Worship of Keres - Bloodhounds for Oblivion

Bloodhounds for Oblivion

· Udkom

Type:EP
Genre:Doom metal
Antal numre:3

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

​Dommedags-rundkørsel fra Solskinsstaten

Californien: Solskin, Sunset Boulevard, Hollywood og tonsvis af glamour, ikke normalt noget man ville forbinde med tonstung og ligbleg goth-doom, men ikke destro mindre, så er det præcis det, som Worship of Keres leverer på deres EP: Bloodhounds of Oblivion.

EP'en fortæller en historie, hvilket gøres tydeligt af det faktum, at de tre numre på EP'en har navnene ”Book 1”, ”Book 2” og slutteligt ”Book 3”, hver ”bog” tager ca. 5½ minut, så EP'en tager ca. et kvarters tid at komme igennem, selvom det føles som om, det tager det dobbelte, hvis ikke det tredobbelte.

Worship of Keres har en ret så minimalistisk tilgang til musikken: De 3 sange har sammenlagt 5 riffs, hverken mere eller mindre. Bevares, et godt riff er altid en rigtig god start, men en sang må rigtigt gerne have noget mere end 1-2 riffs. Vokalen er rungende, vag og sløret og instrumenterne kører i ring.

”Book 1” har ét enkelt riff, der bare kører i ring, hvilket fungerer udmærket det første minut eller to, men sangen varer trods alt fem minutter, så det bliver noget langt, og man hungrer konstant efter et skift af en eller anden art, men nej.

”Book 2” fortsætter samme stil, men ca. halvvejs inde, omkring de 2-3 minutter, sker der rent faktisk et skift, hvilket gør, at sangen har hele to dele med 2 riffs, vokalen er fortsat delvist uforståelig.

”Book 3” er fuldstændig det samme som ”Book 2”, 2 riffs, skift omkring halvvejs igennem sangen og sløret vokal.

Alt i alt, tænker jeg, at man skal være usædvanligt tosset med doom 'n gloom goth for at finde Worship of Keres bare en smule interessant, det kører simpelthen for meget i ring, og der sker simpelthen for lidt, hvilket er en skam, da den smule, der er, fungerer udmærket: Den smule af Elises vokal man kan forstå er udmærket, de 4-5 riffs, man hører, er ligeledes fremragende, og man hungrer efter mere input og energi fra bandet, men de leverer simpelthen ikke, om der kommer en 4. og 5. ”bog”, der ligesom sætter resten i perspektiv og får det hele til at gå op i en højere enhed og give mening, er ikke til at sige, men man kan da håbe.

Link til EP'en: https://worshipofkeres.bandcamp.com/releases

Tracklist

  1. Book 1
  2. Book 2
  3. Book 3