Visitor - The Need to Believe

The Need to Believe

Udkom

Type:Album
Genrer:Thrash metal, Speed metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Visitor er et britisk metalband, og "The Need to Believe" er deres andet album (de har dog også EPer og demoer i på CVet).

Stilen på "The Need to Believe" er hårdkogt thrash metal med masser af uptempo passager og masser af groove, og egentligt ligger albummet på græsen til melodisk dødsmetal. Dette forstærkes af brugen af growlede og skrigende vokaler, men der er også elementer, der trækker musikken i en anden endnu mere melodisk retning, så som brugen af rene og meget melodiske vokaler i omkvæd og andre passager.

Der er måske ikke tale om helt nyskabende musik og inspirationen fra bands som Machine Head, In Flames, Pantera, Killswitch Engage og At the Gates er ganske tydelig visse steder. Det skal Visitor seolvølgelig ikke klandres for, da der da er tale om solid, aggressiv, men samtidig melodisk moderne thrash metal, man bestemt kan tonse løs til på dansegulvet til mormors 70s-års fødselsedag (hvis man da kan lusket sig til at sætte skiven på det lokale forsamlingshus' anlæg).

Musikerne er også knald dygtige og udfører deres arbejde med stor præcision, og sammen med den klare og veldefinerede produktion, gør dette, at albummet har en meget professionel karakter. Der er også enkelte progressive elementer nu og da, og måske kan "The Need to Believe" godt tåle sammenligning med skiver som James Labries "Static Impulse", Deadlocks "Bizarro World" og "Dead Man's Hand" af det mere obskure svenske band Nothing Divine.

Fans af melodød, moderne thrash og melodisk metalcore bør tjekke denne skive ud.

Tilføj kommentar