter med en coverversion af Neil Youngs "Cortez The Killer", og det slipper de også godt fra. Forinden har der været mange højdepunkter. Blandt andet en fantastisk klaverballade “Leave Me Blind", men også røvballemusik som f. eks videoen “Downtown". “Free" er syv minutters fantastisk retrometal i bedste Deep Purple stil. “Underneath My Bed" lyder som genkomsten af Stevie Ray Vaughan. Jeg er normalt ikke til blues, men det giver god mening her. “Moonshine" og “Beliver" har også hitpotentiale og skal ligeledes fremhæves.

Er A Hiding Place et bedre album end den kritikerroste debut A Bit of Devil? Det vil jeg mene, men vigtigst er at bandet har nu et rummeligt og velfungerende bagkatalog. Zodiac er nu en faktor som giver mening inden for retrometallen. Dette kombineret med rygter om et forrygende liveshow giver smag på mere.

Zodiac har endnu engang givet os retrometal af den fineste slags, og der er mange gode grunde til at give dette album ekstra opmærksomhed. Det er voldsomt godt.

Kommende Shows

Zodiac er på turne med Grand Magus, men på nuværende tidspunkt ligner det ikke et besøg til Danmark. Jeg håber meget at nogen kan korrigere mig, og at vi får fornøjelsen af begge bands inden for kort tid.

Tracklist

  1. Downtown
  2. Free
  3. Underneath My Bed
  4. Leave Me Blind
  5. Moonshine
  6. Believer
  7. I Wanna Know (Part 1)
  8. I Wanna Know (Part 2)
  9. Cortez The Killer