Speaking The King's - Carousel

Carousel

· Udkom

Type:Album
Genre:post-hardcore
Antal numre:10

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Pop-metal fra da far var dreng

Lever denne genre endnu?

Speaking The King’s fra Orange County i Californien er ude med deres første langspiller Carousel. Selv kalder de det for post-hardcore, selvom vi andre nok ville putte det i den gamle støvede metalcore-kasse, der er markeret med prædikatet "radio-venlig fløde-pop pakket ind i tung guitar og utroværdigt skrigeri.” Trods den generelle opfattelse af at denne subgenre var stendød, har det sine fine momenter, men rigtig godt bliver det aldrig.

Intet at byde på

Sidder man med et brændende ønske om at komme tilbage til den tid, hvor Huxi Bach og Lise Rønne viste videoer med Good Charlotte, Linkin Park og Crazy Town i DR-programmet Boogie, så kan denne skive klart anbefales! Speaking The King’s (jeg fatter stadig ikke en pind af det bandnavn…!) spiller popmusik pakket ind i tunge guitarer, utroværdigt lidende skrigeri, harmløse breakdowns og let forglemmelige melodier.

I år 2003, som var en tid hvor Metallicas St. Anger var det eneste rigtige metal denne anmelder kunne lytte til (ja skyd mig bare, men jeg synes faktisk det er et rigtig fedt album!), led rockmusikken af at være personificeret i unge lidende emo-sminkedukker, musical-spillende Green Day og så alle de her poppede bad boys, der forgæves forsøgte at kombinere metal og boyband. I denne sidste kategori finder vi også Speaking The King’s, men i modsætning til mange af de gamle forsvundne navne, har amerikanerne ikke rigtig noget at byde ind med. Selvom pladen har en god lyd er materialet i bedste fald middelmådigt, og skiven er glemt hurtigere end man kan nå at spørge, “hey, hvor blev My Chemical Romance egentlig af?” Om eyeliner, wifebeater og generel appearance har krævet for meget af bandets tid, skal jeg ikke kunne sige. Men de kunne nu godt have koncentreret sig mere om musikken, for særlig catchy er det bestemt ikke.

Too little, too late

Hvis vi stadig befandt os i år 2003 ville Speaking The King’s med stor sandsynlighed være et band, der hang plakater af rundt omkring i landets klasseværelser. Produktionen er rigtig fin, de er ganske habile på deres instrumenter og viljen er der såmænd også, så hvis de en dag skulle være klar på et genreskift til det mere dystre og tunge, kunne de sikkert klare sig fint. Men Carousel er en tynd kop te, der kommer over ti år for sent, og hvis man ikke nærer ønske om at rejse tilbage til en rigtig grim tid, så lad endelig være med at klikke på videoen herunder.

Tracklist

  1. Breathe
  2. Choke
  3. Caught In The Middle
  4. Liar Liar
  5. Motion Sickness
  6. Shipwrecked
  7. Worthless
  8. City Lights
  9. The Way
  10. Close To Impossible

Tilføj kommentar