Serpent of Old - Ensemble Under The Dark Sun

Ensemble Under The Dark Sun

· Udkom

Type:Album
Genre:Black/Death Metal
Antal numre:6

Officiel vurdering: 8/10

Brugervurdering: 8/10 baseret på 1 stemme.

Hvor længe lever mennesker i naturen?

I naturen er det sjældent, at slanger bliver meget mere end 10-15 år gamle, og hvis de gør, er det en kombination af held og at have undgået alt for mange af slangens naturlige fjender. I fangenskab er levetiden dog en hel del højere. Det er ikke unormalt, at slanger lever dobbelt så lang tid i fangenskab, og ser man på verdens ældste slange, en kongepython fra St. Louis zoologisk have, så har den nået massive 62 år. Det kan være denne slange, som tyrkiske Serpent of Old har taget navn efter. Det kan også være Midgårdsormen eller slangen fra Det Gamle Testamente. Ingen Google-søgninger kan dog give svaret, men sidst i juni udgav bandet debuten Ensemble Under the Dark Sky.

Det diametralt modsatte af badeferie i Alanya

Musikalsk er der dog ikke meget Midgårdsorm eller nordisk mytologi over Serpent of Old. Det er dissonant dødsmetal, som man kender fra Ulcerate, Patristic og Gorguts med en solid blackened overhaling og et atmosfærisk strejf.

Og netop det atmosfæriske er der, hvor Serpent of Old virkelig giver konkurrenterne baghjul. Numre som "Unsaturated Hunger and Esoteric Lust" og "The Fall" er nærmest et studie i, hvordan Immolations tordnende marchrytmer kan smeltes sammen et Ulceratesk kvælende mørke og Dark Funerals iskolde skærebrænder-riffs og skabe et mere grandiøst lydtapet, end hvad du finder i din gennemsnitlige Dark Souls 3 bossbattle. Endnu større og mere episk bliver det dog på "From the Impending Dusk". Det er som at sidde på første parket til John Miltons episke digt Paradise Lost, hvor Serpent of Old først komponerer til krigen, der førte til Lucifers forvisning fra Himmeriget, hans farefulde færd gennem kaosset fra Helvede til Edens Have og til sidst bedraget, som førte til Syndefaldet. Sådanne storladne lydflader skal selvfølgelig have en ordentlig produktion for at komme til sin ret, det siger sig selv. Den er selvfølgelig stor og voldsom, men det lyder til, at bandet har spurgt sig selv, hvordan en plade indspillet i Hagia Sophia moskeen ville lyde. Og svaret, ja, det lyder præcis så fremragende som Ensemble Under the Dark Sky.

Inden vi dog går helt i selvsving og indlemmer Tyrkiet i EU, sådan at Serpent of Old nemt kan svinge en tur forbi Danmark, så er der dog nogle få mindre ridser i lakken. På "The Sin Before the Great Sin" og "Unsaturated Hunger and Esoteric Lust" går der af og til lige lovlig meget "trve kvlt" i den, hvilket lyder en anelse fladt i forhold til resten af pladen. Jeg så også gerne, at "Virtue of the Devil is in His Loins" førte til mere end to og et halvt minuts messende munkekor. 

Er Ursula von der Leyen metalfan?

Kritikken er dog bestemt i småtingsafdelingen. Ensemble Under the Dark Sky er nemlig alt, hvad fans af dissodød overhovedet kunne drømme om med et stort og nærmest episk tvist på lyden af den gamle garde. Hvis Serpent of Old ikke for alvor formår at få Tyrkiet på det metalliske verdenskort, så ved jeg simpelthen ikke, hvad der kan.

Tracklist

  1. The Sin Before The Great Sin
  2. Unsaturated Hunger and Esoteric Lust
  3. The Fall
  4. Virtue of the Devil in His Loins
  5. From the Impending Dusk
  6. Idiosyncrasy