Salem - Forgotten Dreams

Forgotten Dreams

· Udkom

Type:Album
Genrer:NWoBHM, Hard rock
Spilletid:57.06
Antal numre:12

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Debutalbum fra før NWOBHM var opfundet

Hele 10 bands går under navnet Salem. Men ingen har en historie, som kan matche britiske Salem fra byen Hull.

Bandet er dannet i 1979, og udgiver et par demoer i starten af firserne. Intet lykkes helt, og herefter går bandet i opløsning. For så at genopstå i 2010 - og endelig... endelig. I 2013 udsender bandet deres debut. 34 år har plade været på vej... 34 år...

Gode komposition med sans for melodien

Der er dog ikke meget 2013 over bandets debut. Vi skal en tur tilbage til 1979, og der spilles klassisk britisk NWOBHM så Saxon og Judas Priest vil fryde sig. Vi snakker stærkt melodisk heavymetal, som det lød for 30 år siden - twinguitars og iørefaldende omkvæd, I får hele pakken.

Generelt er der mange gode ting at fremhæve. Gode komposition med sans for melodien og mulighed for at skråle med. Vokalarrangementer er stærke, poleret og melodisk, og Simon Saxby minder om Biff Byford fra Saxon - reelt er det jo umuligt at vide hvem som lyder som hvem i dette tilfælde.

Albummet indeholder både stille og hårde numre som er blandet fornuftigt. “This Heart Is Mine" er en god ballade, mens “X-rated" er tungere og har flere gode riff. “The Answer" indeholder ligesom resten af pladen en banal tekst, men musikalsk rager nummeret en smule ud fra resten. Her er lyden af firserne ikke så udtalt som på resten af albummet.

Solidt udspil - men intet nyt

Produktion og mix er klar og vedkommende, og alle instrumenter er tydelige i produktionen. Alt i alt et solidt udspil men hvis du ønsker at blive udfordret finder du intet nyt her.

Hvis du imidlertid bare ikke kan få nok af klassisk heavy metal er Salem værd at tjekke ud. Personligt har jeg stor sympati for bandets lange historie, men håber dog ikke at der skal gå yderligere 34 år, før vi får en opfølger på bandets debut.

Salem (UK) Ask the Lonely

Tilføj kommentar