Vanir - Aldar Rök

Aldar Rök

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Folk metal
Antal numre:7

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Vanir vender tilbage med en masse nyt i bagagen

Flere danske herligheder

Siden dannelsen i 2009 og debutalbummet i 2011 har danske Vanir produceret folk-metal i bedste danske stil. De har dog også udnyttet enhver mulighed for at eksperimentere, men selvom Aldar Rök er meget forskellig fra Særimners Kød er det tydeligt, at bandet ikke har opgivet sine rødder.

Dyster start med lys for enden

Albummet starter dystert ud på ”Black Legion”. Musikken er dybt seriøs og mørk, hvilket står stærkt i kontrast til det billede, undertegnede har af Vanirs musik. Det ærgrede mig meget til at starte med, men jo længere man kommer ind i albummet, jo mere ser man af det gode gamle folk-metal. Allerede på ”Pretorian” er den velkendte lyd at høre, med et flot riff og et rigtig headbanging-venligt tempo. På sidste nummer, ”Drukvisen”, er vi stilmæssigt tilbage i Særimners Kød. Lyrikken er endda på dansk.

Det er ikke fordi albummets nyere dele lyder ringe, slet ikke. Atmosfæren er solid og riffsne fungerer gnidningsløst med en fed vokal til at løfte musikken yderligere. Musikken er varieret med en mørk tone på startnummeret og ”The Serpent”, mens humøret er lidt højere på ”Pretorian” og naturligvis allerhøjest på ”Drukvisen”. Det giver et godt lydbillede, og gør musikken spændende at lytte til.

Det gode gamle med et nyt spin

Men trods det er der ud over en mere seriøs tone, et knap så spændende albumcover og et herligt tilbageblik til debutalbummet ikke meget forskel på Aldar Rök og The Glorious Dead. Om dette album falder i ens smag kommer i bund og grund an på ens holdning til Vanirs tidligere materiale: Var man fan af The Glorious Dead, er der kun guf at hente, mens folk der var rigtig glade for Særimners Kød lige skal lytte efter for at kunne genkende det Vanir, de er rigtig glade for. Undertegnede hører til i gruppe nummer to, men med flot atmosfære og Vanir-ånden i nye klæder, men god behold, kommer Aldar Rök alligevel ikke herfra uden en anbefaling.

Tracklist

  1. Black Legion
  2. Pretorian
  3. Unrepentant
  4. Broken Throne
  5. Wrath of Sutr
  6. The Serpent
  7. Drukvisen