Rise and Shine - Empty Hand

Empty Hand

/ Sound Pollution · Udkom

Type:Album
Genrer:Hardcore, Hard rock
Spilletid:47.21
Antal numre:10

Officiel vurdering: 7/10

Brugervurdering: Vær den første til at stemme.

Empty Hand er fjerde album fra det svenske band Rise and Shine, der jo er - eller burde være - kendte for at have lavet en sang om dansk denim. Bandet har været i gang siden i starten af 90erne og har egentligt ikke ligget på den lade side udgivelsesmæssigt; de har bare fokuseret mest på at udgive demoer, EPer og splits.

Stilen på dette album er ret godt i trit med Rise and Shines vision og image. Der er nemlig tale om retrospektiv betonrock med masser af 70er-ånd og stenet stemning. Således trækker Rise and Shine primært på tidlig metal, og i særdeleshed tidlig doom metal, hvilket specielt høres i de tunge riffs, der dukker op nu og da, samt den dybe Black Sabbath-inspirerede bas. Der er også en del sydstatsgroove at hente på dette album, der dog også byder på nogle måske mere NWoBHM-inspirerede guitarharmonier nu og da.

Musikalsk set fejler albummet egentligt ikke noget, og det er på sin vis bare fedt, at svenskerne har så tavlt med at genoplive 70er- og 80er-metallens dyder disse dage. Produktionen er en kende rå og upoleret, men dette er også i fin overensstemmelse med Rise and Shines arbejdsetik. Det eneste problem, jeg har med denne skive, er Josabeth Leidis vokal, der ganske vist emmer af 70er-psykedelia - og på den måde passer perfekt til musikken - men som alligevel slår mig som værende lidt i overkanten i brugen af vibrato og lignende teknikker. Alligevel kommer man hurtigt til at vænne sig til hendes sang, og efter nogle gennemlytninger er det svært at forestille sige Empty Hand uden denne.

Er man til stoner-metal og betonrock med et skvæt af doom metal, bør man bestemt støtte vort svenske broderfolks retro-bølge og investere i Rise and Shines Empty Hand. Tracklist: 1. Empty Hand 2. Empty Words 3. In the Arms of Death 4. I Don't Belong 5. Someone Else's Share 6. King Cliff 7. Harmony and Noise 8. Dirty Tricks 9. Another Troubled Mind 10. Too Much, Too Fast, Too Loud

Tag på et trip med Rise and Shine i form af Emptly Hand:

Tilføj kommentar