Shaped By Fate - I Fear The World Has Changed

I Fear The World Has Changed

· Udkom

Type:Album
Genrer:Metalcore, Hardcore
Antal numre:11

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Sludgemetalcore er (åbenbart) ikke så ringe endda

Her gik jeg rundt og var ved at blive lidt småtræt af både metalcore og sludge metal, og så viser det sig, at, hvis man blander de to genrer sammen, så kan det faktisk gå hen og blive ganske udholdeligt at høre på - i hvert fald hvis man går til det, som britiske Shaped By Fate gør det på deres I Fear the World Has Changed.

Bandet tager udgangspunkt i sludge-metallen, og dermed er der masser af sydstatsgrooves og betonrock på skiven, som kombineres med den mere alternative metalcore-stil, der også høres hos Scarred By Beauty og Trusted Few. Stilistisk hælder Shaped By Fates musik nok primært til sludge-metallen, og selvom de gør brug af instrumentale breakdowns, som jo er et definerende træk hos metalcore, så består disse for det meste af sydstats- og sludge-orienterede riffs. På den måde undgår Shaped By Fate at lyde som en million andre metalcore bands.

Musikken på I Fear The World Has Changed er, som forventet, ganske mørk og tung, men der er trods alt flere mere uptempo stykker, der skyldes de hard rock-elementer, der faktisk dukker op nu og da. Der er også flere melodiske og enkle småprogressive stykker rundt omkring. Dette er med til at gøre musikken lidt mere levende, men desværre bliver den harske råbte vokal lidt træls og ensformig at høre på i længden, synes jeg.

I det store hele er Shaped By Fates tilgang til metalcore og sludge metal ganske innovativ. Der er i hvert fald tale om et af de mere interessante udspil fra metalcore-selskabet Siege of Amida. Jeg tror specielt, at denne skive vil appellere til fans af sludge metal, dan det er denne genre, der har overtaget, om man så må sige.

Tracklist: 1. The Unsinkable Ship Is a Myth 2. The End Is Fucking Nigh 3. Give Me Hope 4. Strolling Bones 5. Crimson Pig 6. Cannons 7. Plague and Rapture 8. Death Junction 9. Funeral Gloom 10. Womb of Snakes 11. Black Goliath

Tilføj kommentar