Social Addiction - Kill Your Abuser

Kill Your Abuser

Udkom

Type:EP
Genrer:Punk, Hard rock
Antal numre:5

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Et genremiks

Kan du lide thrash, synes du om punk, lytter du gerne til hardrock, nyder du klassisk heavy, og synes du også, at grunge kan noget – ja, så er Social Addiction måske noget for dig. Den københavnske trio praktiserer nemlig en udefinerbar genreblanding med elementer fra alt muligt, og nu er de klar med bastarden Kill Your Abuser. Ep’en er den anden i rækken – efter debuten Bring Your Own Knife fra 2019 – og byder på fem højenergiske numre fordelt over cirka 27 minutter.

Autenticitet betyder også noget

De tre herrer i Social Addiction har – som en del andre bands – brugt coronatiden ganske fornuftigt: I sommeren sidste år bookede de plads i Ballade Studios i København, og det er der altså nu kommet Kill Your Abuser ud af. Ep’en er rå, fuld af liv og energi, stedvis eksperimenterende, og samtlige numre emmer af en autentisk, fed stemning. Produktionen er upoleret; der er masser af skarpe hjørner – men sådan skal det jo være. Generelt passer udtryk, produktion og stil rigtig godt sammen, og elementerne understøtter hinanden.

Den uslebne plade skydes i gang med titelnummeret ”Kill Your Abuser”. Efter en lang instrumental og stemningsfuld intro slutter forsanger Jonatan Jarvel sig til med ordene ”kill your abuser”. Sætningen gentages nogle gange med stigende intensitet, og selvom Jarvel bestemt ikke er verdens dygtigste sanger, fungerer det fint for den københavnske trio. Cirka to minutter inde går nummeret for alvor i gang, punkindflydelserne er tydelige, og Social Addiction slipper af sted med en solid åbner.

”Call Somebody” er en smule mere eksperimenterende og blander det vilde med det stille, ”267” går mere eller mindre ubemærket hen, og på ”Young & Angry” viser trioen igen, at de har sans for både intensitet og hooks – meget lig titelnummeret. ”Vandal” har interessante passager med et tempo helt i bund og en stille, sørgmodig vokal. Der er noget fint over det naive udtryk og den simple instrumentering, som Social Addiction sagtens kunne dyrke endnu mere. Omtrent halvvejs gennem nummeret stemmer bandet i med fuld kraft, og vi er atter tilbage ved det eksplosive, forvrængede udtryk. Fornuftig skæring.

Meget at bygge videre på

Med Kill Your Abuser har Social Addiction begået en hæderlig efterfølger til 2019-ep’en Bring Your Own Knife. De fem skæringer har for det meste noget reelt at byde på, og selvom jeg næppe tror, vi finder årets hitsang på denne plade, er den bestemt værd at lytte til. Bliver gruppen en smule mere raffineret i sangskrivningen, og udnytter de potentialet i deres kontrastfulde lyd bedre (som fx på ”Vandal”), skal det nok blive interessant at følge med i bandets udvikling. Desuden bør de overveje, hvor mange af numrene der skal indledes af et langt instrumentalstykke – det skaber lækker stemning, men ødelægger altså også et ellers fint flow.

Tracklist

  1. Kill Your Abuser
  2. Call Somebody
  3. Vandal
  4. 267
  5. Young & Angry