Volbeat - Rock The Rebel / Metal The Devil

Rock The Rebel / Metal The Devil

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genrer:Heavy Metal, Rock
Spilletid:42:33
Antal numre:11

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 2 stemmer.

Jeg fik aldrig helt forstået hvorfor folk flippede sådan over Volbeats debut, som udkom i efteråret 2005. Det gør jeg sådan set stadig ikke, men efter nogle solide lyt på “Rock The Rebel/Metal The Devil", må jeg dog erkende at jeg er røget med på Volbeat vognen. Det er der flere grunde til, og lad mig da bare remse op...

For det første er selve sangskrivningen langt bedre og mere idérig denne gang, hvorimod debuten led lidt af, at køre for meget rundt i samme rille. Derudover er der nu en mere passende spilletid på ca. fyrre minutter, hvorimod de godt 55 min. som "The Strength/The Sound/The Songs" varer, er rundt regnet et kvarter for meget. Sidst men ikke mindst, synes jeg også at selve produktionen er bedre denne gang. Ja, alt har ligesom fået et pift i den rigtige retning, og det er sgu ganske imponerende, når man tænker på, hvor travlt der har været i Volbeat lejren det sidste halvandet års tid. Men tiden er heldigvis blevet brugt ret så effektivt, og kreativiteten har haft det yderst godt. Alt dette gør at “Rock The Rebel/Metal The Devil" fremstår både frisk, potent og intens i al sin velskabte herlighed. Bandets mastermind, Michael Poulsen, står atter krediteret som lyrisk og kompositorisk hovedansvarlig, og jeg kan kun have respekt for en mand, som i dén grad brænder så meget for sin sag, og som samtidig tør gå nye veje. Et godt eksempel på dette høres blandt andet i single udspillet, "The Garden’s Tale" (hvor Johan Olsen fra Magtens Korridorer synger de danske linier), eller den storswingende "Sad Man’s Tongue", hvor der indledningsvis er skruet godt op for country charmen. Af andre perler skal "Devil or the Blue Cat’s Song" bestemt også nævnes, med de fede rytmeklap samt et gennemgående ret så fedt rock’n roll drive. Derudover synes jeg også at Michael Poulsen er vokset beundringsværdigt som sanger, og nu næsten har fundet sin helt egen stil, selvom parallellerne stadig står og lurer i baggrunden hist og her. Men hvad fanden, det er jo kun rock’n roll, så ingen grund til flueknepperi her.

Med tanke på hvad Volbeat opnåede med "The Strength/The Sound/The Songs", tør jeg knapt nok forstille mig hvad der kan ske nu, for er du selv én af de mange, som faldt på røven sidst, så bare vent til du åbner denne godtepose af metalliske rock’n roll perler.

Tracklist

 1. The Human Instrument
 2. Mr. And Mrs. Ness
 3. The Garden's Tale (feat. Johan fra Magtens Korridorer)
 4. Devil Or The Blue Cat's Song
 5. Sad Man's Tongue
 6. River Queen
 7. Radio Girl
 8. A Moment Forever
 9. Soulweeper #2
 10. You Or Them
 11. Boa