Star One - Victims of a Modern Age

Victims of a Modern Age

· Udkom

Type:Album
Genrer:Prog metal, Prog rock
Antal numre:9

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

"Victims of a Modern Age" er det andet udspil fra Star One, som er et af Arjen Lucassens (kendt fra Ayreon og Guilt Machine) mange projekter. Albummet er blevet rost til skyerne af anmelderne, og der har været en generel hype omkring det.

Jeg kan godt forstå rosen, Lucassen har fået, men jeg kan ikke helt tage del i hypen omkring Star Ones seneste album - det har ikke fået mig sp meget op at køre som mange andre udgivelser i 2010. Jeg tror, der er tre årsager til, at "Victims of a Modern Age" er blevet så populær.

For det første er Lucassen involveret, og det i sig selv må medføre nogle ret høje forventninger, der tydeligvis er blevet indfriet.

For det andet er har han nogle store profiler på vokal - nemlig, Russell Allen fra Symphony X, Damian Wilson Headspace and Threshold, Floor Jansen fra After Forever og ReVamp same Dan Swanö fra Edge of Sanity. Det er i sig selv nok til at tiltrække en del opmærksomhed, og så virker kombinationen af forskellige vokalstilarter glimrende på albummet.

For det tredje er der selve musikken, der skulle være tungere og mindre kompleks, end man er vant til fra lucassens side. Musikken på "Victims of a Modern Age" kan nok bedst beskrives som progressiv power metal, og der er fokus på tunge og groovy guitar-riffs samt fængende melodier. Der gøres desuden brug hammond-orgel og spacy 80er keyboards, der - selvom de bliver lidt for cheesy nu og da - passer fint til hele albummets tema, der jo er science fiction.

I det store hele, er der tale om en vellykket omgang progressiv power metal (og stort set alle numre er gode og fængende), der sikkert vil appellere til Lucassen-fans generelt, men måske også til fans af Anubis Gate, Symphony X, Firewind, Nevermore og det spanske space powe metal project Soulitude.