Serenity - Fallen Sanctuary

Fallen Sanctuary

/ Target Group · Udkom

Type:Album
Genre:Power metal
Spilletid:50:00
Antal numre:10

Officiel vurdering: 9/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

Meget imponerende!

Jeg må sige, at østriske Serenity virkelig har gjort et godt, solidt og gennemført stykke arbejde med "Fallen Sanctuary".

Efter deres debut "Words Untold & Dreams Unlived" fra April 2007, er bandet skiftet over til mægtige Napalm Records. De er nu, kun 16 måneder efter deres debut, ude med deres opfølgende album "Fallen Sanctuary".

Albummet er et ekstremt godt eksempel på gennemført afbalanceret metal, der indeholder progressive og symphoniske elementer af den bedste skuffe. Der er god melodi i alle 10 numre og der forekommer enestående guitar riffs.

Georg Neuhauser's stemme passer rigtig godt til albummet. Hans vokal har en styrke, som løfter hvert eneste nummer og så lyder det samtidigt skide godt. Han bliver bakket op af Andreas Schipflinger (trommer, backing vocals) og Mario Hirzinger (keyboard, backing vocals) hvilket giver hvert nummer et majestætisk præg. Dette høres specielt godt på numrene "Coldness Kills" og "Velatum" som også er nogle af albummets bedste sange.

På albums som denne, er det jo umuligt at komme uden om en ballade og det forekommer der også på "Fallen Sanctuary". Nummeret "Fairytales" er en smuk og mægtig ballade hvor Georg Neuhauser bliver hjulpet af Sandra Schleret (Siegfried, ex-Dreams of Sanity), som synger rigtig smukt og eventyrligt. Nummeret tryllebinder og det er et godt afbræk fra resten af albummets sange.

Efter jeg hørte "Fallen Sanctuary" første gang, har den stort set ikke forladt mit anlæg. Det er virkelig et fedt, fedt album, hvis man er til metal hvor der ikke bliver growlet på noget tidspunkt (jo måske en enkelt gang).

Skal Serenity sammenlignes med andre bands, må det være Sonata Arctica, Kamelot og Angra og de har bevist med "Fallen Sanctuary" at de så absolut hører til blandt toppen. Ingen tvivl om, at kommer de til DK eller tæt ved, så skal jeg nok være der.

Tracklist

  1. All Lights Reversed (6:18)
  2. Rust of Coming Ages (4:30)
  3. Coldness Kills (5:28)
  4. To Stone She Turned (4:59)
  5. Fairytales (4:54)
  6. The Heartblood Symphony (5:27)
  7. Velatum (4:29)
  8. Derelict (4:26)
  9. Sheltered (By the Obscure) (5:00)
  10. Oceans of Ruby (4:16)
Imusic

Tilføj kommentar