Wolves Among Us - Hollow Gloom

Hollow Gloom

· Udkom

Type:Album
Genre:Metalcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 5/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Et eller andet skal man jo bruge tiden på

Tilbage i maj 2018 udgav Wolves Among Us deres debutplade Collapse. En hæderlig plade der dog aldrig nogensinde formåede at bryde fri af metalcorens pæne og polerede rammer – at pladen så heller ikke prøvede at bryde fri, er en anden ting. Her på sitet spåede vi derfor, at det var på livefronten, at aalborgenserne skulle slå igennem, men når koncerter har været en tvivlsom affære de sidste par år, så var det i bagklogskabens skarpe lys en rædselsfuld spådom. I stedet har Wolves Among Us været endnu en tur i studiet, og det er der kommet pladen Hollow Gloom ud af.

Nyt, og så alligevel ikke

Som nævnt, så er det metalcoren, som Wolves Among Us har givet sig i kast med – navnligt den mere melodiske side af genren. Vi er ikke helt ude, hvor Beneath the Silence og Ivy Crown holder til, men et Venn-diagram over disse tre bands ville bestemt have et markant overlap.

Hollow Gloom minder på mange måder om debuten Collapse. Fokus ligger stadig på de fængende vokal- og guitarmelodier, hvor inspirationerne fra genrens større udenlandske navne ikke er til at tage fejl af. Dog er produktionen blevet en anelse mere rå. Bevares, pandabandens ”trve kvlt” er lysår væk, men at Hollow Gloom ikke er helt så blankpoleret som eksempelvis Between Oceans’ Renaissance giver pladen noget mere kant. Specielt når Wolves Among Us skruer op for deres mere stemningsfulde og atmosfæriske side. Den mere rå lyd får nemlig de mere stemningsfulde numre som ”We Are” og ”Fragile” til at fremstå langt mere ærlige og overbevisende i deres udtryk. På en bund af så storladne melodier er jeg ganske overbevist om, at vokalist Jimmy Bertelsen har det jævnt træls.

Hvad jeg dog ikke er specielt overbevist om, er, hvad Wolves Among Us vil med Hollow Gloom. Det er stadig så skabelonskåret og inden for rammerne, at jeg tænker, at straffen for at male uden for stregerne i medlemmernes barndom har været en tur over knæet. Jeg har hørt det hele et utal af gange før, og at høre det igen gør, det ikke bedre. Så selvom jeg bifalder det mere rå udtryk, så er der i bund og grund heller ikke noget nyt over dette. Ledte man efter et sådant udtryk, så var det nok melodisk hardcore og ikke melodisk metalcore, man gik efter. Jeg siger på ingen måde, at Hollow Gloom er en dårlig plade, det er bare ikke en plade, der sender Wolves Among Us ud til et bredere publikum.

Du får, hvad du betaler for

Er man interesseret i vellydende, velproduceret og mere eller mindre formularisk melodisk metalcore med et råt strejf, så er Hollow Gloom det oplagte valg. Man bliver på ingen måde skuffet over det stemningsfulde og ærlige udtryk, som pladen lægger for dagen. På den anden side så er der heller ikke noget, der overrasker. Alt du finder på pladen er gjort før, og ligegyldigt hvor meget du lytter efter, så er der ikke nogle små finurligheder, der får alt til at gå op i en højere enhed.

Tracklist

 1. Shikari
 2. Haunted
 3. We Are
 4. Reviled
 5. Calamity
 6. Chimera
 7. Dejection
 8. Animals
 9. Destroyer Of Worlds
 10. Trapped In I
 11. Fragile