Stalker - Gray King Grave

Gray King Grave

Udkom

Type:Album
Genrer:Death metal, Thrash
Antal numre:8

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Din Stalker er rå, brutal og kompromisløs!

Når et dansk band langsomt, men sikkert, rejser sig fra den ulmende undergrund!
Jeg har et par gange de seneste år haft fornøjelsen af at opleve det danske death metal-band Stalker live, og det har alle gange været en ret fed oplevelse. En solid omgang dødsmetal med elementer fra både thrash og black metal, der sparker gevaldig god røv og rykker som ind i helvede.
Jeg har ved flere lejligheder mødt Rasmus Rubæk (bas, vocals) og rykket ham for, hvornår fanden man kunne få noget Stalker på tryk, og hver gang var svaret: ”Jah, der er jo ved at ske noget, og vi har optaget lidt osv...”.
Lige pludselig, som lyn fra en klar himmel, kom det! Rasmus begyndte at lægge lidt Stalker op på de sociale medier, ét nummer ad gangen, som viste sig at holde ganske godt. Jeg kontaktede ham, og kort efter landede CD’en i min samling.

Energisk, hurtigt og varieret
Gray King Grave er et særdeles energisk udspil, og det er allerede fra skivens allerførste anslag i åbneren ”Cold Embrace of Death”. Det rykker bare og sætter nakkemuskulaturen i bevægelse. Dejligt kompromisløst, og selvom der er fart over feltet, forstår gutterne at variere numrene. Hør bare numre som ”Filth of Belief”, ”The Bloody Nine” med den fede vocal-intro eller ”Born Into This” og ikke mindst ”The Stalker”, som jeg har bidt mærke i ved de koncerter, jeg har set med bandet. Det er bundsolidt, hårdt og kontant.
Vokalen er også dejligt varieret: fra ganske fed, mørk growl til mere lys og snerrende skrig, hvilket giver nogle fede nuancer i det ret heftige lydbillede.
Gray King Grave har en ganske fed produktion, som passer perfekt til det udtryk, der er på skiven, og som giver en dejlig helhed i lydbilledet. Man ved jo også bare, at når det er mixet og masteret af Jacob Olsen, så er varen bare i orden, og det må man jo bare sige, at dette udspil i allerhøjeste grad er. Det er bestemt ikke originalt på nogen måde, men hvad gør det, når håndværket er udført med både flair og finesse?

KØB, FOR SATAN!!!
Jeg kan kun anbefale, at man støtter op om bandet og køber deres CD hurtigst muligt. Den må bare ikke mangle i en samling hovedsageligt bestående af thrash, death metal og evt. black metal. Jeg har også hørt lidt om, at skiven bliver udgivet på vinyl gennem Deadbangers Production på et tidspunkt, så der er jo ingen grund til ikke at slippe et par håndører og anskaffe sig Gray King Grave i et eller andet format!

Tracklist

  1. Cold Embrace Of Death
  2. Filth Of Believe
  3. The Bloody Nine
  4. Born Into This
  5. Fratricide
  6. Insane Ovarian Holocaust
  7. The Stalker
  8. Dead Obsidian Eyes
Imusic

Tilføj kommentar