Skálmöld spiller koncert i Gimle, Roskilde .
Skálmöld - Með vættum

Með vættum

· Udkom

Type:Album
Genrer:Folk metal, Viking metal
Antal numre:8

Officiel vurdering: 6/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Skálmöld har tunet deres debut, og viser en helt ny professionalisme.

Har Skálmöld taget et skridt tilbage?

Islandske Skálmöld er et forholdsvis ungt band dannet i 2009. De spiller folk/viking metal, og synger om dertilhørende emner, som… [indsæt]. Debuten udkom i 2010, efterfulgt af Born Loka to år senere. Bandet beholdte mønsteret og udgav tredje album to år senere. De har dog holdt sig lidt for tæt til mønsteret hvad musikken angår.

Baldur 2.0

Albummet starter ud med ”Að vori”, der på de første ti sekunder fjerner al tvivl om hvilket band vi hører. Sangen er stabil men ikke hurtig. Selvom vokalen har forbedret sig siden debuten Baldur, er undertegnede stadig ikke begejstret.
Selvom albummet lyder renere og mere voksent end de to forgængere, lyder det ikke så forskelligt fra debutalbummet Baldur hvad angår stil og feel. Man oplever samme tempo, riffsne lyder på samme måde, og selvom vokalen er blevet bedre (for det er den skam), så er det heller ikke megen forskel der. Numre som ”Með jötnum” og ”Að vori” kunne sagtens være at finde på Baldur.
Charmen ved forgængeren Born Loka var hvordan den var anderledes i forhold til Baldur, og viste hvad Skálmöld var i stand til. Med det i baghovedet falder Með vættum lidt til jorden, for dette facinerende afbræk der var til stede på forgængeren bare ikke er der.

Når det er sagt, så har Skálmöld også forbedret sig meget. Musikken er generelt mere behagelig at lytte til, og der bliver udvist en professionalisme ikke tidligere set i deres diskografi. Desuden er alle de elementer der gjorde Baldur til et fedt album til stede. Guitaren er god og trommerne er bundsolide. Der er et interessant brug af vokal og somme tider indspark fra fløjter og lignende.

Poleret, men intet nyt

Det virker som om Skálmöld er gået et skridt tilbage. De interessante elementer der var på Born Loka er væk, og vi er tilbage ved samme stil som ved debutalbummet. Selvom der ikke er noget nyt under motorhjelmen, kører maskineriet fuldstændig fejlfrit og velsmurt. Musisk er niveauet hævet flere meter, og det giver lyden en mere behagelig klang og giver lytteren lyst til at være med hele vejen.
Albummet er nu ganske godt, og kan anbefales. Forvent dog intet innovativt eller nyt.
Singlen Að hausti er en god skildring af albummets mere solide side.

Tracklist

  1. Að vori
  2. Með fuglum
  3. Að sumri
  4. Með drekum
  5. Að hausti
  6. Með jötnu
  7. Að vetri
  8. Með griðungum

Tilføj kommentar