Silent Force - Rising From Ashes

Rising From Ashes

· Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Antal numre:10

Officiel vurdering: 3/10

Brugervurdering: 9/10 baseret på 1 stemme.

Rejser sig fra asken for at gå op i røg

Tyske power metal bands er der en del af, og Silent Force er et af dem. De blev dannet i 1999, og har siden da udgivet fem albums. Rising From The Ashes er det nyeste, og mit første møde med dem. Jeg blev slemt skuffet.

Gennemgang

Albummet starter hårdt ud på en kort intro, efterfulgt af trommerne. Fra starten ved man at der er tale om rendyrket power metal, med et let episk twist. Vokalen kommer på, og den er ikke særlig spændende. I løbet af sangen er der også lidt keyboard, og en energisk guitar. Det ligner næsten en ny Walk The Earth, men det falder til jorden rigtig hurtigt.

Vi fortsætter på andet nummer, ”There Aint No Justice”, som er noget mere nede i tempo. Energien er der dog stadig, og trommerne udfører et lige så godt arbejde som på første nummer. Keyboardet er mere fremstående, men passer til gengæld ikke så godt ind som på første nummer. Kort sagt er kvaliteten faldet en smule allerede på andet nummer. Det er foruroligende.

Tredje nummer, ”Circle Of Trust”, ligger i samme hastighed, men er en smule bedre sat sammen end ”There Aint No Justice”. Selvom nummeret generelt er uinteressant, så er der dog en fin guitarsolo, og trommer gør også sit for at få niveauet op. Det lykkedes dog ikke rigtig, da musikken vokalen og nummerets opbygning generelt trækker nummeret ned igen.

Det samme gælder resten af albummet. Numrene er proppet med ting man hører på alle power metal albums, dog med en smule keyboard, hvis kvalitet varierer. Vokalen er ikke ringe, men den er heller ikke unik, mens bassen er simpel og uden særlig meget energi. Der kommer lidt ”badass”-følelse ind på ”Turn Me Loose”, men det er ikke meget. Her bliver keyboardet brugt for meget, og trommerne virker energiforladte.

Albummet slutter af på ”Kiss Of Death”, som jeg til at starte med troede var et Running Wild cover. Det er dog ikke tilfældet. Sangen er i den midt-tempo afdeling af albummet, og mindst lige så uinteressant som resten.

Konklusion

Jeg keder mig sjældent gennem et power metal album, men det her er en undtagelse. Rising From The Ashes starter lovende, men bliver lynhurtigt uinteressant og kedsommeligt, klichéfyldt og ikke særlig nytænkende. De rejser sig fra asken, for at falde direkte derned igen. Albummet fejler dog ikke noget hvad angår instrumenter og produktion.

Rising From The Ashes er ikke en god introduktion til power metal genren, og slet ikke en god introduktion til Silent Force (her kan Walk The Earth anbefales), med mindre man vil demonstrere hvad power metal går ud på.

Selv videoen til singlen Circle Of Trust er klichéfyldt og uinteressant.

 

Tracklist

  1. Caught In Their Wicked Game
  2. There Ain't No Justice
  3. Circle Of Trust
  4. Living To Die
  5. Before You Run
  6. You Gotta Kick It
  7. Turn Me Loose
  8. Born To Be A Fighter
  9. Anytime Anywhere
  10. Kiss Of Death
Metalvinyl

Tilføj kommentar