God Seed - Live At Wacken

Live At Wacken

· Udkom

Type:Album
Genre:Black metal
Antal numre:9

Officiel vurdering: 10/10

Brugervurdering: 10/10 baseret på 1 stemme.

God Seed blev skabt efter at ’Gaahl’ og ’King Ov Hell’ i 2007, havde meddelt at de ikke længere ville samarbejde med Infernus under navnet Gorgoroth, efter en retssag blev det konkluderet at Infernus kunne ikke ekskluderes fra bandet, medmindre han selv valgte at stoppe. Derfor kunne de ikke længere udarbejde materiale under navnet Gorgoroth og det blev så "fødslen af God Seed". Officielt var der derfor kun 2 medlemmer i God Seed, bestående af Gaahl og King ov Hell. Dog i 2009, valgte Gaahl at gå fra God Seed efter udtalelser om at stoppe i metal verdenen.

Så her sidder vi tilbage med den eneste udgivelse fra deres side med titlen ’Live at Wacken’. Der er tale om nogen af de mørkeste sange, som mange nok kender fra Gorgoroth, men sangene har dog fundet et nyt hjem, her hos God Seed. Derefter blev disse sange udført fra punkt til prikke, ved Wacken Open Air 2008. Showet var en genskabelse af deres ældre show kaldet ’Black Mass’, som i alt sin enkelthed var et live show som var så kontroversielt som noget overhovedet kunne være, da der var mulighed for at opleve fårehoveder på scenen, nøgne korsfæstede modeller, sataniske symboler og et intimiderende sceneshow.

Man må dog sige at udgivelsen byder på sorte, mørke, onde toner fra første sekund af. Som man starter udgivelsen ud, bliver man langsomt trukket ind i det forladte, stormfulde univers som de formåede at skabe. Der er alt det du søger i en black metal udgivelse og mere til, da den atmosfære som live showet skaber, kun er med til at slå stemningen højere og højere op. Selvom du ikke er der, kan du forestille dig det kaotiske inferno de har skabt – mens sangene langsomt trækker dig længere og længere ned i mørket. Det er virkelig en overvældende følelse, som denne udgivelse bærer rundt på. Sangene bliver udtrykt på en hel anden måde her, end de gør på deres oprindelige udgivelses plade, du kan simpelthen ikke gå forkert.

Denne kaotiske, dunkle stemning fuldføres igennem hele skiven og det hele er så autentisk som noget overhovedet kan være. Det kan godt være det ikke er nyt materiale, men derimod har de givet materialet et nyt liv, det hele udtrykkes på en måde som kun God Seed kan. Der er tale om episke sange, som nu har fundet deres rigtige kilde – dette er episk på et helt andet plan, et mesterværk. Denne udgivelse efterlader dig i et fortvivlet univers, det mørkeste nirvana – dette er ondskab, had i al sin enkelthed. Det er kort og godt definitionen af black metal for mig. God Seed formår at leve i symbiose med disse dystre toner og udgivelsen bekræfter det sang efter sang. Deres illusoriske, sorte univers kulminerer med sangen "Prosperity and Beauty" og det eneste ord som kan beskrive dette er: perfektion.

Denne udgivelse kan vække de indre dæmoner, i en hver black metaller. Det er med at få hornene op når God Seed gør entré. Det er dog inderligt en skam, at God Seed ikke nåede længere, det skal dog siges at man kan opleve det der skulle have været God Seeds debut album, igennem et andet projekt med navnet ’Ov Hell’, stiftet af King ov Hell, Shagrath og derfor stadig få muligheden for, at lytte til den instrumentale del af hvad der skulle have været God Seed’s debut album.

Det betyder dog ikke at man skal ignorere denne udgivelse, for denne her atmosfære kan ikke plukkes fra alle andre skiver, der er tale om en autentisk følelse som slår igennem – hele vejen.